Ha nem jelenik meg jól a hírlevél, kattints ide!

Éva magazin

Szia, kedves ÉVA-olvasó!

Mikor ezt a hírlevelet írom, hétágra süt odakint a nap, az arcomat csiklandozzák a májusi sugarak, a levegőben frissen vágott fű illata száll, és az ablakon behallatszik a nyárfák leveleinek a susogása, keveredve a kismadarak énekével. Ha becsukom a szemem, máris megjelennek előttem az oly jól ismert képek: kisgyerekként boldogan futkározom tiszaföldvári házunk kertjében, tiniként egy kockás pléden heverészve ábrándozom a szerelmemről. Nagymamám ölelése, édesanyám nevetése, az első tengerparti nyaralás, a kislányom születésének pillanata, mint egy film kockái peregnek a szemem előtt.

Rájöttem, a boldogság sokszor épp ennyi: egy régi emlék, egy íz, egy illat, egy ismerős nevetés, egy mosoly vagy egy szeretettel teli ölelés. És megesik, hogy nem is kell több. Lehet, hogy pár percig tart csak, mégis feltöltheted vele szeretettankodat, és mosolyogva indulhatsz tovább.

Mi, emberek, hajlamosak vagyunk folyamatosan várni valamit, és közben elfeledkezni arról a hatalmas gazdagságról, amink van: a szeretteinkről, az egészségünkről, az életről, a bolygóról, ami befogadott bennünket, és ellát minden földi jóval.

Boldognak és elégedettnek lenni manapság nem divat, panaszkodni annál inkább. Én magam is sokszor veszem észre, hogy amikor egy régi ismerőssel beszélgetek, a harmadik mondatom már olyasvalamiről szól, amivel elégedetlen vagyok. Pedig a boldogságot mi magunk teremtjük, és mi vagyunk azok, akik porig is romboljuk azt.

Mikor érezted utoljára azt a zsigeri boldogságot, amit gyermekkorodban? Amikor egy gombóc fagyinak úgy örültél, mintha a világot adták volna a kezedbe? Mikor néztél úgy utoljára egy távolban magasodó hegyre, egy csendesen csobogó patakra, mintha az maga lenne a varázslat?

Én egyre ritkábban, pedig kellene!

Egy kihívásra invitállak Téged: Minden nap gyakorold a boldogságot! Tedd újra szokásoddá, hogy csak úgy, a pillanatért, a pillanatban élsz, és élvezed. Legyen az csak pár perc, de akkor hívd elő azokat az emlékeidet, amik igazán örömet okoznak, vagy öleld meg azt, akit szeretsz, lepd meg magad egy röppenő sállal, ami csupa szín, vagy egyél meg egy hatalmas fagylaltot. Mindegy, mit csinálsz, a lényeg, hogy a lelkedet töltsd fel újra boldogsággal, és adj belőle másoknak is!

Szeretettel,

Jean Orsi
szerző, online szerkesztő

A múlt hét legaktuálisabb eseménye az érettségi volt, amiről úgy gondoltuk, nekünk is muszáj írnunk, mert sokak szerint „most csesztek ki egy egész generációval…” Hegedüs Barbara kolléganőnk magyartanár lévén online készített egy gyors előtte-utána felmérést az írásbeli kapcsán. Kíváncsi volt, hogy miután a srácok röpke négy óra után (ilyen hosszú a magyar írásbeli!) leteszik a tollat, még mindig úgy gondolják-e, hogy jobb lenne szóbelire menni, vagy árnyaltabb lesz a véleményük. Íme a felmérés eredménye!

Most_csesztek_ki_egy_egész_generációval_HegedusBarbi

Évtizedek óta rendszeresen történik valami a brit királyi család háza táján. A nyolcvanas, kilencvenes években Lady Di és Charles herceg kapcsolata volt a fő téma, amitől nemcsak a brit, de a világsajtó is hangos volt, majd a hercegnő tragikus halála adott okot találgatásra és sodorta súlyos válságba a brit uralkodóházat. A történelem most megismétlődni látszik, egyesek azt suttogják, Diana súlyos öröksége kelt újra életre, és attól tartanak, az élet megismétli önmagát, és újabb tragédia várható. Jean Orsi cikke.

Diana öröksége_JeanOrsi

Igazi kuriózumnak ígérkezik a történelmet, a pikáns történeteket kedvelők számára az ÉvaMagazin.hu múlt héten elstartolt új podcastműsora, a Micsoda nők voltak, amelyben minden második hét szerdán egy-egy már nem élő, de maga mögött maradandó életutat és munkásságot hagyó híres nőt mutat be a műsor két házigazdája: Budai Lotti történelmi regényíró és Zubor Rozi, az ÉvaMagazin.hu főszerkesztője. Az első adásban II. Katalin orosz cárnőről beszélgetnek.

Micsoda_nők_voltak_Nagy_Katalin

Akartok egy jót röhögni? Hát ez tényleg olyan történet, amin sírni-röhögni lehet, mint abban a filmben, ahol… de majd Panka elmeséli „Az esküvő előtt tudtam meg a vőlegényemről olyasmit, ami a kedvenc filmemben megtörtént, és most valósággá vált” című cikkben.

Az_esküvő_előtt_tudtam_meg

Itt a jó idő, csajoskodjunk hát egy kicsit, ennyi nekünk is jár! Ehhez hoztunk nektek 5 csodaszép rúzst, ami annyira gyönyörű, hogy még az sem fog zavarni, hogy maszkot kell viselni, garantáltan beszerzed és fel is kened…és királynőnek fogod érezni magad.

5_csodaszép_rúzs_Joynap_JeanOrsi

A kiegyensúlyozott táplálkozás nélkülözhetetlen szervezetünk egészséges működéséhez. Ám a változatos étkezés ellenére is, életkoronként más és más tápanyagokra, vitaminokra, nyomelemekre van szükségünk. Hogy pontosan melyekre, Seufert-Szántó Orsi kolléganőnk járt utána.

Ezekre_a_vitaminokra_van_szüksége_a_nőknek_SeufertSzantoOrsi_joynap

„Az egyik első dolog, amit reggel csinálunk, az az, hogy friss fehérneműt veszünk fel. De sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy körültekintőbben válasszuk ki a melltartónkat – bár természetesen az is egy fontos alap –, mint a bugyit. Ezeknek a bugyifazonoknak viszont sürgősen csinálj helyet a fiókodban!” – javasolja Gönczy Andrea Viktória. Kis bugyikörkép következik.

5_bugyifazon_amire_minden_nőnek_szüksége_van

Hallottál már a Mélylevegő Projektről? A Covid-járvány kezdetén, 2020 tavaszán indultak azzal a céllal, hogy fiataloknak segítsenek olyan pszichés problémákkal kapcsolatban, mint a depresszió, a szorongásos hangulatzavar, vagy a pánikbetegség. Amikről sokan a mai napig úgy érzik, ciki beszélni. Ottlik Judit kolléganőnk viszont úgy gondolta, erről igenis muszáj beszélni, cikkében őszintén tárja elénk az emberi psziché problémáit és az abból kivezető utat az egyik alapítótag, Juhász Bettina segítségével.

Mélylevegő_projekt_OttlikJuditA legutóbbi Van 20 perced? Instagram Live-ban most kivételesen nem a főszerkesztőnk, Zubor IgenAnya Rozi beszélgetett – és van felmentése, hiszen most született meg harmadik babája –, hanem Wéner-Kovács Fanni kolléganőnk. Fanni vendége Zita Annoni volt, akinek az utóbbi nyolc hónapban alaposan felfordult az élete, mivel Zita egy örökmozgó kisfiú édesanyja. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan változott meg az élete az anyasággal, hiányzik-e neki a szenvedélye és munkája, a fotózás, és mivel kapcsolódik ki, ha van 20 perc szabadideje egy napban, akkor nézzétek meg a vele készült interjút!

Van20perced_Annoni_Zitával_WénerKovácsFanni

És akkor maradjunk még kicsit a gyerekes témáknál! A Mesélj, Anyukám e heti adásában ugyanis arról beszélgetett a négy műsorvezető édesanya, hogy milyen változások történtek az otthonaikban – mióta férjhez mentek, majd miután gyerekeik születtek.

Mesélj_anyukám

Endrész Timi kolléganőnk három olyan magyar designer vállalkozást mutat be, akiknek termékei a szívünkig férkőztek kézírásos, hímzett termékeikkel. Hogy pontosan mivel? A találó beszólásaikkal! Mert míg „tinédzserkorunkban az együttesek frontembereinek arcképével ellátott pólók voltak menők, ma a kedves, őszinte vagy épp meghökkentő szövegezéssel ellátott üzeneteket közvetítő ruhadarabokat viseljünk szívesen” – írja.

3_hazai_odamondós_ruhamárka_EndrészTimi

A legújabb, anyák napi Mesélj, Anyukám podcast adásának vendége Ráskó Eszter humorista volt, aki anyaságról, szülésről, szoptatásról is mesélt Zubor Rozi főszerkesztőnknek és állandó beszélgetőtársainak. Őszintén, de a tőle megszokott humorral fűszerezve.

RáskóEszterPilát Gábor állandó szerzőnk e heti írásában arra figyelmeztet: vedd észre, ha felbujtó van a környezetedben! Ő ugyanis gyakran adja ki magát jóakarónak: mondjuk az anyósod személyében – fejtegeti.

PilátGáborLindát, az ifjú feleséget már évek óta kísérti a gondolat, hogy vele is „megtörtént, amiről a pszichológusok csak lehalkított hangon beszélnek, amivel a női magazinok a példányszámaikat növelik”. A felismerés aztán elemi erővel zuhan a fiatal nőre, méghozzá nem is akárhogyan. Történetét Hegedüs Barbara kolléganőm írta meg.

HegedűsBarbiMíg télen a hideg teszi próbára a bőrödet és gazdagabb, testesebb krémekre van szüksége, tavasszal és nyáron az erős napfény elleni védelem és a folyamatos hidratálás a fő elvárás a kozmetikumokkal szemben. Éppen ezért érdemes a télen bevált szépségápolási termékeket lecserélned, és új, tavaszi szépségrutint bevezetned. Mindezt a közelgő JOY-napokon szenzációs kedvezményekkel teheted meg! Jean Orsi válogatása.

JOrsiKozmetikumEndrész Timi kolléganőm olyan jövevényszavakat gyűjtött össze, amiket lehet, hogy te is naponta használsz, de valószínűleg nem tudod, honnan erednek. Könnyed „nyelvészkedés” olykor humorba csomagolva.

EndrészTimiSeufert-Szántó Orsi a tőle megszokott laza humorral és közvetlenséggel írja le, hogyan zajlott le egy beauty napja az otthonuk falai közt: milyen az, amikor a férjed vágja a hajad és amikor a kiskamasz lányod sminkel. Már a cikk olvasása is felér egy wellnesszel!SOrsiBeautyJean Orsi kolléganőm egy aktuális vakcinakörképet rajzol meg cikkében. Ezúttal igyekezett minden olyan kérdést összeszedni – és a tudomány aktuális állása szerint szakértők segítségével megválaszolni –, amit nem árt, ha tudsz, ha már beoltottak a covid ellen.

JOrsiVakcinaSzeretsz olvasni és folyamatosan keresed a jó könyveket? Összeállításunkban az egész család, kicsik és nagyok is egyaránt megtalálhatják a kedvükre valót, amiket ráadásul a közelgő JOY-napok alatt a megfelelő kuponnal kedvezményesen szerezhettek be. Jean Orsi könyvajánlója.

JOrsiKönyvesPásztor Anna énekesnő legújabb vlogjában a kívülről láthatatlan intimplasztikáról beszélget a szakma egyik jeles képviselőjével.

PásztorAnnaTudtad, hogy bizonyos ételeknek egyenesen árt a hideg és nedves közeg? Jean Orsi cikkéből kiderül, mely ételeket nem szabadna semmiképp se fridzsiderben tárolnod.

JOrsiÉtelA Wéner-Kovács Fanni kolléganőm által jegyzett novellasorozatunk folytatásában az egyedülálló édesanya, Anna új szintre merészkedik Rolanddal való kapcsolatában. Mindeközben férje beadja a váláshoz szükséges papírokat, így nemsokára hivatalosan is facér anyuka lesz belőle.

FanniNeked mi volt az ovis jeled? Seufert Orsi vicces összeállításából megtudhatod, vajon van-e sorsszerűség abban, hogy milyen ovis jelet osztanak ránk vagy épp hogy milyet választunk.

SOrsiOvisNincs még ötleted, milyen ajándékot adj gyereknapra? Segítünk, hogy ne vessz el a lehetőségek tengerében! Nézz szét ajándéktippjeink között és ha már most sikerült megtalálnod, amit szeretnél, csapj is le rá! A május 13-16. között megrendezésre kerülő JOY-napok alatt olcsóbban beszerezheted a meglepetéseket. Ottlik Judit összeállítása.

OJuditGyereknapE heti írásában Tari Valéria azt a kérdést boncolgatja, hogy a női vonzerő mennyiben függ attól a bizonyos etalonnak tartott, 90-60-90-es mell-derék-csípő aránytól. A külső azonban nem minden, és ezt a nézetet a férfiak többsége is osztja – állapítja meg.

TariValéria

A fent említett cikkel kapcsolatban létrejött egy kampány, amit egy Instagram-fiók is támogat. Olyan közelről mutatnak be mellbimbókról készült fotókat, hogy szinte lehetetlen megállapítani, nők vagy férfiak mellkasán foglalnak-e helyet. Én amondó vagyok, engedjük szabadon a női mellbimbókat, nincs szükség bimbóháborúra az Instagramon.

1. kép Bimbóháború az Instagramon

Teljesen normális, hogy hetek, hónapok, akár évek kellenek ahhoz, hogy visszaszerezzük a régi formánkat egy várandósság után. És az is teljesen normális, ha nem ugyanabban a formában kapjuk vissza. Mert a szép test, a szép anyatest, amely 9 hónapig egy magzatnak adott otthont, majd egy gyermeket hozott világra, nem csak vékonyan, feszesen, kockásan, laposan, tigriscsíkmentesen tökéletes. Az úgy tökéletes, ahogy van.

Erről beszélgettünk műsorvezető társaimmal és két különleges vendéggel: Kulcsár Vajda Enikővel, az Anyatest Projekt alapítójával és Gőbel-Szabó Szandrával, a Szeretest Projekt egyik tagjával. Te mennyire szereted az anyatested?

2. kép Mesélj, Anyukám!

A múlt hét során elkezdődtek a covid miatt elrendelt szigorítások szép fokozatosan történő lazításai. Azonban vannak helyek, ahová már csak negatív teszttel mehetsz vásárolni. Jean Orsolya kolléganőnk megírta, hogy hol és melyek ezek az üzletek.

3. kép Covid

A közösségi médiát használó édesanyák egy angyalként tartották számon Zsédely Marikát, aki elvesztette a koronavírus elleni harcot néhány napja; hátrahagyva súlyosan beteg kislányát, aki matricaként tapadva, szó szerint rajta élte a mindennapjait. Sára apukája úgy érzi, olyan, mintha a felesége még most is róluk gondoskodna, annyian segítenek rajtuk. Bátran mondhatjuk, hogy halála után is gyógyíthatatlan kislányára vigyáz a covidban elhunyt magyar édesanya.

4. kép Zsédely Marika

2021. április 9-én új időszámítás vette kezdetét a brit királyi családban: elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet társa, fő támasza. Mi volt az utolsó kívánsága Fülöp hercegnek? Károlyhoz intézte utolsó szavait.

5. kép Fülöp herceg

Pilát Gábor hétről hétre férfiszemmel tekint egy-egy párkapcsolati témára magazinunkban. A múlt héten az ágyig hazudott érzésekről fogalmazta meg gondolatait.

6. kép Pilát Gábor

És ha már az ágynál tartunk; vajon miről fantáziálnak a nők és a férfiak, ha a szex van a gondolataik fókuszában? Egyvalamit elárulhatok, merőben eltért egymástól a férfi és a női TOP 5 szexfantázia.

7. kép szexfantázia

 

Múlt héten hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. “Mari minden hétköznapi pillanatból örök emléket csinált nekünk. Ilyen volt.” – így gondol vissza az elhunyt színészlegendára megható írásában Szabó Kata.

295899.775x400

Ezekben a nehéz időkben, amikor az emberek a szeretteikért aggódnak, képzeltétek már el, hogy milyen lenne elveszíteni egy hozzátok közel álló embert? Ilyenkor az ember szíve összeugrik, a szeme megtelik könnyel. Judit élete legtragikusabb pillanatát osztotta meg velünk. Olvassátok el az Arra ébredtem, hogy a férjem már nem él című cikkünkben a történetét, ami megmutatja, hogy minden pillanat, minden szó, minden ölelés számít.

295284.775x400

 

Az biztos, hogy a párkapcsolatok az utóbbi hónapokban elég nagy próbatételnek vannak kitéve, hiszen folyamatosan otthon vagyunk, összezárva, randiprogramnak pedig igencsak a híján. Nem csoda, ha ez a jelenlegi helyzet a szexuális életetekre is kihat, így ha úgy érzed, hogy az ágyban már kezdenek kicsit ellaposodni a dolgok közöttetek, olvasd el cikkünket, amiben elárulunk 10 egyszerűen megvalósítható tippet, hogy felturbózd a szexuális életed!

295806.775x400

A Mesélj, Anyukám! podcast műsorunkban szerintem ezen a héten is nagyon izgalmas témát jártunk körbe, hiszen legújabb, Szülés, ahogy régen csináltuk – és ahogy ma is csinálhatnánk részünkben Miskovics-Kobza Zsuzsanna Meső perinatális családtámogató mesélt nekünk arról, hogyan szültek régen a nők, hogyan szülhetnénk ma is, de érintettük a beszélgetésben az aranyórát, a császármetszést, a gyermekágyi időszakot is. Hallgasd meg ezt a részt, hiszen erőt adó adás lett:

295935.775x400

Az Éva Magazin közösségi felületén futó #van20percünk sorozatunk legutóbbi vendége Semjén Nóra volt. Anyák tízezreinek adta vissza az elmúlt évből kissé kikopó humort az Anyakivan néven futó vlogjával. Kétgyermekes anyukaként pont azt mondja ki és pont úgy, ahogy és amit mi is érzünk. Nézd vissza a live beszélgetést: Nórát szerzőnk, Seufert-Szántó Orsolya kérdezte.

295796.775x400

A szülők megint nem találják magukat egyszerű helyzetben, mert ha már éppen beleszoktunk a home schollingba és megszokta otthon a folyton változó rendszert újra a gyermek, akkor ismét kinyitnak az iskolák és kezdhetünk gondolkodni rajta: vajon mivel teszünk jót, ha megy iskolába vagy inkább nem engedjük? Ha te is ezen aggódsz, akkor olvasd el Én biztosan nem engedem vissza még a gyereket a suliba iskolanyitáskor! című cikkünket!

295773.775x400

A párkapcsolat az emberi erény megnyilvánulása, ami a jóra való törekvésben mutatkozik meg. Nem mentség a felelőtlen viselkedésre, és nem azt jelenti, hogy soha nem kell bocsánatot kérni – írja szerzőnk, Pilát Gábor ‘A párkapcsolat nem mentség’ című új írásában.

295454.775x400

Végül, de nem utolsósorban, ha szeretnétek kicsit kikapcsolni és megnyugodni, ha vágytok a lelassulásra, akkor hallgassátok meg Zubor Rozi főszerkesztőnk új, Van 20 perced? beszélgetését Tóth Réka Ibolyával, a MNDFL flow alapítójával: mindfulnessről, meditációról, önismeretről, a napi legalább 20 perces énidők fontosságáról, magunkra figyelésről és női szerepekről.

Toth Reka Ibolya Video Cover

Állandó testkontaktot igénylő, letehetetlen, nehezen megnyugtatható, érzékeny, családtagokat és idegeneket nem elfogadó. Ezek a high need, azaz a nagy igényű, vagy – más kifejezéssel élve – a többemberes babák főbb jellemzői. És hogy ez mit is jelent pontosan? Új cikkében Endrész Timi kolléganőnk írt róla, aki maga is egy többemberes gyermek anyukája.

295171.775x400

Mi történik azután, ha leszáll az éj, elalszanak a gyerekek, és elcsendesedik a ház? Mit csinál ilyenkor anya? A Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb részében erről beszélgetünk! Itt meg is tudod hallgatni!

295406.775x400

Ezúttal vágy és harag vékonyka határmezsgyéjéről elmélkedik Pilát Gábor szerzőnk A kibékülős szex című új írásában.

295172.775x400

 

Marietta hangja mosolygós, kedves és közvetlen az első pillanattól fogva, amikor elkezdjük a telefonos interjút. Nem is gondolná az ember, hogy a vonal másik oldalán egy fiatal nő és édesanya található, akinek nemrég teljesen átformálta az életét az anyaság – csak éppen nem a szokásos éjjeli kelések és a pelenkacserék körforgása miatt, ahogy azt elsőre gondolnánk. – Ez csak haj, majd visszanő! Íme Marietta igaz története, akinek szülés után az összes haja kihullott!

295270.775x400

 

A Nincs egy rongyom! felkiáltás az indoklista végén kullog mostanában, merthogy ruhánk van elég, csak alkalom nincs az elmúlt egy évben, hogy azokat felvegyük. De a nőket nem kell félteni: kerítenek alkalmat arra, hogy egy kicsit kicsípjék magukat, még ha csak a kisboltig mennek is. Maszkban. Legújabb cikkében arról írt Seufert-Szántó Orsolya, ki hova és hogyan szokta manapság kicsípni magát – beleértve saját magát is.

295207.775x400

Szex, párkapcsolat, féltékenység, hűtlenség – Pásztor Anna új vlogjában ezekről a témákról beszélget őszintén, tabuk nélkül meghívott vendégével. Párkapcsolati határmezsgyékről a 21. században Kardos-Horváth Jánossal – kattints IDE!

295712.775x400

Amit a kismamák oltásával kapcsolatban egy délelőtt kihirdettek, azt már délután felülírták. Majd másnap megint jött egy újabb utasítás, amit újra megváltoztattak vagy kiegészítettek. A koronavírussal kapcsolatban csak egy dolog biztos: a bizonytalanság. Cikkünkben egy kismamákkal foglalkozó egészségügyi dolgozó gondolatait adjuk tovább, a kismamák oltása körüli nehéz helyzetről.

295089.775x400

 

 

Amikor szerelmesek vagyunk, a partnerünknek kizárólag a pozitív tulajdonságaira fókuszálunk, és valahogy nem akarjuk észrevenni a negatívumokat. Így aztán azt sem látjuk, ha éppen egy rossz kapcsolatba lavírozzuk bele magunkat. Mindig vannak azonban figyelmeztető jelek, amelyekre érdemes odafigyelni! Jean Orsi kolléganőnk ezekről a dolgokról írt, amiket egy párkapcsolatban soha ne toleráljunk!

295088.775x400

Vadas Szilvia, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gyermekápolója egy évvel ezelőtt önként jelentkezett, hogy az akkor egyik napról a másikra létrehozott covidosztályon dolgozhasson. – Nem volt bennem kérdés, hogy menni akarok, jelentkeznem kell – mesélte. Most, egy évvel később ő az osztály főnővérhelyettese, nemrég Az év covid szakdolgozójának választották – és egyáltalán nem bánta meg akkori döntését. Holott a nekem adott interjújában nem tagadta azt sem, hogy nagyon nehéz hónapok állnak mögöttük. Az interjút itt tudjátok elolvasni!

293806.775x400

Mi vár ránk áprilisban? Endrész Timi, a mi kinevezett szerkesztőségi asztrológusunk összeírta, mire számíthatunk ebben a hónapban!

294766.775x400

Nyakunkon a tavaszi fáradtság, a karanténfáradtság, meg úgy egyáltalán az anyai fáradtság is. A legújabb Mesélj, Anyukám! podcastunkban arról beszélgetünk, mit csinálunk mi, ha elfáradunk, és milyen fáradtság elleni tippeket adtatok ti egymásnak és nekünk is a zárt Facebook-csoportunkban.

295058.775x400

Meddig maradjunk benne egy rossz kapcsolatban? Egyáltalán, mitől mondható egy kapcsolatra, hogy rossz? Pilát Gábor legújabb, Menjek vagy maradjak? című írásában erre keresi a választ.

295030.775x400

 

Te mit tennél, ha leendő férjed édesanyja feltételekhez kötné házasságotokat? Meddig érhet el egy anya keze fia életével kapcsolatban? Seufert-Szántó Orsolya egy olvasónk, Iza történetét mutatja be, akinek az anyósa házassági szerződést akar.

294692.775x400

 

Hegedüs Barbara szerzőnk két héttel ezelőttig az oltásra várók sorának végén kullogott. „Aztán hirtelen listavezető lettem.” Íme váratlan oltása története, azaz ahogy ő írta: „Végre menő tanárnak lenni!”

295052.775x400

 

A várthoz képest én is hamarabb kaptam meg az oltást az új rendeletek szerint, szoptatós anyukaként. Azért nem volt annyira zökkenőmentes a dolog, mint gondoltam, de csak sikerült, megkaptam az oltást, amely után könnyek között távoztam az oltópontról. Hogy miért és mi történt velem, arról itt írtam!

294814.775x400

 

Pásztor Anna TABU vlogjában ezúttal Peller Mariann-nal beszélgetett egy nagyon különleges témáról. Vagyis témákról: angyalok, égi üzenetek, modern kori spiritualitás – őszintén, tabuk nélkül. Érdemes megnézni a beszélgetésüket!

294864.775x400

 

Főszerkesztőnk, Zubor Rozi harmadik várandóssága végéhez közeledik. A 9. hónapban, pár héttel kislánya érkezése előtt már inkább érzi terhességnek a jelenlegi állapotát. Sok minden hiányzik neki a várandóssága előtti életéről, amelyekről őszintén írt új cikkében!

294714.775x400

Jean Orsolya 6 olyan vitamint gyűjtött össze, amit most, a tavasz beálltával, illetve egy ilyen kemény harmadik hullámot taposva érdemes rendszeresen szednünk, ha nem akarunk betegek lenni.

294673.775x400

https://www.evamagazin.hu/6-nelkulozhetetlen-vitamin-138387

Végezetül pedig Ottlik Judit cikkét ajánljuk, aki olyan online anyaközösségeket mutatott be, akik összefogtak és együtt segítenek kórházi dolgozóknak, amivel csak tudnak, hogy kicsit megkönnyítsék a jelenlegi időszakot. Ki sütivel, ki más szeretetcsomaggal. 8-ból 7 kórház főnővére sírta el magát, mikor hívtuk őket, hogy mennénk segíteni – érdemes elolvasni a cikket, és ha úgy érzed, segíts te is ott, úgy, ahogy tudsz. Hidd el, a legkisebb apró gesztus is számít!

294724.775x400

Kis plasztikkártyák árasztották el az ország lakosait az elmúlt 2 hétben. Sok ember kapott postán ebből a kártyából, ami igazolja, hogy a kártyabirtokos átesett a koronavírus-fertőzésen. Az igazolványon szerepel a név, az útlevélszám, a személyazonosító igazolvány száma és egy érvényességi idő! De vajon mire jó a védettségi igazolvány? Jó egyáltalán bármire is? Ennek jártunk utána!

294440.775x400

 

A féltékenység érzése egy teljesen természetes, születésünk óta velünk lévő életösztönünk. Többféle féltékenység létezik. Ezek közül a testvérféltékenységet emelték ki a Mesélj, Anyukám! műsorvezető anyukái, és jól ki is beszélték a témát. Megúszható-e a testvérféltékenység? Mit tegyünk, hogy ne sérüljön a nagyobb testvér, illetve testvérek, ha új hugi vagy öcsi érkezik a családba? Ezúttal is Bojti Andrea gyermekpszichológus válaszolt a kérdésekre, aki maga is szintén kétgyermekes édesanya.

294688.775x400

Ismered azt, amikor már annyira telítődik benned a nap nyűge, amikor már túl vagy a nap legmélyebb pontján is, és igazából körülötted a család is tűrőképessége határát feszegeti? Na ekkor, ebből az állapotból kell valahogy visszajönni, különben azt érzed, ezt a napot is dobhatod a kukába. Kolléganőnk, Seufert-Szántó Orsi írt egy levelet gondolatban a gyerekeinek. Egy olyat, amiben azok a klasszik szülői mondatok szerepelnek, amelyek egy klasszik szülő–gyerek viszonyban – ha kiborítja egyik a másikat, pláne digi suli idején – elhangoznak. Kínunkban nevetésből nem lesz hiány.

294535.775x400

Hol kezdődik az igazi szex és hol kezdődik a perverzió? Pilát Gábor párkapcsolati szakértőnk a perverzióval foglalkozott legutóbbi cikkében. Mi számít az együttlét során nemi eltévelyedésnek – ahogy a szakirodalom nevesíti ezt a szexuális irányt –, és mi minősül perverziónak a pszichológia szerint? Cikkünkben még a római férfiak nemi életéről is olvashatsz.

294408.775x400

Randipartner egy éjszakára vagy feleség? Mit keres a férfi egy applikáción keresztül a nőben, és mit talál? Mennyire őszinte a közeledés? Lehet pozitív véleménye is az embernek a Tinderen való ismerkedésről? A szexsuli legutóbbi cikkében Réka mesél a Tinderen szerzett tapasztalatairól. Tippeket is ad, mert ő, aki 19 évesen volt fönt hosszabban az oldalon, szerzett jó tapasztalásokat is.

294369.775x400

Az a bizonyos üzenőfüzet, ami a papíralapú csetfal volt szülő és tanár között. Sokan tudjuk, miről van szó. Ahová nem restellett a tanár néninek beírni, hogy a drága gyermek szétrúgta a faleveleket az iskola mögötti KRESZ-parkban. Briliáns beírásokat és szülői válaszokat gyűjtött ki kolléganőnk, Bori azokból a bizonyos üzenőfüzetekből és ellenőrzőkből.

294581.775x400

Konkrétan ősz óta pihen a fehér tornacipőm a szennyeskosár alján. Arra vár, hogy újra itt legyen a bokavillantás ideje, hogy eljöjjön az a kellemes 15–18 fok, amikor elő lehet venni a könnyű, szép fehér tornacipőt. Persze előtte ki kell mosni, mert a fehér, az már csak egy megszokott jelző. A fehér cipő gyorsan koszolódik. De! Ahogy a múlt héten kitavaszodott – és remélhetőleg már nem tör ránk valami havat hozó veszedelem –, bátorkodom majd én is elővenni a cipőt és kipróbálom Ottlik Judit kolléganőnk szuper cipőfehérítő, házi receptjét!

294624.775x400

Egy visszafogott nő, aki ha villantott volna egy kis indulatot, lehet, meg tudta volna tartani a férjét? Wéner-Kovács Fanni novellasorozatában megismerkedhetünk Annával, aki egyedül maradt a pandémia elején három gyermekével, mert a férj elhagyta. Elköltözött a szeretőjéhez. Hogy hogyan fog sikerülni az újratervezés és az élet szingli anyaként? Kiderül a történetből.

294687.775x400

Hasznos holmi, megunt gönc, kincs. Kinek ez, kinek az tud lenni egy ruhanemű. A tudatos vásárlás része az is, hogy megunt ruháinkat nem kidobjuk, hanem továbbadjuk. Szerzőnk, Földi Barbara cikkében a ruhák szelektálásáról, azok fenntarthatóságáról és az újrahasznosításról írt. Több tippet is találsz a tonnaszámra gyűjtött ruháink okos felhasználására.

293960.775x400

 

Az a bizonyos tökéletes sonka. Az anyós azt mondja, így főzd, az anyukád szerint meg teljesen máshogy kell elkészíteni a húsvéti sonkát. Kíváncsi vagy egy új receptre? Most csöndben csak itt hagyom a hozzávaló nevét: karalábé. Igen, jól olvasod. De csitt, a többit olvasd el a cikkből és nézd meg a videót, amiben Kósa Ákos elkészíti azt a bizonyos húsvéti sonkát. 

84311.775x400

Ne görgess túl anélkül, hogy ne töltenéd le és nyomtatnád ki új, húsvéti ingyenes színezőnket, amit Endrész Tímea kolléganőm készített nektek. Minden oldal pár perc csendet, nyugit és énidőt ígér! Imádni fogod te is és a gyerek is!

293839.775x400

Ha megvan a színező, az azt jelenti, hogy van egy pár perced… bármire! Magadra. Mondjuk megnézni Pásztor Anna TABU névre keresztelt vlogsorozatát, amelynek legújabb részében Ráskó Eszter humoristával beszélget az énekesnő a fétisekről. Izgi adás!! :)

294009.775x400

 

Az anyukák egyik kedvenc témája – pláne a friss, kisgyermekes anyukáké –: együtt aludjunk a gyerekkel vagy ne? Egy szobában vagy külön szobában legyen? A legújabb Mesélj, Anyukám! podcastunkban erről beszélgettünk, hogy mi hogy csináltuk/csináljuk, nálunk mi vált be.

294356.775x400

 

Sokakat még teljesen elkerült. Valaki már megfertőződött. Valakinek szerettét, ismerősét is elvitte. „Ő tényleg az volt, akiről azt gondolod, sose hal meg. Ez a covid.” – Hegedüs Barbara emlékező írása sok mindenen el fog gondolkodtatni.

293824.775x400

 

És a covid másik arca: „Befotóztam a gyerek torkába, majd online megvitattuk a dokival, hogy van-e tüszős mandulagyulladása.” Seufert-Szántó Orsolya egyszerre humoros és fájdalmasan őszinte írása.

293727.775x400

 

Nem tudja mindig, mindenki ilyen humorosan viselni a jelenlegi helyzetet. Ennek apropóján született a Meghalok vagy megőrülök – Képzelt beszélgetés egy háziorvossal című írás is Wéner-Kovács Fanni tollából.

294201.775x400

20210317-marquard-600x300-03-véglegesHirdetés

Pilát Gábor e heti írása a pórul járt házastársakról szól. Arról a pontról, amikor „a legjobban akkor jársz, ha tiszta fejjel, kíméletlen őszinteséggel magadnak teszed fel a kérdést, és mások nélkül döntesz, mert nappal ugyan mindenkinek hazudhatsz, de éjszaka magadra maradsz a lelkiismereteddel.”

293828.775x400

Boldog házasságban nem könnyű élni, pláne, ha már két számjegyű évek állnak mögöttünk és több gyerek, akiknek az életkora is már két számjegyű. Remény azonban mindig van! Éva elmesélte, hogy ők hogyan mentették meg a házasságukat egy kis szerepjátékot bevonva a szexuális életükbe.

294344.775x400

Végezetül amire mindenkinek szüksége van, hidd el, neked is: 5 mindful gyakorlat Földi Barbarától, ami otthon is elvégezhető. És mivel most megint többnyire itthon vagyunk, nyugodtan gyakorold, alkalmazd őket:

293730.775x400

Nem tagadjuk, nagyon kivagyunk. Tudjuk, hogy a kijárási tilalom a járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében történik, azonban egyre erősebben érezhető a negatív hatása. Sokszor érezzük azt, hogy nem bírjuk tovább, hogy elfáradtunk. A kiégés veszélye fenyeget minket. Sokáig talán szégyelltük az ezekből fakadó gondolatainkat, óvatosan fogalmaztunk még egymás között is a bennünk lévő feszültségről vagy a kiborulásainkról. A Mesélj, Anyukám! különkiadásában most tabuk nélkül beszélgetünk, és mindannyian azt gondoljuk: F@ck COVID!

293822.775x400

 

A pandémia harmadik hullámában úgy látszik, mindenkinek elfogyott a lendülete. Rengeteg szülő elégedetlenkedik, hogy miközben home office-ban próbál dolgozni, háztartást vezet, most a gyerekei tanítását is a nyakába kapta megint. Sokan a tanárokat is szidják, mondván, az ő feladatuk lenne, nekik kellene online órát tartani és lefoglalni a nebulókat. De mielőtt Te is beállnál a pedagógusokat szapulók táborába, ismerd meg a másik oldalt és olvasd el Seufert-Szántó Orsi írását: a háromgyerekes angoltanár, Bori történetét, aki az ovisának kipárnázta a fürdőkádat, telerakta játékokkal és otthagyta őt. Mert mennie kellett órát tartani.

293792.775x400

 

A beszélgetéseknek, emberi kapcsolódásoknak most különösen nagy szerepe van az életünkben, talán ezért is várom mindig a Van 20 perced? legújabb adását. Zubor IgenAnya Rozi most Földes Eszter színésznőt faggatta, aki elárulta, hogy férje – és gyermeke, Álmos Fülöp édesapja –, Lovasi András rengeteget segít neki a mindennapokban. Eszter mesélt ruhamárkájáról, a Secret Humanityről is, valamint új hobbijairól: a kertészkedésről és a bútorfelújításról, és arról, hogyan és mikor kapcsol ki.

293650.775x400

 

Földi Barbara kolléganőmnek személy szerint is nagyon hálás vagyok, hogy felvilágosít arról, hogyan gyűjthetem okosan, szelektíven a hulladékot. Mert bevallom, sokáig ad hoc módon dobáltam bizonyos szeméttípusokat hol ide, hol oda, sehol nem kaptam ugyanis arra vonatkozóan információt, pontosan hová valók, mert vannak hulladékok, amik sehova se illenek. Ha szeretnél környezettudatos(abb) lenni és a miértekre választ kapni, na meg azt is szívesen megtudnád, a kérdéses hulladékot hová is dobd, hogy a helyére kerüljön, akkor olvasd el Barbi hiánypótló cikkét!

293239.775x400

 

A múlt hét sem múlhatott el bizarr témák nélkül, melyek közül nálam Ottlik Judit cikke vitte a pálmát a New York-i spermadonorról, aki jelenleg 78 gyerek apja – de már nem sokáig, ugyanis jelen pillanatban is 13 nő van áldott állapotban, köszönhetően hímivarsejtjeinek. A 44 éves Ari Nagel – aki a civil életben egyébként egyetemi professzor – abból sem csinál titkot, hogy sokáig a hagyományos úton-módon juttatta célba hímivarsejtjeit; manapság viszont már óvatos, és egy kis tégelyben szállítja le az „anyagot” azoknak, akik a segítségét kérik. Ezt az „önzetlenséget”!:)

293531.775x400

 

Bizarrságban azért Endrész Judit cikke is vetekszik a spermadonor professzorról szóló írással. Kolléganőnk arra vállalkozott, hogy összeszedje azokat a 2000 évnél is régibb ételeket, melyekre a régészek, csodával határos módon, teljes épségben találtak rá. Például a 4000 éves tésztára vagy a 6700 éves popcornra. Ebből is látszik, hogy már akkor is tudták, mi a jó!

293527.775x400

 

Minden héten a legsikeresebb, legkedveltebb írásaink közé tartoznak Pilát Gábor vendégszerzőnk cikkei. Nem csoda, hiszen a párkapcsolat, párkeresés témája kiapadhatatlan forrás, talán azért, mert valamilyen okból kifolyólag mindenkit érint. A szakember ezúttal horgász és „prédája” nézőpontjába helyezkedve boncolgatja a párkeresés témáját. „A gyakorlat teszi a mestert” mondás ebben a szakkörben is igaz: minél tapasztaltabb horgász lesz az illető, annál jobban tudja, hogy melyik tóra érdemes napijegyet váltani, melyik hal mire harap és mivel érdemes beetetni” – írja.

293617.775x400

 

Katherine Heiglnek nem volt szüksége párkapcsolati tanácsadásra, hiszen megtalálta élete szerelmét, de párjával hiába vágytak rá, a várt gyermekáldás csak nem jött össze. A színésznő sokáig képtelen volt belenyugodni orvosai diagnózisába, hogy nem lehet saját gyermeke. Aztán a férjével eldöntötték: örökbe fogadnak, és megtörtént a csoda is, amire egyikük sem számított. Szívmelengető történetét ajánlom mindenkinek, aki gyermekre vágyik, de valamiért eddig nem jött össze vagy az örökbefogadást fontolgatja.

293672.775x400

Az élet tele van váratlan fordulatokkal, csodákkal és tragédiákkal. Ám ami az egyik embernek áldás, az másnak könnyen jelenthet megugorhatatlan nehézséget és akadályt. Így van ez Zoltánnal, a harmincéves fiatalemberrel is, aki bár imádja lányát, de úgy gondolja, sokkal jobb lett volna, ha nem születik meg. Vajon miért gondolja így és hogyan jutott idáig?

293758.775x400

 

A váratlan fordulatok sorát akár Kata történetével is folytathatjuk, akinek az élete akkor vett csavart, amikor új nőgyógyászhoz, a jóképű dr. Zolnaihoz került kivizsgálásra. „Jézusom – futott át az agyamon –, hogy fogom szó szerint ledobni a bugyimat ez előtt a Liam Hemsworth-hasonmás előtt? A szívem a torkomban dobogott, amikor a még mindig kedves és mosolygós doki a paravánhoz irányított, hogy vetkőzzek le” – idézi fel emlékeit Kata. Az élet azonban nem csak ezt az egy meglepetést tartogatta számára, ennél sokkal többet. Ha kíváncsi vagy a története folytatására, kattints ide!

293638.775x400

Szexsulis cikkünk legújabb fejezete ismét tabukat döntöget. Már megszokhattátok, hogy általában olyan témákhoz nyúlunk, amelyek sokakat érdekelnek, mégsem merik megkérdezni, mert nem illik és mert nincs kitől. Ilyen például a szex közbeni védekezés, az óvszerhasználat is. Tudtátok, hogy rengeteg férfi használja ki a nők szex közbeni kiszolgáltatottságát és a másik megkérdezése nélkül egyszerűen csak megszabadul az óvszertől? Ők a „gumisunyizók”, és Kaliforniában éppen folyamatban van annak a rendeletnek az elfogadása, ami büntethetővé teszi őket! Te egyetértesz vele?

293599.775x400

Kedves Előfizetőnk,

Köszönjük, hogy az elmúlt időszakban az előfizetőnk voltál, és reméljük minden alkalommal sok érdekes tartalmat találtál az Éva magazinban!

Az előfizetésed most lejár, de ha továbbra is velünk tartasz, egyetlen kattintással eljutsz az oldalra, ahol 30% kedvezménnyel meghosszabbíthatod, ráadásul az ötödik lapszámot ajándékba adjuk: http://www.elofizetesem.hu/evamagazin/lejaro

Ha időközben már meg is újítottad az előfizetést, csak nálunk nem jelentkezett még a bizonylat, akkor is örülünk, hogy megírhattuk, milyen megtisztelő számunkra a bizalmad!

 

Üdvözlettel,

az Éva magazin szerkesztősége

 

A második gyerekemmel nyomom a dackorszakot. És bár azt hittem, hogy a kisfiamnak hála pontosan tudom, mi vár rám, nagyot tévedtem. Ezzel sem vagyok egyedül, a Mesélj, Anyukám!-os műsorvezetőtársaim, barátnőim és hallgatóink százai küzdenek a hisztivel. De mi is az a hiszti? Nevezhetjük-e így? Miért hisztizik a gyerek, és hogy segíthetünk neki – és ezzel magunknak is – komolyabb sérülések és traumák nélkül túlélni ezt az időszakot? Podcast műsorunk legújabb részében Bojti Andrea gyermekpszichológus, két kisgyermek anyukája jött, mesélt és látott el minket nagyon hasznos tanácsaival a hiszti kapcsán!

293541.775x400

 

Wéner-Kovács Fanni három gyerekkel, 5 éves ikerlányaival, 1 éves Zsombor fiával és 1 éve home office-ban dolgozó férjével, maga is dolgozó anyaként nyomja a karantént ismét otthon. Egy a több százezer család közül, akinek már nagyon elege van, és akinek nagyon nem hiányoztak az új szigorítások. Mit gondol a jelenlegi helyzetről? Mitől fél a legjobban? Félünk és féltünk – Milyen hatással lesznek a szigorítások a családokra? című írásában megfogalmazta.

293493.775x400

 

Az öngondoskodás hazai nagykövetével, Hey Julie vloggerrel, influenszerrel beszélgettem – bár én rá szívesebben használom a pozitív példakép kifejezést. Julcsi személyiségével, videóival, podcastjával, posztjaival és számtalan ötletével, tanácsával segít mindenkit az öngondoskodás útjára terelni. Felhívni a figyelmünket ennek fontosságára. És mit csinál ő, ha van 20 perce? Erről is mesélt az élő instagramos Van 20 perced? live interjúnkban!

1

 

Ahogy az éremnek, úgy a home schoolnak is két oldala van. A gyerek- (+szülő) oldala és a pedagógusoldala. Úgy látom, kábé mindenki utálja, de pont így senki sem tud semmit se tenni: ez van, ezt kell csinálni, ezt kell szeretni. Tele a net bosszantó sztorikkal – mindkét oldalról. Ám mi most egy vicces esetet hoztunk, ami egy angoltanárral történt. Hogyan égtem le egy egész osztály előtt online órán? Enikő elmesélte nekünk.

293067.775x400

 

A világ fele szerintem home office-ban van, így várható volt, hogy előbb-utóbb egy játékcég is reagálni fog erre. Ki is jött a „home office szett” gyerekeknek, ami igencsak megosztotta a világhálón az anyukákat. Te mit gondolsz? Szerinted ciki vagy cuki ez a játék? Te vennél ilyet a gyerekednek? Ottlik Judit kolléganőnk mutatja be cikkében a szettet és a körülötte kialakult zajt.

293282-home-office-tavmunka.775x400

 

Elnyomás nemcsak a párkapcsolatban alakulhat ki, de felismerni és hatékonyan tenni ellene itt a legnehezebb, mégpedig az érzelmek miatt. A szerelem vakká tehet, így egy épeszű, objektíven és racionálisan gondolkodó ember is észrevétlenül csúszhat bele az áldozat szerepébe, ugyanis a pszichopata viselkedést könnyű az ismerkedés kampányidőszakában vonzónak feltüntetni. Szerzőnk, Pilát Gábor ezen a héten a párkapcsolatokban fellelhető elnyomásról írt.

293252.775x400

 

Meztelenkedni lehet és jó – csak úgy is! Nem kell ahhoz rögtön szexelni is! De még mennyire nem! Erről írt legújabb cikkében a szexsuli.hu-s Jámbor Eszter!

293224.775x400

Két dologra jöttem rá az elmúlt években: a szoptatási tanácsadók és a nyelvtantanárok per korrektorok országa vagyunk. Komolyan. Életemben a legtöbbet a szoptatásról és a helyesírási hibákról beszélgettem, leveleztem emberekkel. Nincs olyan cikk, amit ha tízszer is átolvastam én, és még ötször egy korrektor, akkor a Facebookon egy (tudoooom) jóindulatú kommentelő ne találna benne egy plusz vesszőt – vagy éppen hiányolna belőle egyet. Ez van, legalább szoptatni mindkét gyerekemet tudtam. Endrész Timi kolléganőm egyébként a csapat kinevezett korrektora, össze is állított nekünk egy ilyen cuki kis 10 feladatos helyesírási kvízt. Nyilván mind a 10-et hibátlanul válaszoltam meg. Nyilván. :) Ti is?

289620.775x400

 

A hónap cikke nálam egyértelműen a Lali futárral készült képzeletbeli riport, amit Seufert-Szántó Orsolya kolléganőm vetett papírra. S amelyből kiderül, hogy miket kell átélniük szegény futároknak nap mint nap és mi hogyan szoktuk várni a futárokat. Természetesen nem szeretném elárulni, hogy a felsorolásból melyik vagyok én, elég, ha a szerkesztőség tudja. 😀 Örökké sakkban tarthatnak ezzel.

293455.775x400

 

A lista végére hagytam a ti kedvenc cikketeket. Úgy tűnik, hogy Diana hercegnéről nem lehet sem eleget, sem túl sokat írni. Ráadásul az is időről időre kiderül, hogy még mindig nem tudunk róla mindent. Például nemrég derült ki az is, hogy mi volt az a 6 szó, amivel Károly örökké traumatizálta szegény Lady Dit.

293207.775x400

Tisztelt Előfizetőnk, 

 

Köszönjük a bizalmad, amit előfizetésed jelent számunkra.

Bizonyára megkaptad hírlevelünket, melyben idei évi megjelenési dátumainkat írtuk meg. Tájékoztatlak, hogy az idei évi első lapszámunk március 4.-e helyett március 12.-én jelenik meg, így ekkor várhatod postaládádba a magazint.

Mivel előfizetésed nem adott időszakra, hanem adott lapszámra szól, elcsúsztatott megjelenés esetén is ugyanannyiszor kapod majd kézhez a magazint.

Bármilyen további kérdés esetén keress bennünket az elofizetes@marquardmedia.hu e-mail-címen!

 

Minden jót és jó egészséget kívánva,

üdvözlettel:

az ÉVA magazin kiadója

A legújabb Mesélj, Anyukám podcast adásában főszerkesztőnk, Zubor Rozi és beszélgetőtársai ismét egy kényes, mondhatni tabutémát járnak körül a tőlük megszokott őszinte, kendőzetlen és közvetlen stílusban. Rozi Timivel, Fannival és Dórival ezúttal arról beszélget nyolcszemközt, kinél hogyan működik a családi kassza. Kinél van közös és kinél van külön, hogy ki mit fizet, kik hogyan osztják be a fizetnivalókat.

293166.775x400

Nem árulok el nagy titkot, hogy űrkutatásért rajongó kolléganőm, Seufert-Szántó Orsi cikke volt az, ami a felvezető gondolatmenetemet elindította. Tény és való, azzal, hogy a Perseverance névre keresztelt Rover szerencsésen landolt a vörös bolygó felszínén, a Mars-kutatás újabb fejezetéhez ért. A küldetésnek kulcsfontosságú szerepe van a marsi élet lehetőségeinek feltérképezésében. Történelmi idők, többszörösen is.

292856.775x400

Fantasztikusan szép, üde tavaszi ajtókopogtató és koszorúalap készítését mutatja be szintén Seufert-Szántó Orsi kolléganőm a magazinunk Facebook-oldalán immár szokásosan jelentkező #van20percünk mini videóban. Bár az eseményt LIVE hirdettük, ugyanitt bármikor vissza tudod nézni, ha kedvet kapsz egy kis barkácshoz, kézműveskedéshez. Orsitól egyébként sem idegen a DIY műfaj, így könnyedén, rutinosan és egyszerűen követhető módon hozza el a tavaszt ezzel a csodás dísszel. Legyen rá legalább 20 perced, megéri!

293099.775x400

A Van 20 perced? névre hallgató, élő Instagram-interjúsorozatunkban pedig Zubor Rozi főszerkesztőnk ezúttal Janicsák Vecával beszélgetett. Az énekesnő anyaságról, tudatosságról, zenéről, a járványhelyzetről, feltöltődésről és az idei terveiről is mesélt.

thumbnail_21E81E9B-8E0B-422A-AC55-0222AF643852

 

Neked is hiányzik már a színház? Nekünk nagyon. Nagy színházrajongó szerzőtársam, Hegedüs Barbara annak apropóján szedett össze hat előadást, melyek fő- vagy kulcsszereplője nő, hogy a Vígstream a napokban mutatta be Yazmina Reza Bella Figura című színdarabját. A felsorolt művek egy része streamben is megnézhető, a többivel – remélhetőleg – a korlátozások feloldása után az offline világban találkozhatunk.

292901.775x400

 

Amikor az írás felér egy terápiával: ebben a cikkben aztán alaposan kiventiláltam magamból az összes frusztrációmat azzal kapcsolatban, hogy szinte egyik napról a másikra bezárták a gyerekem általános iskoláját – megint csak a vírushelyzet eldurvulása miatt. S hogy ki hogyan viszonyul a kérdéshez, mekkora darázsfészekbe nyúltam a felvetésemmel – miszerint (fél)beteg gyerek nem való közösségbe –, azt igazolja a rengeteg hozzászólás is pró és kontra, amiket a cikkem nyomán kaptunk.

292817.775x400

Jean Orsi kolléganőm arról a furcsa helyzetről ír, hogyan érintette az angolok szexuális életét a rendkívül szigorú karantén bevezetése a koronavírus terjedése miatt. Boris Johnson miniszterelnök még január elején helyezte az országot egy újabb, harmadik, országos „lockdown” alá. A hatóságok korábban még azt is javasolták az embereknek, hogy ne csókolózzanak és úgy válasszanak szexpozitúrát, hogy a partnerükkel az arcuk minél távolabb kerüljön egymástól.

292791.775x400

 

Szintén főszerkesztőnk, Zubor Rozi nevéhez fűződik a Galambos-Parti Reginával készített interjú is. Regina a Bakancslista Magyarország nevű Instagram-oldalán sorra mutatja be azokat a látványosságokat, amelyeket egyszerűen látnunk kell – gyerekkel vagy gyerek nélkül is. Korábban férjével, az elmúlt egy évben viszont már kisfiával is járja az országot, hogy csodálatosabbnál csodálatosabb tájakat, látványosságokat mutasson be.

292821.775x400

Nagy sikerű új szerzőnk, Pilát Gábor e heti írásában ezúttal azt a kérdéskört boncolgatja, hogy milyen testi-lelki következményekkel jár az, ha nem élsz szexuális életet. „Ha sokáig nem takarítasz, pókhálós lesz az ablak, a használaton kívüli ütvefúró pedig akkor is berozsdásodik, ha márkaboltban vetted és nem a teleshopban rendelted” – szemlélteti a helyzetet Gábor.

292803.775x400

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezt a levelet az evamagazin.hu -t üzemeltető Marquard Media Magyarország Kft.-től kaptad.

Ha a felület kezelésével vagy az adatkezeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük az adatvedelem@marquardmedia.hu e-mail címre írjon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Marquard Media Magyarország Kft. 1031 Budapest, Angel Sanz Briz út 13., Graphisoft Park
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60762/2012.