Ha nem jelenik meg jól a hírlevél, kattints ide!

Éva magazin

Szia, kedves ÉVA-olvasó!

Akármilyen nehéz évünk is volt, lassan a végéhez közeledik. Mikor ezeket a sorokat írom, már advent első hetében járunk, hamarosan elérkezünk sokunk legkedvesebb ünnepéhez, a karácsonyhoz. Szerkesztőségünk tagjai, köztük én is, a héten többször is azon kaptuk magunkat, hogy gyermeki örömmel vetettük bele magunkat a készülődésbe; gondolatainkban és tetteinkben egyaránt. Lelkesen mutogattuk egymásnak az adventi koszorúink fotóit, beszéltük át kedvenc karácsonyi filmjeinket, amiket ki-ki szinte már hagyományszerűen minden évben megnéz.

S hogy mi is „ráfordultunk” a készülődésre, a témaválasztásainkban is meglátszott már a héten. Hisszük és szeretnénk Nektek is azt közvetíteni, hogy legyen bármennyire is szokatlan és másmilyen; karácsony idén sem marad el, s hogy csak rajtunk múlik, hogyan. Ugorjatok velünk együtt fejest a készülődésbe, ragadjunk meg együtt minden egyes pillanatot, élményt, illatot és benyomást, amely közelebb visz az ünnepi hangulathoz; feledtetve a koronavírus-járvánnyal átitatott mindennapjaink minden nyűgét, baját. Ebben szeretnénk segíteni Nektek könnyedebb karácsonyi témájú összeállításainkkal. Mindemellett persze továbbra se mehetünk el szótlanul a vírushelyzet mellett; a héten egyik kolléganőnk írta meg kacifántos élményeit a teszteléssel, betegségével kapcsolatban. E heti podcastunk pedig egy kényes témát feszeget, miért is kellene úgy nevelni a gyerekeinket, hogy ne csak a tökéletességet vágyják, akarják látni mindenben.

Kellemes időtöltést cikkeinkhez!

Ottlik Judit
szerző, szerkesztő

Kedves Előfizetőnk!

Elindult a JOY-Napok karácsonyi különkiadása, az Xmas Special!

Mától 3 napig akár 60%-kal olcsóbban szerezheted be a karácsonyi ajándékokat a fa alá, ráadásul ki sem kell mozdulnod érte! 🎁

Az ajándék kuponokat megtalálod a joynapok.hu-n, illetve mobilon a megújult ShoppieGo alkalmazásban. Gyűjtsd be az AJÁNDÉK kuponokat és vásárolj otthonod nyugalmából, biztonságosan!

Ráadásul még az ajándékokat is segítünk kiválasztani, hogy az idei bevásárlás a lehető legkényelmesebb legyen!

Nézzük mit rejt az Xmas Special Ajándékkalauz! 🎄

Az amerikai filmekből azt már tudjuk, hogy szenteste náluk nem a Jézuska, hanem a Mikulás hozza az ajándékokat. Ami nekem például újdonság volt, hogy a svédek minden évben szalmából készült kecskét is felállítanak, Ukrajnában pedig műpókot és műpókhálót tesznek a fára, mert úgy tartják, hogy ha karácsony reggelén pókot találnak a fán, az szerencsét hoz. Jean Orsi kolléganőnk cikkében ilyen és ehhez hasonló érdekességeket, nekünk kissé furcsa karácsonyi hagyományokat gyűjtött egy csokorba a világ minden tájáról, melyekről ITT olvashattok!

289199.775x400

Karácsony tájékán rendszerint nagyobb figyelmet kap a jótékonykodás, az adakozás, rászoruló embertársaink megsegítése. Seufert-Szántó Orsolya szerzőnk azt a kérdést járta körül, hogy mihez kezdhetünk azokkal a gyerekjátékokkal és kinőtt ruhahegyekkel, amikre tudjuk, nekünk már nem lesz szükségünk. Kolléganőnk összegyűjtötte az ötleteket, hogyan adjatok túl a feleslegessé vált, ámde szép állapotú gyerekholmikon. Akár karitatív szervezeteknek is adományozhatjátok őket, segítő céllal.

288905.775x400

Koronavírus témában Hegedűs Barbi kolléganőnk írta meg személyes ihletésű, szövevényes sztoriját a covidteszteléssel, a betegséggel kapcsolatban. Helyzetét nem könnyítette meg az sem, hogy Barbi tanárnő, így a táppénz intézésével is több kört futott, kétes sikerekkel. Arról, hogy miken ment keresztül, részletesen ITT olvashatsz!

289346-koronavirus-pcr-teszt.775x400

Anyatejből jégkrém? Bevallom őszintén, én felkaptam a fejem Timi kolléganőnk anyagának címén. Nektek összejön fejben ez a két dolog? A cikkből kiderül az összefüggés. Az anyatejben levő antitestekről tudjuk, azok felvértezik a baba immunrendszerét a különböző betegségek ellen; a legújabb kutatások pedig most azt pedzegetik, ez megállja-e a helyét az új típusú koronavírus esetében is. A hollandok anyatejből készült jégkrémmel próbálkoznak, amit elsőként idősotthonok legyengült egészségű lakóinak készülnek adni, megelőzésképpen. A témáról bővebben ITT olvashatsz.

289354.775x400

A legújabb Mesélj Anyukám podcast adásában vezető szerkesztőnk, Rozi és beszélgetőtársai: Fanni, Timi és Dóri ezúttal egy kényes témát feszegetnek. A sokatoknak már ismerős „négyesfogat” tagjai ezúttal arról beszélgetnek, miért fontos, hogy ne csak mi, de a gyerekeink is lássanak maguk körül olyat, ami más, ami nem megszokott, hogy mire ők felnőnek, a „más” ne legyen számukra jelentőségteljes, figyelemre méltó, különleges. A mesékben ne csak mindig a hercegnőt kelljen megmenteni, az óriásplakátokon ne csak lapos hasú nénik szerepeljenek és láthassanak a játszótéren, vagy akár egy pelenka csomagolásán is mondjuk Down-szindrómás gyermekeket. Érzékenyítés, figyelemfelkeltés, hogy ne rejtsük el előlük a világ „tökéletes tökéletlenségeit”. A beszélgetés ITT hallgatható meg!

289181.775x400

Végül, de nem utolsósorban, ezt a cikket azért ajánljuk a figyelmedbe, kedves Olvasó, hogy lásd, miért fontos az is, hogy rendszeresen együtt legyél a partnereddel. Ha ugyanis nincs, vagy kevés a szex, az hosszú távon számtalan problémát okozhat. S hogy pontosan milyen gondok jelentkezhetnek, arról részletesen ITT olvashatsz!

289217.775x400

MM_koszoru_eDM_2

Még nincs ötleted, hogy idén mit rejts a család adventi naptárába? Van egy jó hírünk, hiszen nem vagy elkésve! Csak nyomtasd ki Endrész Timi kolléganőnk 24+1 oldalas ingyenesen letölthető adventi színezőjét, ami bekerülhet a gyerekek adventi kalendáriumába. Reméljük, a korán sötétedő téli délutánokon mosolyt csalhatunk a családotok arcára, és egy kicsit veletek lehetünk ilyen formában is.

288803.775x400

Te mit tanítanál magadnak az anyaságról, ha visszamehetnél az időben? Valószínűleg mindannyiunknak vannak olyan tapasztalatai, amelyek korábban, amikor megszületett az első gyermekünk, nagyon jól jöttek volna. A Liberóval közös Mesélj, Anyukám! podcast adásban meghallgathatjátok egy csokorba gyűjtve azokat a jó tanácsokat, legyen szó szoptatásról, pelenkázásról, nehéz éjszakákról és az első napok bizonytalanságairól, amelyeket műsorvezető anyukáink tanultak az elmúlt évek anyai tapasztalatai során és mindenképpen fontosnak tartják veletek megosztani. A beszélgetést ide kattintva tudjátok meghallgatni.

288477.775x400

Olyan, mint bármelyik más: édesanya, igyekszik lavírozni az idejével és megoldani mindent. Főz, mos, takarít, bevásárol és a gyerekekért szalad, mellette pedig gőzerővel gyakorol a legújabb táncára a Dancing with the Starsban. Zubor ’IgenAnya’ Rozália vezető szerkesztőnknek Pásztor Anna mesélt a jelenlegi életéről, az időbeosztásról, anyaságról, munkáról és a megváltozott élethelyzetről, amit a pandémia okozott.

288755.775x400

Ha téged is nyomaszt a jelenlegi időszak, ha bizonytalan vagy és félsz a vírus okozta helyzettől, akkor mindenképpen olvasd el Seufert-Szántó Orsolya cikkét, amiben megosztja veled 5 +1 tippjét a pandémiás depresszió ellen! 

288964.775x400

November 17-én lila színbe öltözött az ország a koraszülött babák világnapja alkalmából. Mivel a kislányaim születésekor mi is két hétig a PIC osztály vendégszeretetét és támogatását élveztük, ennek alkalmából a PICi babákról és a koraszülöttosztályról írtam egy visszaemlékezést erről az időszakról.

288703.775x400

2020 a többség számára nagyon nehéz év, de valakinek nem csak a koronavírus miatt. Ottlik Judit kolléganőnk Erika történetét írta meg, akinek férje több mint 1 éve jelentette be, hogy van valakije. Hosszas tépelődés és egy év különélés után Erika úgy döntött, az lesz a legjobb, ha férjével még az idén elválnak. Ahogy a 25 közösen eltöltött év alatt a legtöbbször, most is neki kellett lépnie, a párja visszasírta volna magát. Nagy zokogások közepette végül ő is belátta, nem élhetnek együtt. Kapuzárási ámokfutása volt az utolsó csepp a pohárban. Történetüket ITT találod! 

288636.775x400

Végezetül jöjjön Jean Orsi összeállítása, aki 5 nemcsak az ő számára, de gyakorlatilag minden nőtársunk számára inspiráló nőt mutat be. Akikre felnézhetünk, akik erőt adhatnak a mindennapokban, akik motiválhatnak, inspirálhatnak. Itt találod ezt az 5 szuper nőt!

288868.775x400

Jó olvasgatást!

24+1 oldalas ingyenesen letölthető adventi színező a gyerekek adventi naptárába

Még nincs ötleted, hogy idén mit rejts a család adventi naptárába? Segítünk! Elkészült az ÉvaMagazin.hu adventi színezője, ami a 'Minden napra egy színező' nevet kapta. Kattintsatok a cikk végén található LETÖLTÖM gombra, nyomtassátok ki és rejtsétek el a színezőket!

ELOLVASOM

Kedves Olvasónk!

Mint hűséges előfizetőnket, megajándékozunk téged egy 20%-os kedvezménykuponnal, így 2490 Ft helyett 1990 Ft-ért vehetsz részt a november 24-i Éva Psziché Est online eseményünkön. Amennyiben jegyet szeretnél venni a következő online közvetítésre, ezt a kedvezményt egy egyszeri (de akár több jegyre szóló) vásárlásnál felhasználhatod!

A kuponkódod: pszicheestszepseg

Ezt az online vásárlás folyamata során tudod majd érvényesíteni.

Időpont: 2020. november 24. Téma: Ismerd meg a külső és belső szépségedet!

Ki dönti el, hogy mi a szép? Hogyan vedd észre és emeld ki a külső és a belső előnyeidet? Miként építs a valódi értékeidre? Hogyan tegyél szert igazi önbizalomra és önbecsülésre?

Ahhoz, hogy felfedezd a valódi szépségedet, nem árt felismerned néhány lélektani buktatót. Tudsz jóban lenni önmagaddal? Honnan tegyél szert elég énerőre? Miként érd el, hogy mások számára a vonzóbb arcodat mutasd, és hogy ők is a szebbik arcukat mutassák neked?

Gyere, és engedd, hogy pszichológus előadóink segítségével meglásd önmagad igazi szépségét!

Vendégek: Tari Annamária, Kozma-Vízkeleti Dániel, Pokorny Lia és dr. Bombera Krisztina

KUPONBEVÁLTÁS és további részletek itt:

EVAPszicEst_1080x1080_nov_eloadok

Köszönettel:

az Éva Psziché Est csapata

Kedves Olvasónk!

Mint hűséges Éva Psziché Est vásárlónkat, megajándékozunk téged egy 20%-os kedvezménykuponnal, így 2490 Ft helyett 1990 Ft-ért vehetsz részt az online eseményen. Amennyiben jegyet szeretnél venni a következő online közvetítésre, ezt a kedvezményt egy egyszeri (de akár több jegyre szóló) vásárlásnál felhasználhatod!

A kuponkódod: pszicheestszepseg

Ezt az online vásárlás folyamata során tudod majd érvényesíteni.

Időpont: 2020. november 24. Téma: Ismerd meg a külső és belső szépségedet!

Ki dönti el, hogy mi a szép? Hogyan vedd észre és emeld ki a külső és a belső előnyeidet? Miként építs a valódi értékeidre? Hogyan tegyél szert igazi önbizalomra és önbecsülésre?

Ahhoz, hogy felfedezd a valódi szépségedet, nem árt felismerned néhány lélektani buktatót. Tudsz jóban lenni önmagaddal? Honnan tegyél szert elég énerőre? Miként érd el, hogy mások számára a vonzóbb arcodat mutasd, és hogy ők is a szebbik arcukat mutassák neked?

Gyere, és engedd, hogy pszichológus előadóink segítségével meglásd önmagad igazi szépségét!

Vendégek: Tari Annamária, Kozma-Vízkeleti Dániel, Pokorny Lia és dr. Bombera Krisztina

KUPONBEVÁLTÁS és további részletek itt:

EVAPszicEst_1080x1080_nov_eloadok

Köszönettel:

az Éva Psziché Est csapata

Vezető szerkesztőnk, Zubor ’IgenAnya’ Rozi készített interjút Cserháti Tamarával, a 2012-es szépségverseny győztesével. A két gyermekes édesanya őszintén mesélt arról, miért posztol olyan képeket is, amelyek bizony nem a legelőnyösebb arcát mutatják. Tamara a magyar Insta Mamik titkos életéről is beszélt és lerántja a leplet olyan Insta sztárokról, akiknek a tökéletes anyasága csupán egy fotó erejéig létezik.

288577.775x400

Fontos, hogy elfogadd magad olyannak, amilyen vagy és tisztában legyél az értékeiddel. Ne hagyd, hogy a tökéletesség hajszolása, a teljesíthetetlen elvárások megbetegítsenek! Nem is gondolnád, milyen könnyű belecsúszni olyan mentális betegségekbe, mint az anorexia vagy a bulimia. Nők millióit érinti a láthatatlan evészavar, miközben nem is tudnak róla. Írásomban két olyan nő történetét mesélem el, akik megjárták a betegség legmélyebb bugyrait.

288603.775x400

Fontos, hogy az értékeinkkel, jogainkkal már gyerekként tisztában legyünk. Senki sem érdemli meg, hogy szexuális zaklatás áldozatává váljon. „Úgy fogod élvezni, mint a szexet!” – hallotta újra ezt a mondatot az immár 31 éves, háromgyermekes édesanya, aki egy dokumentumfilm nézése közben döbbent rá, mi is történt vele 12 évesen egy matekkorrepetáláson. Majd anonimitását kérve, de megírta nekünk.

288303.775x400

Bármennyire is nehéz szerep, mégis a nőknek igazi szupererőt az anyaság ad. Gondoltad volna, hogy szerzőnk, az Anyabőrben blog-os Wéner-Kovács Fanni, aki 3 gyereket nevel, pár éve még azt sem tudta elképzelni, hogy valaha egyszer anya lesz? Ajánlom figyelmetekbe szívmelengető írását!

288535.775x400

Azért a COVID-os témákat sem vesszük le a napirendről. Nem lehet ugyanis eleget beszélni róla. Seufert-Szántó Orsi interjúalanya szerdán érezte az első tüneteket, pénteken pedig már Covid teszten volt. Orsinak elmesélte, hogy a legtöbb példával ellentétben hogy sikerült neki ilyen gyorsan a tesztelésig eljutnia.

288447.775x400

Sőt, egy másik írásában Orsi azt is összegyűjtötte, mit tegyünk, ha mi magunk is koronavírus fertőzöttek lettünk annak érdekében, hogy mielőbb meggyógyuljunk.

288538.775x400

Mivel egyre többen vagyunk otthon, home office-ban, egyre több iskola is zár be, egyre többen kényszerülünk újra otthon tanulni a gyerekeinkkel. Így Ottlik Judit kolléganőnk is, aki Bojti Andrea gyermekpszichológussal beszélt arról, hogy azért mennyire óvatosnak kell lenni, mivel az együtt tanulás súlyosan rombolhatja a szülő-gyerek kapcsolatot.

288576.775x400

Megértjük, ha eleged van a járványból, a megszorításokból, és kicsit másról is olvasnál. Neked ajánljuk Hegedűs Barbara kolléganőnk színházi élménybeszámolóját, a Padlás 999-ik előadásáról. És arra biztatunk, próbáld ki Te is a streamszínházat!

288615.775x400

Kuckózz be egy bögre finom teával vagy forró csokival a legkényelmesebb foteletekbe és böngéssz a cikkeink között! Hidd el, megérdemled ezt a kis énidőt.

Jó olvasást!

Tari Annamária: „Az igazi önbizalom és önbecsülés saját érzelmi egyensúlyunk függvénye”

ELOLVASOM

Kozma-Vízkeleti Dániel: „Az igazi párkapcsolat akkor is tart, amikor éppen negatív érzéseket élünk meg”

ELOLVASOM

Kedves Olvasónk!

Megjelent az ÉVA Advent különszámunk, benne csupa olyan ötlet, recept, olvasnivaló, mely az idei, igen rendhagyónak ígérkező karácsonyra hangol. Mert bár más lesz, mint eddig, higgyétek el, az, hogy meghitt lesz-e, szeretettel teli, hangulatos és illatos, szinte csak rajtunk múlik.

Nekünk ezek a kedvenc cikkeink:

Nagyon népszerű a szépírás művészete, Farkas Lívia most mindenkit bevezet a kalligráfia technikájának rejtelmeibe.

mockups-design.com

Mészöly Ágnes, Kavari hercegnő meséje nem csak a kicsiknek fog tetszeni.
mockups-design.com

Kiadónk tavasszal alapította meg a #vegyélhazait csoportot a magyar kézművesek támogatására: ebből valóságos mozgalom kerekedett az elmúlt hónapok alatt. Több tízezer kreatív magyar alkotó csatlakozott eddig a csoporthoz – válogatásunkban közülük ajánlunk néhányat. Tarts velünk egy „virtuális karácsonyi kézműves vásárra”!

mockups-design.com

Farkas Lívia megmutatja, hogy tudsz naplószerű fotóalbumot készíteni. Akár ajándékba, akár önmagadnak. (Hisz ezt az évet nem árt dokumentálni).

mockups-design.com

Elmaradhatatlan része a készülődésnek az adventi naptár, melyet a legizgalmasabb, ha nem készen vásárolunk.

mockups-design.com

További kedves dekorációk készítését is megmutatjuk. Idén hamar hazakerülünk, lesz időnk ilyesmivel bíbelődni, ráadásul nem kellenek hozzá különleges alapanyagok.

mockups-design.com

Talán az egyik legszebb anyagunk a mohás dekoráció készítését lépésről lépésre bemutató cikk. Nézz körül az udvaron, félreeső helyeken, biztos találsz hozzá elég mohát.

mockups-design.com

Mindenből, de tényleg mindenből készíthető egy kedves dísz! Mutatunk jó pár ötletet.

mockups-design.com

Nem tudjuk, hogy idén hányan ülhetünk az asztal körül, de egy biztos, jó lenne, ha beosztanánk a munkát, mindenki hozna valamit. Rengeteg recepttel készültünk ihletet adni, ráadásul ezek mind kollégáink kedvencei, akik picit többet is elárulnak most magukról.

mockups-design.com

És a legjobb hír: most online is megrendelhetitek, ingyenes házhozszállítással.

EvaAdvent_2020_1080x1080_ingyenhazhoz1gomb

A betegségek elleni védekezés leghatékonyabb módja az immunerősítés. Jean Orsi kolléganőmnek ezúton is hálásan köszönöm, hogy összegyűjtött 10 immunerősítő teát, amivel felturbózhatjuk a szervezetünket. 
287942.775x400

A másik természetes gyógymód, amit igénybe veszek a hideg hónapok beköszöntével, az illóolajok használata. A legújabb Mesélj, Anyukám! podcast   adásunk vendége Feller Adrienne, a Panarom márka alapítója, nemzetközi aromaterapeuta-szakoktató, a Panarom Aromaterapeuta Intézet vezetője volt, akivel átbeszéltük, hogyan is készüljünk fel a téli nagy hidegekre, milyen illóolaj jó az immunrendszerünk megerősítésére, a légúti megbetegedésekre, melyek a legjobb vírus- és baktériumölő, vagy éppen fertőtlenítő olajok. Sok minden mást is megkérdeztünk még Adrienne-től, kihasználtuk, hogy eljött hozzánk és megpróbáltuk professzionális szintre emelni a tudásunkat – és ezzel együtt a tiéteket is! A teljes beszélgetést ide kattintva tudjátok meghallgatni.
287896.775x400

Azon gondolkoztam, hogy készítettek-e már olyan kutatást, amiben fény derül arra, hogy a népességgyarapodás vagy a válások száma növekedett-e meg erősebben a karanténnak köszönhetően. Ha az utóbbiak táborát erősíted, tudd, hogy nem vagy egyedül. Rendhagyó módon egy férfi, Róbert mesélte el történetüket: „Valami baj van a feleségemmel, de talán sosem tudom meg, mi az – vallotta be őszintén magazinunk online hasábjain.
287553.775x400

Ha viszont nálatok mostanában érkezett új családtag, fogadd szívből jövő gratulációmat, és engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljam Wéner-Kovács Fanni írását, amiben elárulta, hogyan tanította meg önállóan elaludni a 8 hetes babáját
287892.775x400 (1)

Ha most nézel anyai örömök elé, és aggódsz amiatt, hogy mi történik ne adj’ Isten, ha a terhességi teszted és a covidteszted is egyszerre lesz pozitív, olvasd el Ottlik Judit cikkét, amiben öt kismama mesél arról, hogyan estek át a koronavíruson.
288214.775x400

Negyvenhárom nap múlva karácsony.  Bár a kereskedelmi üzletek hetek óta már az ünnepekre hangolnának minket, a gyerekeinknek engedjük meg, hogy megéljék a napokat. Ne siessünk! Merüljünk el az őszi gyermekkönyvekben. Összegyűjtöttem hét darab imádnivaló, őszi tematikájú könyvet, ügyelve arra, hogy a 2–9 éves korosztályban mindenki találjon magának kedvencet a novemberi hónapra.
288157.775x400

Pszt-pszt. Adhatok még egy tippet? A JOY-napok idején, november 12–15. között a könyveket is kedvezményesen szerezhetjük be.

Édes bezártság – 7 pont az otthonodban, ahol élmény a borozás (X)

ELOLVASOM

Jobban imádom a szexet, mint valaha, és ennek ez a titka…

Vállalom, hogy házasságokon, váláson, gyerekszüléseken túl sem akarom lehúzni a rolót. Sőt, most kezdődik igazán az élet!

ELOLVASOM

„Talán nem kéne elmondanom” – Hírességek szexvallomásai

Míg a social médiának köszönhetően a hírességek élete szinte nyitott könyv számunkra, addig hálószobatitkaik zárt ajtók mögött maradnak.

ELOLVASOM
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezt a levelet az evamagazin.hu -t üzemeltető Marquard Media Magyarország Kft.-től kaptad.

Ha a felület kezelésével vagy az adatkezeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük az adatvedelem@marquardmedia.hu e-mail címre írjon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Marquard Media Magyarország Kft. 1031 Budapest, Angel Sanz Briz út 13., Graphisoft Park
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60762/2012.