Ha nem jelenik meg jól a hírlevél, kattints ide!

Éva magazin

Szia, kedves Éva-olvasó!

Most, hogy már hivatalosan is meggyújtottuk az első adventi gyertyát, azt hiszem, teljesen legálisan lehet karácsonyi lázban égni. Tudom, sokaknak teher a karácsony és teljesen felesleges felhajtásként tekintenek rá, de bennem ilyenkor valahol felébred az 5 éves kislány, aki a csodát várja. Persze anyukaként előbb-utóbb leesik a tantusz, hogy a csodát már nekem kell megcsinálni a gyerekeimnek, de bizton állítom: a legnagyobb ajándék a csillogás a szemükben, amit az én csodám vált ki. Ám nem csak gyerekeinknek kell ezt a bizonyos csodát létrehozni, magunknak is tartozunk ennyivel. Összegyűjtöttem pár olyan cikket, melyek elolvasásával magadnak okozhatsz örömet – ezekben a csodákban biztosan nem fogsz csalódni!

Stresszmentes készülődést kívánok és azt, hogy mindannyian részesüljetek abban a csodában, amire igazán vágytok!

Gőbel-Szabó Szandra
szerző, social media szerkesztő

Akár magadnak, akár másnak szánod, szemezgess a magyar alkotók ehető ajándékai közül Földi Barka összeállításában.

306389.775x400

A piros sarokban már gyülekeznek a műfenyőpártiak, míg a kék sarokban az igazi fenyőt preferálók teszik be épp a fogvédőt. Ha Te az előbbi saroknak szurkolsz, ezt a cikkünket mindenképp olvasd el: Milyen műfenyőt válassz? Segítünk!

306346.775x400

Bár a covidhelyzet igencsak redukálja az éves kellemetlen családi beszélgetéseket és kínos kérdéseket, azért jó, ha megjegyzed ezeket a mondatokat az ünnepi időszakra. Hogyan ne görcsölj rá az ünnepi vacsorára? Mondjuk!

306396.775x400

Bár nem kifejezetten ünnepi téma, karácsony előtt sokaknak aktuális és szükséges lehet az alábbi beszélgetés és a benne elhangzó tanácsok, tudnivalók. A Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb részében a kapcsolati erőszakról beszélgettünk.

306395.775x400

Mit kapjanak a pedagógusok, kinek kell még ajándékot venni, hova tettem az égősort? Csak három azok közül a kérdések közül, amik garantáltan felviszik a vérnyomást. Írtam még időben egy baráti emlékeztetőt a dolgokról, amiket szégyen, nem szégyen, de én mindig elfelejtek.

306289.775x400

Végezetül pedig engedd meg magadnak, hogy a jelenben legyél karácsonykor is, szintén Barka tippjeivel:

306392.775x400

„Ákos szerelmes lett egy új nőbe, ezért kímélte meg az életemet. Tragikus kimondani, de meggyőződésem, ha nem teszi meg, én akár életem végéig elviselem a brutalitását, sőt, talán azt is hagyom, hogy agyonverjen” – mesélte történetét Karola. A férjem viszonya mentette meg az életemet.

145401_a férjem_viszonya_mentett_meg

Ági két oltás dacára is elkapta a covidot, maga sem hitte el: „Amikor megszaglásztam az ecetet, és nem éreztem a világon semmit, elsötétült a világ. Két Pfizer után hogyan történhetett ez meg velem, kérdeztem magamtól, mint egy csalódott szerelmes.” – Két oltással mégis Covidos lettem, de szerencsére nem komoly.

145682_covidos_lettem_ket_oltas_utan

Nincs hírlevél szextippek nélkül, és nincs ez másként most sem. Ezúttal 5+1 hasznos tanácsot hoztunk, ami segít meghozni a kedved egy kis hancúrozáshoz (akár még egy fárasztó nap végén is)!

49556_kedvcsinalo_tippek-szexhez

Mit tehet az a leendő nagymama, akinek a terhes lánya nem akarja, hogy vele legyen és segítsen neki? „Amikor a napokban rákérdeztem, mégis hogyan tervezi: mikor jöjjek, meddig maradjak velük a gyermekágyas időszakban, azt mondta, majd akkor látogassam meg őket, amikor már otthon vannak a babával. Ráadásul azt is értésemre adta, hogy a helyzetre való tekintettel keressek magamnak szállást valahol a közelükben és azt is csak pár napra…” – írta elkeseredve. A terhes lányom nem akarja, hogy vele legyek és segítsek neki.

145586_a_terhes_lanyom_nem_akarja_hogy_segitsek

 

A múlt héten söpört végig a hír a világon, hogy egy tinédzser lány életét mentette meg a TikTok-on megismert segítségkérő kézjel. A 16 éves lány egy 61 éves férfi autójából hátrafele mutatta az Amerikában már ismert kézjelet. Szerencséjére a mögöttük haladó autós felismerte azt, és egyből jelezte a rendőrség felé a jelenséget, akik így perceken belül el tudták kapni a férfit, akinek a telefonján szexképeket találtak a tinédzser lányról. Tanuld meg te is ezt a kézjelet, életet menthet!

145815_eletmento_kezjelek

 

Mit is mondanak? Nagy orr, nagy pénisz? Egy kolléganőnk talált egy kutatást, miszerint nagyon is van valóságalapja! Ezt állítja legalábbis egy, a közösségi médiában hatalmas népszerűséggel bíró plasztikai sebész.

145662_nagy_orr_nagy_penisz

Lassan egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány hét is van vissza karácsonyig. Az év azon ünnepe ez, mely a legtöbb embernek a világon azt a bizonyos legnagyobb ünnepet jelenti. És ezt bizony a reklámkészítők sem hagyják ki: olyan kisfilmeket forgatnak, amelyektől összeszorul a szívünk és könnyek szöknek a szemünkbe. 14 csodás reklámfilmet mutatunk nektek, melyek az utóbbi évek legviccesebb és legszívbemarkolóbb karácsonyi történeteit hozzák el!

145744_karacsonyi_reklamfilmek

A Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb részében két koraszülött baba anyukájával beszélgettek kolléganőink életük egyik legmeghatározóbb eseményéről, a napról, amikor megszülettek gyermekeik és arról, mi is történik a „koraszülés” után.

145451_Meselj_anyukam

Pár éve egy amerikai tanácsadó, a 34 éves Mark Manson fejéből pattant ki az ötlet, hogy a weboldalán összegyűjt pár gondolatot azzal kapcsolatban, mit üzenne 18 éves önmagának. A bejegyzés hatalmas érdeklődést hozott számára, ezért úgy gondolta, bevonja olvasóit is a képzeletbeli beszélgetésbe. Az eredmény: több mint hatszázan írtak neki. Manson rendszerezte, majd összesítette őket, és arra a megállapításra jutott, hogy az emberek többsége nagyon hasonló dolgokat üzenne tini alteregójának. Apropó, Te mit üzennél magadnak? Üzenet 18 éves önmagadnak – Ha tehetnéd, mit tanácsolnál neki?

145714_uzenet_tizennyolc_eves_onmagamnak

„Élni csak szívből érdemes” – Interjú dr. Kovács Fatimével, a bírónőből lett védikus asztrológussal

Bár mindenki lebeszélte róla, Fatime mégis a szívére hallgatott és bírónői talárját a védikus asztrológia ősi könyvére, a Védákra cserélte. Életútja inspiráció minden nő számára. „Hallgassatok a belső sugallataitokra, érzéseitekre, mert minden kérdésre ott találjátok meg a választ” – üzeni. Jean Orsolya interjúja.

305194.775x400

A poligámiát választottam a válás helyett

Lili és Tibi úgy élnek, ahogy akarnak. De azért a hátrányokat sem hallgatják el. Másfél éve élnek szép új világukban, és egy cseppet sem bánták meg.

304955.775x400

Mérgező, veszélyes fűszerek, amik a te konyhádban is megtalálhatóak

A fűszerek jók, hasznosak, mert ízletesebbé teszik ételeinket, és a legtöbb még az egészségünkre is jó hatással van. De nem mindegyik.

304951-mergezo-fuszerek.775x400

Nagy Katica: „Intellektuálisan is nagyon hiú vagyok, mindent tudni akarok mindenről.”

Nagy Katica még csak 26 éves, de a szakma már nagy betűvel jegyzi a nevét. Idén nyáron kapta meg a legjobb női főszerepért járó Bujtor István-díjat a Buvári Tamás rendezte, Magdolna című filmben nyújtott alakításáért, de láthatjuk őt több fajsúlyos színházi darabban is. Kilencéves kora óta dolgozik szinkronszínészként, volt már a magyar hangja Anna Paquinnek, Elle Fanningnek, Selena Gomeznek, illetve Jennifer Lawrence-nek abban a filmjében (A hallgatás törvénye), amiért először jelölték Oscar-díjra. És ha ez még nem lenne elég, szerepelt a Margaret Island és Katy Perry Budapesten forgatott klipjében, pár hete pedig a Mintaapákban is feltűnt és igencsak felkavarta a sorozat férfi szereplőinek életét.

305273.775x400

A férjem nem bírja a tempót

Kata gyakran jár futni. Azért, hogy megőrizze alakját. A futás kikapcsolja, ilyenkor tud gondolkodni, befelé figyelni. A férje viszont nem bírja a tempót. Öt évvel idősebb Katánál, de azért még így is csak 39 éves. Kata történetét hoztuk most nektek.

304962.775x400

Hogyan legyünk bántalmazott gyerekből nem bántalmazó szülők?

Záborszky Zsófia pszichológus volt a Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb vendége, akivel a műsorvezetők a bántalmazás formáiról beszélgettek, valamint arról, hogyan lehetünk mi nem bántalmazó szülők még akkor is, ha nem ezt a mintát hozzuk saját gyerekkorunkból.

305295.775x400

Így jöttem rá, hogy a férjemtől lett gyereke a legjobb barátnőmnek

Egy egészen aprócska dolgon „hasalt el” a hűtlen férj, aki a felesége legjobb barátnőjével szűrte össze a levet. A sors iróniája, hogy a viszonyból született baba buktatta le a párost; nem is akárhogyan. Ottlik Judit írása.

305121.775x400

2021_434_JOY_napok_kreativ_WEB__hirlevel_600x300px

„Ti mit csináltok itt? – hallottam a lányom hangját.” Kínos percek, majd egy hosszabb beszélgetés vele. A szex persze elnapolva, de a lényeg, hogy megnyugodott. Ismerős? Nyitott már rátok is a gyereketek, miközben éppen gyűrtétek a lepedőt? Történetünk főszereplőire már igen…

SzexelniLátott

 

1 hét bölcsi – 2 hét otthon, 2 hét ovi – 1 hét otthon. Akinek kisgyereke van, aki közösségbe jár, nagyon is jól ismeri ezt a fajta sormintát. A legújabb Mesélj, Anyukám! podcast adásában főszerkesztőnk, Zubor Rozi és beszélgetőtársai ezt a témát vesézik ki a tőlük megszokott, szókimondó őszinteséggel. Vendégük ezúttal Dr. Lengyel Boglárka, gyermekorvos.

MeséljAnyukámDrLengyel

Nyitott szívvel, mosolyba öltözve fogadott, és ahogy annak idején az édesanyja tette, ő is mesélt. Bizonyos vagyok benne, hogy Müller Péter egy varázsló, aki szeretettel, bölcsességgel és nevetéssel gyógyít – vezeti föl Jean Orsi kolléganőm a Müller Péterrel készített, fantasztikus beszélgetését. Olvassátok, töltődjetek!

MüllerPéter

Mi lett volna, többet lettél volna otthon a családoddal? Ha többet beszélgettetek volna? Ha jobban tiszteltétek volna egymást? Lehet, hogy még ma is együtt lennétek? Cikkemben elvált nők és férfiak vallanak, találgatnak a lehetséges okokról – ők már csak utólag.

MiLettVolnaHa

Az októberi és novemberi időszak számos vonatkozásban is a gyászról, a halálról és az emlékezésről szól. Október a perinatális gyász hónapja: kolléganőnk, Gőbel-Szabó Szandra ebből az alkalomból gyászfeldolgozást segítő rítusokat gyűjtött össze, amik segíthetik a gyermeküket születésük előtt vagy az azt követő egy évben elveszített szülőket.

Babagyász

Végül, de nem utolsósorban Földi Barka kolléganőnk hasznos tippeket hoz nektek a cikkében, hogyan tudtok kialakítani egy élhető, a hétköznapokba is könnyen beépíthető öngondoskodási rutint.

SelfCare

Egy olyan írással kezdeném, amely ráébreszt arra, hogy mennyire fontos a jelenben lenni. Mennyire érdemes akkor megadni a figyelmet, amikor kérik: A repülőn kibomló oxigénmaszk tanított meg arra, hogy miért is fontos a gyerekemmel együtt eltöltött minőségi idő!

304321.775x400

Szeretem a Mesélj, Anyukám!-os lányokat hallgatni. Minden résznél úgy érzem, hogy egy kicsit ott ülök közöttük, velük sírok, velük nevetek. A legújabb részüknél különösen, amikor is elmesélik, hogy mi történt velük az elmúlt hetekben és hogy vannak most.

304629.775x400

Utazó anyaként számomra ez egy nagyon érdekes cikk volt, ami arról szól, hogy: Nincs többé „hölgyeim és uraim!” – egyre több légitársaság köszönti gendersemlegesen az utasait. Örömmel tölti el a szívem, hogy egyre többen ismerik fel, hogy az elfogadás és a befogadás egy út, amire ha rálépünk, mindannyian jobban érezzük magunkat.

304277.775x400

A kapszula ruhatárak rejtelmeibe én is csak pár éve kezdtem beleásni magam. Ugyan messze vagyok a tökéletestől, de sokkal letisztultabb és kifejezőbb lett az öltözködésem, mióta szem előtt tartok néhány pontot. Mi az a kapszula gardrób? És mire jó? Ebben a cikkemben elárulom.

304471.775x400

Amit az utóbbi másfél évben megtanultunk: az egészség a legfontosabb. Meg kell tanulnunk figyelni a testünket és a változásaira reagálnunk. Ebben a cikkben egy nagyon érdekes jelenségre találhatunk megoldást.

304613.775x400

Tiszta anyja/apja ez a gyerek. Biztos nektek is mondták már valamelyiket. Seufert-Szántó Orsi kolléganőm arról írt cikket, hogy a babák állítólag az apukájukra hasonlítanak jobban. Érdekes!

304501.775x400

Mikor ezt olvasod, már az őszi szünet vége felé járunk. Kitartás, sorstárs, már csak pár nap és vége, újra intézménybe kerül a gyerek. És akkor tényleg kipihenheted magad! Addig meg olvasd el cikkünket, hogy tudd, nem vagy egyedül. „Kedves Szülők! Jó pihenést az őszi szünetre!” Hát anyád…

Unod az őszt, várod a nyarat? Tizenkét színes-szagos olvasmányt ajánlunk a csend, a citromos tea, a forralt bor és a fahéjas csiga mellé. Forró nyári könyvek a hűvös őszi estéidhez, mert „csak az ember olvas”, ahogy Márai Sándortól tudjuk.

könyvek

Te mit gondolsz arról, ha egy nő nem akar borotválkozni? Van, aki akkor sem hajlandó rá, ha a barátja bántja emiatt. A pasim utálta, ha szőrös vagyok című cikkünkben elolvashatod a tanulságos történetet.

szőr

Egy tavalyi tanulmány a nők pornófogyasztási szokásait vizsgálta. A Hogyan hat a párkapcsolatra, ha a nő pornót néz? című írásban a vizsgálat meglepő eredményeiről olvashatsz.

pornó

És ha már szex: a fantáziának legalább akkora szerepe van az élvezetekben, mint egy szexi ruhadarabnak, sőt. Ettől az egy dologtól lesz jó a szerelmeskedés… olvasd el!

szex

Se szeri, se száma az esküvői horrorsztoriknak, de mi most egy szívmelengető történettel kedveskedünk nektek a Hogyan fogadtak egy lakodalomban, amikor csak beestünk az utcáról? című írásban.

lakodalom

Neked is sötét a fürdőszobád? Bevallom, én csak műnövényeket tartok ott, Endrész Tímea azonban megírta, mit tegyen az, aki élőlényeket is beköltöztetne a fürdőszobába.

növény

És végezetül: a finom és egészséges reform kakaós csiga titkát is megtudhatod, ha elolvasod Halász Évi receptjét!

kakaós

Zubor Rozi főszerkesztőnk is hasonló cipőben járt a nyáron, mint én. Kart karba öltve jártuk végig a hideg- és melegburkolatok, a festékek, szaniterek kiválasztásához vezető utat. Azért, hogy Ti felkészültebben vethessétek bele majd a munkálatokba magatokat, a Praktiker közreműködésével készítettünk egy rövid videót. 10 dolog, amit jó tudni, ha lakásfelújítás előtt állsz.

476992_1

Mindig is kíváncsisággal töltött el, hogy milyen lehet anyának lenni a világ egy távolabbi pontján. Hatalmas örömmel adom hírül, hogy az Éva Magazin podcastja világ körüli turnéra indult. A Mesélj, Anyukám! műsorvezetői hónapról hónapra egy külföldön élő magyar édesanyával beszélgetnek arról, hogy milyen kismamának lenni, szülni, szoptatni, meg úgy egyáltalán édesanyának lenni messze a magyar földtől. Elsőként a kétgyermekes Tóth Mesi lett a vendégünk, aki a muzulmán Indonézia hindu vallású szigetéről, Baliról csatlakozott a beszélgetéshez. Ahol luxus a császár – Várandósság, szülés, szoptatás és anyaság Balin

Mesélj Anyukám Bali kép

Képzeld, a NASA-val fog együttműködni a Svábhegyi Csillagvizsgáló. Ne gondoljuk, hogy Farkas Bertalan világűrben tett látogatásával kifutott a magyar űrkutatás. Hazánkban most is komoly munka folyik az űr feltérképezésében és értelmezésében. Hazai és nemzetközi csillagászok tanulmányozzák a távoli világűr jelenségeit nap mint nap a Svábhegyi Csillagvizsgálóban, ahová ma már mi is betekinthetünk, méghozzá szervezett programok keretein belül. Seufert-Szántó Orsolya kolléganőm mesélt róla.

A Nasa-val fog együttműködni a Svábhegyi Csillagvizsgáló kép

Ottlik Judit kolléganőm esőnapra hozott 10 szuper ötletet azzal kapcsolatban, hogy mit készíts őszi kincsekből gyerekekkel. Az igazat megvallva, szerintem felnőttként is egy valódi mindfulness program lehet a természetet az otthonunkba csalogatni egy új dekorációval.

10 szuper ötlet, mit készíts őszi kincsekből a gyerekekkel kép

Talán nem tudod rólam, de imádom a misztikus történeteket. Jean Orsi egyik legfrissebb írása a fotelba szegezett. 4 rejtélyes történetnek járt utána, amire a mai napig nem született magyarázat. Fura járványok, fényjelenségek és titokzatos eltűnések.

Fura járványok kép

Egy pillanatra – vagy inkább pár órára – megéreztük, mennyire nem igazi az a világ, amit napi szinten pörgetünk ujjaink alatt – és jelen vagyunk újra a valóságban. Szemeinket felemeljük a kék fény bűvöletéből és minden érzékszervünkkel a körülöttünk levőkre koncentrálunk. Sokszor menekülés a napi mókuskerékből a social media, de mi van akkor, ha kényszerdetoxra kerülünk? Legújabb kolléganőm, Gőbel-Szabó Szandra feltette a kérdést: Mit csináljunk akkor, ha leáll minden közösségi oldal? Tudjátok, mi, az Éva Magazin akkor is itt vagyunk.

Mit csináljunk akkor, ha leáll minden közösségi oldal kép

Nekem az egyik kedvenc műfajom lett a podcast, amik hallgatása közben tanulhatok, gondolkodhatok, vagy csak kikapcsolhatom az agyam egy-egy monotonabb pakolás, ruhahajtogatás közben. Most sincs ez másképp, hiszen a Mesélj, Anyukám!-os lányok megint egy szuper hasznos témát dolgoztak fel Bojti Andrea pszichológussal: a játékok csodálatos erejéről meséltek.

hir

Mindennapi fejtörést okoz nekem, mit, mennyit és hogyan főzzek a gyerekeimnek, hogy meg is egyék. Sajnos nálunk is mumus étel (még a férjemnek is), de végre itt a tudományos válasz, miért is nem szeretik a gyerekek a brokkolit.

303178.775x400

Szülés vagy egy stresszesebb időszak után sokszor a hajunk sínyli meg a hormonváltozásokat. Azonban egy gyors és egyszerű otthoni trükkel szebbé varázsolhatod hajkoronád, mint valaha.

303533.775x400

Sajnos a mai világban számos alkalommal válással végződik egy-egy nagy szerelemnek indult kapcsolat. De mit lehet tenni? Milyen kérdéseket tegyünk fel magunknak párkapcsolatunkkal kapcsolatban? Mit tegyünk, ha megcsal a férjünk? Ebben a cikkben elolvashatjátok.

303293.775x400

Ismét egy tabutémát feszegetünk a legújabb Mesélj, Anyukám! podcastunkban – méghozzá egy nagyon különleges vendéggel. Oláh Barbara a vendégünk, akivel arról beszélgetünk, hogyan éljük meg a szexualitásunkat anyaként.

303208.775x400

Gőbel-Szabó Szandra Hogyan rontottak el általános iskolában egy szép emléket számomra? című írása nagyon elgondolkodtató arról, hogy lehet egy gyermeket egy életre traumatizálni. Egy szép emléket hogyan lehet elrontani, és hogy mindig gondoljuk át: lehet, hogy valami, ami nekünk vicces, másban egy életre szóló negatív, nagyon negatív élmény maradhat….

303138-getty-images.775x400

Te tudtad, hogy miért kell pisilnünk, ha vízcsobogást hallunk? Én nem tudtam. De Ottlik Judit kolléganőnk utánajárt. És magam is meglepődtem!

303024.775x400

Te is imádod a sütőtököt? Én is! Sőt, Endrész Timi kolléganőm is, aki össze is gyűjtött 5 szuper sütőtökös receptet, amit neked is ki kell próbálnod idén ősszel!

303216.775x400

Természetes, hogy nem akarsz senkit sem megbántani, mégis megtörténik olykor. Mert hiába határozod el, van, hogy pont azokkal a dolgokkal okozol fájdalmat, amelyekkel eredendően jót akartál. Lássuk csak, melyik az a 3 dolog, amivel te csak jót akarsz, mégis akaratlanul megbántasz másokat – Jean Orsi tollából.

302990.775x400

A végére egy szomorú történetet hagytam – direkt a végére, mert kihagyni nem tudtam. Érdemes elolvasni arról, hogy mit képes mutatni egy ember a külvilág felé, és milyen lehet valójában a négy fal között. Vera anyja ugyanis sztártanár volt, anyukának viszont már jóval kevésbé. „Mindenki szerette az én szörnyűséges anyámat – csak én tudtam, milyen.”

302852.775x400

„Rengeteg huszon- és harmincéves fiatal pár küzd azzal, hogy egyáltalán nem kívánják a szexet és a kapcsolat kezdete után rövid idő elteltével teljesen abbamarad a szexuális élet. Ez sok esetben nem jár szakítással, sokkal inkább azzal, hogy a kapcsolat testvéri szintűre módosul. Olyanná válik, mint egy rózsaszínű tundrabugyi. Meleg, bolyhos, kényelmes, ám nem szexi” – írja Bibók Bea szexuálpszichológus. A jelenségnek már neve is van: dead bedroom szindróma.

Meleg_rozsaszinu_tundrabugyi_dead_bedroom

„A 16 éves kamasz fiú pár hete elkövetett tragikus tettével egy felkiáltójelet küldött a társadalom felé: öngyilkosságával jelezte, hogy valami nagyon nincs rendben, rendszer szinten sem. Túl kellene lépni azon, hogy akár ennek a tragikus esetnek a kapcsán a szülők a pedagógusokat okolják, ők pedig a szülőket, a kívülállók meg mindenkit” – mondja a pszichológus. A tragikus sorsú kamasz fiú esete arra világít rá, hogy egy össztársadalmi problémával állunk szemben, amit szülők és pedagógusok összefogása mozdíthatna előre. Győri Ildikó pszichológussal beszélgettünk.

16_eves_srac_ongyilkossaga

Te is gyakran érzed azt, hogy bár egy nyelvet beszéltek a pároddal, mégis elbeszéltek egymás mellett? Miért van ez így és hogyan lehet ezen változtatni? Erről beszélgetett Rozi, Timi és Dóri a Mesélj, Anyukám! podcast legújabb részében meghívott vendégükkel: Vadas János párkapcsolati tanácsadóval, a kispapacoaching alapítójával.

Meselj_anyukam_elbeszelunk_egymas_mellett

Ha a puszta élvezet nem lenne elég, egy újabb nyomós okra derült fény, hogy miért is szexelj heti rendszerességgel a pároddal. Kutatások szerint azok, akik legalább egyszer ágyba bújtak partnerükkel a tesztidőszak alatt, hosszabb telomerekkel – a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén lévő, többszörösen ismétlődő szakaszokkal – rendelkeztek, mint akik nem szexeltek egyáltalán. (Csak hogy tudd: minél hosszabbak ezek a telomerek, annál lassabb az öregedési folyamat.)

ennyiszer_kell_szexelned_a_heten

„Volt az éjjel szex, papa?” – kérdeztük vicceskedve a nagyszüleink 50. házassági évfordulója után, mire nagyapánk a következőket mondta: „Hát kicsikéim, tudjátok, nálunk ez már máshogy van, de azért megölelgettük egymást.” Kis hatásszünet következett, majd folytatta: „Várjatok csak, itt volt a mama, nem akartam, hogy hallja: de a cicijét azért megfogtam!” Szóval, hogyan is van az a dolog a szexszel időskorban?

szex_nagymama_szerint

 

Önmagukban igazából nem jelentenek többet, mint egy átlagos mondat. Na de ahogy azt mi, nők tudjuk mondani, és ami mögötte van valójában, egyenlővé teszi azokat egy méreginjekció erejével! Mi, nők tudunk olyat és úgy mondani, hogy attól a férfiak a teljes megsemmisülés szélére sodródnak. Íme a 9 halálos válasz nőktől, amit meghallva a férfiak jobb, ha menekülőre fogják!

kilenc_halálos_mondat_nőktől_Seufert_Szanto_Orsi

 

Lindát nem hagyta nyugodni a nagymamája története. Hogy lehet az, hogy az életvidám, gyönyörű nőből egy megkérgesedett szívű öregasszony lett? Elkezdett kutatni, és amit talált, az még őt is megdöbbentette. Linda kiderítette a nagymamája sötét titkát.

nagy_sötét_titka

 

Ildikó úgy érzi, belefáradt, már nem szereti a férjét. De nem biztos benne, hogy a 40 év munkaviszony mellett ugyanennyi évnyi házasságot is maga mögött akar hagyni. Igaz történet.

Ildiko_mar_nem_szereti_a_ferjet

 

Verte a feleségét, verte a gyerekeit. Te szóba állnál egy ilyen apóssal? A következő történet mesélője megtette: „Apósomnak szerintem a mai napig nem esett le, hogy a tettei kitörölhetetlenül fájdalmas nyomot hagytak a családtagjaiban. A férjem eltemetett magában egy traumát” – meséli a történet főhőse, aki évente kétszer meghívja magukhoz a „Szörnyeteget”.

Csak_en_allok_szoba_az_aposommal

„A férjem megdöbbentő indokkal nem akar többé egy ágyban aludni velem” –vallotta meg ezt Zsófi, aki nem jutott szóhoz, amikor András, a párja egy szép tavaszi reggelen arra kérte, hogy ne aludjanak többé együtt. S hogy mi volt az ok, és mit csinált erre Zsófi? Cikkünkből kiderül. 

301710.775x400

Melinda szeretné azt hinni, hogy története nem egyedi. A kezdet valóban egész átlagos: nagy ház, három gyerek, látszólag boldog család. De aztán történik valami, ami alapjaiban felborítja életét. Szokták mondani, egy új fejezet kezdődik. Cikkünkben szerelemről, újratervezésről, révbe érésről olvashatsz.

301819.775x400

Eddig azt gondoltuk, aki megkapta a második oltást, fellélegezhet, biztonságban van. Mert nem kaphatja el a betegséget – vagy ha el is kapja, annak csak banális tünetei lesznek. Több kutatás is indult annak feltérképezésére, vajon igaz-e, hogy az oltás tényleg nem véd meg az új mutánssal szemben, és hogy az oltottak maguk is továbbadhatják-e a fertőzést. Jean Orsolya kolléganőnk a legfrissebb amerikai, angol és német tanulmányok tanulságait közölte cikkében.

302091.775x400

A világűrt 1961-ben, elsőként egy férfi hódította meg. Név szerint Jurij Gagarin. Majd jött Valentyina Tyereskova, aki után a női űrhajósok sora azóta további 66 névvel bővült. Cikkünkben Seufert-Szántó Orsi, űrfanatikus kolléganőnk kutatta fel minden idők leg-leg női űrhajósait. Cikkét itt tudjátok elolvasni. 

301902.775x400

Ottlik Judit kolléganőnk cikkének főszereplője egy apa, aki megelégelte, hogy gyerekei szobájában rendetlenség és kosz van. Megelégelte továbbá azt is, hogy a fiatalok a fülük botját se mozdítják a sokadik kérésére; ezért egy trükkös módszert vetett be. A kérdés persze már csak az, hogy meddig tart ki a módszer hatása; ezt a poént ugyanis nem nagyon fogja tudni többször elsütni.

301941.775x400

Egyre több női közösség születik meg, bukkan fel napjainkban. A mai lányok, nők, anyák felismerték az ezekben rejlő erőt. Ha belekezdenél valamibe, csak épp nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el cikkünket és ismerj meg egy 8 hetes kurzust, amelynek segítségével az ötleted vállalkozássá nőheti ki magát!

302092.775x400

A nyári szünet után visszatért az ÉvaMagazin.hu podcastműsora, a Mesélj, Anyukám! Évadindítóként egy fontos témáról beszélgettek a podcast házigazdái – úgy, ahogy nem sokan mernek: a szoptatásról. Beszélgetőtársuk Bocskainé Irci IBCLC laktációs tanácsadó volt.

302168.775x400

thumbnail_OM_2103_640x300

Nagyon megmozgatta olvasótáborunkat annak a férjnek a története, aki arról panaszkodik, a felesége még az esküvőjükre sem volt hajlandó kisminkelni magát. Bár azt mondja, úgy szereti a nejét, ahogy van, szerinte igenis vannak olyan élethelyzetek, alkalmak, amikor – mint fogalmaz – elvárható lenne, hogy legalább minimálisan kifesse magát. Cikkemben idézem a fiatalasszonyt is, aki viszont hajthatatlan, mert úgy gondolja, csak becsapjuk magunkat azzal, ha festjük magunkat. Te mit gondolsz erről a kérdésről?

FeleségEsküvőNapján

Kíváncsi vagy, melyek azok a csillagjegyek, melyek szülöttjei különösen hajlamosak arra, hogy kontrollmániájukat a párkapcsolatukban is érvényesítsék? Jean Orsi kolléganőm összeszedte ezeket, ám cikkében arra is figyelmeztet, hogy ennek sokszor a partner issza meg a levét.

kontrollmániásCsillagjegyek

 

19 éves volt, amikor az abortusz mellett döntött; ám ezt a mai napig bánja. Úgy gondolja, minden másként alakult volna, ha akkor ott áll mellette valaki, aki kézen fogja és lebeszéli arról, hogy elvetesse magzatát. Luca történetét szintén Jean Orsi jegyezte le.

abortuszFiatalon

 

11 nevelőcsaládnál élt, megverték, ha a tükörben nézegette magát, gumiszobába zárták és orgazmuszavara volt. Az igazi Marilyn Monroe-t mutatja be a Micsoda nők voltak! podcast legújabb részében főszerkesztőnk, Zubor Rozi és Budai Lotti írónő, a Rizsporos hétköznapok könyvsorozat szerzője.

Marilyn

 

Nyugodtan feküdjek csak le mással is néha; ő nem bánja – panaszolta el a férj, milyen ötlettel állt elő a felesége, aki nála jóval kevesebb együttléttel is megelégszik. Cikkemben ugyanakkor felvetődik a kérdés: mi mindent tenne kockára a férj, ha tényleg élne a lehetőséggel. Szakértők szerint ugyanis még egy látszólag semmitmondó szexuális aktus – valaki mással – is potenciális veszélyeket rejthet magában, különösen egy szinte szexmentes házasságban.

férjMással

 

Csodálatos fotókat készít egy indián származású brit fotós, hogy megmutassa 8 éves lányának – és a világnak –, hogy minden ember gyönyörű. Hegek, foltok, testi hiányosságok – legyen szó bármilyen „sérülésről”, nem ezek számítanak. Sokkal inkább az, hogy az igazi szépség abban rejlik, hogy mindannyian egyediek vagyunk és különbözünk egymástól. Sujata Setia brit fotós munkásságát Endrész Timi kolléganőm mutatja be cikkében.

sérülteketFotóz

 

Végül, de nem utolsósorban következzen egy könnyed témájú írás Seufert-Szántó Orsi kolléganőm „tollából”, a tőle megszokott, humoros stílusban. Orsi ezúttal arról elmélkedik, hogy a hétköznapokban mennyi mindenben érhető tetten Murphy törvénye. Például amikor valaki biztosan akkor kezd el dekopírfűrésszel bútorlapot vágni, amikor éppen kiülsz a teraszra egy jó könyvvel a kezedben.

Murphy

Repülés akkor és most – gyerekek előtti időszámítás vs. családos lét 
A cikkben összeszedtem, miben és főleg mennyiben változtak a repülési szokásaim, mióta gyerekeim vannak. Nem feltétlen jobb az egyik, mint a másik, de határozottan más! Olvasd el és te is derülj egy jót azon, milyen változásokat hoz/hat egy gyerek az életedbe.

301397.775x400

„Nem érzem magam rideg, önző szemétládának csak azért, mert nem szülök erre a világra gyereket” – 5 gyermektelen nő mondja el, miért nem akar anyává válni
Mióta kijött az ICCP-jelentés, sokat forog az agyam a témán és néha még a klímaszorongás is elkap. Ez a cikk összeszedi, mennyi lehetséges válasz létezhet a fenn említett kérdésre. A világ azért ilyen érdekes, mert mindannyian mások vagyunk. Gondoljatok bele, milyen unalmas lenne, ha mindenki ugyanazt akarná és ugyanolyan lenne.

301398.775x400

5 könyv, amit nem fogsz tudni letenni!
Ezt az ajánlót – Jean Orsitól – már nagyon vártam, mert valljuk be, a nyár egyik legjobb velejárója, hogy lehet a szabadtérben, friss levegőn olvasni. Én nagyon szeretek egy jó könyv társaságában kiülni a vízpartra vagy egy fa tövébe, és hagyni, hogy magával ragadjon a könyv. Most végre tudok miből válogatni, és ha te is így tennél, olvasd el az ajánlónkat.

301430.775x400

Olvasói levél: „..és akkor megjelent az esküvőmön az apám az új nőjével. Bennem minden összetört”
Dübörög az esküvői szezon és nem minden úgy alakul, ahogy elképzeljük. Olvasónk elmeséli, neki milyen nehéz helyzettel kellett szembeállnia a saját esküvőjén.

301515.775x400

A férjem nem hívott el nyaralni
Minden kimondott/elmondott történetnek ereje van. Sokszor kívülre kell kerülni egy történetben, hogy felismerd, mi a teendőd. Ebben a cikkben pont erről olvashatsz. Micsoda ereje van annak, ha kicsit kimaradsz!

301335.775x400

Az emberi kapcsolatok építőköve: az intimitás
Arról már sokat hallottunk, hogy egy kapcsolat szimpátiából alakul ki. Ahhoz, hogy létrejöjjön egy tartós kapcsolat, empátiára is szükség van. A cikkben azt is elolvashatod, hogy az intimitás mennyi mindent tud hozzátenni egy kapcsolathoz és mennyire elengedhetetlen.

301427.775x400

Lehet, hogy mostanáig rosszul vágtad föl az avokádót 
Az avokádó egyre népszerűbb gyümölcs itthon is. Teheted salátába, lehet édességek alapja vagy csak a pirítósodra kened. De vajon azt tudtad, hogyan kell úgy felvágni, hogy sokáig friss maradjon? Ha nem vagy benne biztos, olvasd el a cikket.

301530.775x400

Bár a cseten és a zoomon még minden klappolt és ígéretesnek tűnt az első találkozás is, az élő beszélgetés hirtelen olyan fordulatot vesz, hogy minden kétséget kizáróan beléd nyilall a felismerés: semmi keresnivalód az illető társaságában. „Néha majd megosztozunk rajtad a haverokkal, oké?” 8 durva, első – és egyben utolsó – randis sztori Ottlik Judit tollából.

301047.775x400

Frissítő lábfürdő házilag, avagy így készíts fürdősót otthon, könnyen és gyorsan! Ebben a melegben te is egész nap csak a vízben ülnél, de nem teheted meg? Akkor Földi Barka kolléganőnk frissítő lábfürdőjéhez a házilag elkészíthető fürdősó receptjét imádni fogod!

301391.775x400

A mikrohullámú sütő nagyszerű találmány, ha gyorsan akarsz felolvasztani vagy megmelegíteni valamit, de nem minden esetben biztonságos a használata. Jean Orsi összegyűjtötte, melyik négy ételt soha ne tedd a mikróba!

301282.775x400

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a félelmek, a szorongás leküzdésének csak pénzzel megfizethető, bonyolult módja létezik. Pedig van egy nagyon egyszerű módszer, ami teljesen ingyen van és felettébb hatékony. Íme Pilát Gábor írása félelmeid leghatásosabb ellenszeréről, ami még pénzbe sem kerül!

301236.775x400

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglan, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között. „A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt” – a teljes sztorit IDE kattintva tudod elolvasni!

287364.775x400

A férfiak 95, a nők 87 százaléka fantáziál arról, hogy egynél több partnerrel szeretkezik egyszerre. De vajon hányan lépnek a tettek mezejére? Íme 9 őrült édeshármasos sztori, amiktől eldobod az agyad!

301399.775x400

Kihullott hajának köszönheti, hogy ő lett Amerika első önerejéből milliomossá vált nője! A Micsoda nők voltak! podcast legújabb részében Madam C. J. Walkerről, életéről és üzleti sikereinek titkáról mesélek műsorvezetőtársammal, Budai Lotti történelmi regényíróval.

301251.775x400

„Az apám fizetséget akar az unokázásért.” Sokak szerint csak egy ízetlen poén akart lenni, a fiatal anyuka viszont képtelen továbblépni rajta. Szerinte az apja ugyanis egyáltalán nem viccnek szánta, hogy pénzt kérjen az unokázásért.

301078.775x400

Mit érez az ember, ha lekövérezik? Móni ma már néha nevetve mesél egykori kellemetlen élményéről. „A férjem azt hazudta a szeretőjének, hogy 120 kiló vagyok” – kattints a teljes sztoriért!

301150.775x400

Pampafű a kertben, ananászos kopogtató az ajtón – jelek, amikből a swingerek felismerik egymást, állítólag

„Minden egyes fűszál egyenesen áll, mintha fésűvel igazgatnák, a Ford Mondeo pedig makulátlan állapotban parkol a takaros, tetővel fedett beállóban? Látszólagos dögunalom, ám soha nem tudhatod, mi folyik a szomszédodban, a zárt ajtók mögött. Azaz mégis, csak tudni kell olvasni a megfelelő jelekből.” Ottlik Judit kolléganőnk szedte össze a Daily Telegraph egy írása nyomán, melyek azok a dolgok, amik egyértelműen arra utalhatnak, hogy a melletted lakó párocska bizony nem veti meg a swingerszexet.

swinger_jelek_pampafu_142611

Kozma Rita, body positive stylist: „A testem is én vagyok, de nem csak egy test vagyok.”

Miért tulajdonítunk olyan nagy jelentőséget a külsőségeknek? Miért nem vagyunk képesek még a kisebb szépséghibákat (ha lehet ezeket egyáltalán annak nevezni) sem elfogadni? Miért nem tudunk büszkék lenni a testünkre és megbarátkozni vele? Az Éva Boudoir második, Szabálytalan szépségek című részében többek között erről is beszélgetünk Kozma Rita body positive stylisttal, Széles Adrienn, modellel és vitiligó nagykövettel valamint Tamás Eszter plus size modellel.

kozma_rita_body_positive_stylist_boudoir_beszelgetes_142651

Ha ruhában vannak, akkor nem is szexeltek?

„Ricsi konokul tagadta, hogy bármi történt volna köztük. Ne aggódj, mondta, csak jó barátok vagyunk. Ráadásul nem is az esetem. Mikor hitetlenkedve néztem rá, bemutatott egy megfellebbezhetetlen bizonyítékot arra nézve, hogy ő és a „barát” nem éltek nemi életet. Mindketten ruhában voltunk. Ha szexeltünk volna, meztelenek lennénk, amikor ideérsz, nem igaz?” Te hittél volna Ricsinek? Szerinted, ha ruhában vannak, akkor nem is szexeltek?

ruhaban_vannak_nem_is_szexeltek

A nőknek kétszer akkora szükségük van a szexre, mint a férfiaknak

Hülyeség, hogy a férfiak sok szexet akarnak, a nők meg majszolgassanak egy kis csokikát és nézzék a kedvenc sorozatukat. Lerántjuk a leplet erről a tévhitről és a cikk végére te is megérted, miért van a nőknek kétszer annyi szexre szüksége, mint a férfiaknak!

A nőknek kétszer akkora szükségük van a szexre, mint a férfiaknak

Igaz történet: a szomszéd néni mentette meg a családot az erőszakos apától

Csilla sokáig úgy gondolta, mindenről ő tehet. Tűrte hát a szidást, megalázást, sőt, az egyre gyakrabban elcsattanó pofonokat is.  Amikor végül beadta a válási kérelmet, a férje iszonyatos haragra gerjedt és Csillának menekülnie kellett kisfiukkal. Ám nem volt hová, mert a szülei egyáltalán nem értettek vele egyet. Szerintük Csilla a felelős mindenért, nem teheti ezt meg csupán pár pofon miatt. Végül Csillát a szomszéd Manyi néni mentette meg erőszakos férjétől. Hogyan? Olvasd el igaz történetét!

csaladon_beluli_eroszaktol_szomszed_neni_mentette_meg_116525

Nem tudom feldolgozni: a fiam egy velem egyidős nővel él együtt

„Én igazán támogató szülőnek érzem magam, és talán a férjemről is nyugodt szívvel jelenthetem ki ugyanezt, de azért igencsak sokkolt a tény, hogy a mi Tomink összekerült egy nála majdnem 20 évvel idősebb nővel.”- meséli Tomi édesanyja, aki azóta sem tudja feldolgozni, hogy a fia egy vele egyidős nővel él együtt. Te mit tennél a helyében?

Nem tudom feldolgozni: a fiam egy velem egyidős nővel él együtt

Az anyósomat jobban szeretem, mint az anyámat

„Hogyan valljam be, hogy őt sokkal jobban szerettem az anyámnál? Talán megvetnek érte, hisz nem eléggé szeretni azt, aki a világra hozott, nem kimondottan szimpatikus. De így van. Lillát szerettem úgy, ahogy anyámat kellett volna, ha a természet rendben teszi a dolgát. Most pedig, hogy meghalt, nemcsak a férjem maradt árván, hanem én is.”- meséli Petra, akinek anyósa ugyan nem vér szerinti anyja volt, de sokkal inkább érezte annak, mint azt a nőt, aki megszülte.

Az anyósomat jobban szeretem, mint az anyámat

Már tervezem, hogyan szököm el a gyerekeimmel a férjemtől

Krisztit sokan támadják, amiért kilépett látszólag tökéletes házasságából. Amiről kívülről csak az látszott, hogy minden nő vágyálma: az éjt nappallá téve dolgozó, jóképű mintaférjtől az álomszép luxusházig. A valóság azonban egészen mást rejtett: egy működésképtelen, fojtogatóvá vált házasságot és két idegent, akik már nem tudtak egymással mit kezdeni.

elhagyjuk_a_ferjemet_142432

Elvált nők tanácsai: “Ezeket üzenném (még) házas nőtársaimnak”

„Ha időben… ha nem hagyom… ha többet… – kezdik mondataikat a Seufert-Szántó Orsi cikkében megszólaló nők, akik házas nőknek üzentek tapasztalataikból merítve.” Mert szerintük, ha időben, az első figyelmeztető jeleknél változtatnak, megbeszélik a problémáikat vagy párterápiás segítséget vesznek igénybe, talán még most is boldog házasságban élnének.

Elvált nők tanácsai: "Ezeket üzenném (még) házas nőtársaimnak"

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezt a levelet az evamagazin.hu -t üzemeltető Marquard Media Magyarország Kft.-től kaptad.

Ha a felület kezelésével vagy az adatkezeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük az adatvedelem@marquardmedia.hu e-mail címre írjon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Marquard Media Magyarország Kft. 1031 Budapest, Angel Sanz Briz út 13., Graphisoft Park
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60762/2012.