Ha nem jelenik meg jól a hírlevél, kattints ide!

Megjelent a Runner’s World legfrissebb száma!

Van az úgy, hogy az ember, aki először indul futni, azt gondolja, semmi az az egy kilométer, de aztán az első száz méteren elvérzik. Gyakran megesik az ilyesmi, és gyorsan túl lehet lendülni a falon, csak nem szabad feladni. Ritkábban ugyan, de az is előfordul, hogy valaki azt gondolja, talán sikerülne lefutnia egy bizonyos távot, talán befér egy verseny középmezőnyébe, talán megfutja az 5 perces pace-t, aztán meg ehhez képest mégis elsőként szakítja át a célszalagot. Találkoztam már ilyen szerény hősökkel, akik nem is voltak tisztában vele, mire képesek. Az idei év egyik nagy meglepetése például online-os kollégánk, Géza szereplése az NN Ultrabalaton csapatunkban. Nem is tudtuk, hogy fut.

Csak röviddel a verseny előtt kezdett edzeni a hosszabb távokra – ha jól emlékszem, nagyon-nagyon röviddel előtte –, majd olyat futott, hogy a csapattársak nem hittek a szemüknek. A fáradtság semmi jelét sem mutatta, a maga 4:30-as (!) tempójával őszintén mosolyogva érkezett a váltópontokra, ami annyira szürreális volt, hogy csak azért nem lehetett biztosra venni, hogy ufó, mert legalább megizzadt.
Róla az I’m a runner rovatban olvashatsz, de írunk más szerény hősökről is, Bogárdi Szilviről, aki szintfelmérőnek szánta élete első ultráját, majd győztesként ért célba, és Rakonczay Gáborról, aki az UB-n elvérzett, olyannyira, hogy napokig bottal járt, de pár nap múlva csak azért is megcsinálta a maga privát Balaton-körét.

A tartalomból:

RW1804_600x410_kepek_5futoklub

Lépj be te is a klubba
Bemutatjuk a hazai közösségi futások szervezőinek színe-javát – persze a teljesség igénye nélkül.

RW1804_600x410_kepek_2hoseg

Mit neked hőség
Lézervágott szellőzőzónák, károssugárzásszűrő funkcióval tuningolt anyagok és más technikai extrák.

RW1804_600x410_kepek_3terepajanlo

A Budai-hegység
Budaörs, Budakeszi, Nagykovácsi. Kiváló és látványos útvonalak, illetve nagyszerű panorámát nyújtó kilátók várnak.

RW1804_600x410_kepek_4atalakulas

Sam Anderson átalakulása
A New York-i csapos, aki ugyanolyan keményen dolgozott, mint bulizott. Aztán egy rövid futás megváltoztatta az életét.

RW1804_600x410_kepek_8tuledzes

Jóból is megárt a sok

A Pareto-elvnek, a több területen is alkalmazható 80/20-as szabálynak megfelelően valóban igaznak tűnik, hogy akik edzésre adják a fejüket, azoknak a 80%-a intenzívebben dolgozik, mint ahogy kellene.

 

RW1804_600x410_kepek_7kaja

Zöldségtuning
Nem beszélünk zöldségeket: ha már unod a banánt (és a spenótfőzeléket), e recepteket gyerekjáték összedobni.

Azért (is) futsz, hogy fogyj? Akkor ezeket a hibákat ne kövesd el!

Fogyás futással!? Ha valaki eldönti, hogy életmódot vált, általában ebbe a sportba vág bele, de nem csak a kezdőknek, hanem már haladó futóknak is gondot okozhat néhány dolog, ami által a kilók leadása nem válik tartóssá, és még sérüléseket is okozhat!

Futás fülledt időben: Tippek, ha magas páratartalomban futnál

Nem csak a hőség okozhat problémát futás közben, hanem a párás, fülledt idő is! Megmutatjuk, mit tehetsz annak érdekében, hogy ilyenkor se menjen rosszul a futás.

Must-have termékek nyári futásokhoz, amik kellemesebbé teszik a mozgást a melegben

A futás önmagában is izzasztó, pláne ilyenkor, amikor alaposan felcsúszik a hőmérő higanyszála. Ekkor viszont érdemes odafigyelni arra, hogy a melegben jobban odafigyelj a bőrápolásra, a káros UV-sugarak ellen muszáj felvenni a küzdelmet.

Futás kánikulában: Így javít a teljesítményeden, ha nyáron sem állsz le!

Nyáron valószínűleg te is sokkal nehezebben veszed magadat rá a futásra, hiszen ilyenkor nem indulhatsz útnak egyből, amikor szeretnél. A nagy meleg miatt ugyanis érdemes még korán reggel, vagy késő este letudni az edzést. A következő dolgokkal reméljük, meggyőzünk arról, hogy nyáron sem annyira rossz futni.

“Minél nehezebb a napom, annál jobban kell a futás. Ha meg boldog vagyok, azért!” – Interjú Szilágyi Gyulával, aki 11 hónap alatt a nulláról készült fel az UB egyéni teljesítésére

Szilágyi Gyulát a Generali Runner’s World futótáborban ismertük meg. A tavaszi tábor óta eltelt időben pedig egyedül teljesítette az idei Ultrabalatont és céljai között szerepel az UTT és a Korinthosz versenyeken való részvétel is. Ismerjétek meg ti is!

Szorongással küzdesz? Ez egy újabb ok arra, hogy felhúzd a futócipőt!

A túltömött naptár vagy bármilyen stresszes esemény hatására sokaknál előjön a szorongás. Ezek az érzések képesek ugyan javítani a teljesítményen, de más esetben inkább visszavetnek.

Azért (is) futsz, hogy fogyj? Akkor ezeket a hibákat ne kövesd el!

Fogyás futással!? Ha valaki eldönti, hogy életmódot vált, általában ebbe a sportba vág bele, de nem csak a kezdőknek, hanem már haladó futóknak is gondot okozhat néhány dolog, ami által a kilók leadása nem válik tartóssá, és még sérüléseket is okozhat!

A gyorsító edzések előnyei – A jobb időeredmény csak egy a sok pozitívum közül!

A gyorsító edzésekkel nem csak az 5K-s időeredményeden javíthasz, hanem sokkal egészségesebb futóvá is válhatsz. Ha eddig nem tetted, mindenképp iktasd be a heti edzéstervedbe ezt a fajta edzést!

Hidratációs kisokos: minden, amire figyelned kell a folyadékfogyasztás terén, ha szabadban futsz

A hidratációra különösen érdemes odafigyelni abban az esetben, ha a szabadban futsz. Ugyanis a kint végzett futás közben durvábban kell küzdened az elemekkel, különösen ilyen meleg időben, mint ami most van.

HIRDETÉS

Ezt a levelet a runnersworld.hu -t üzemeltető Marquard Media Magyarország Kft.-től kaptad.
Az Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően a Marquard Media Magyarország Kft. külön az adatkezelésre szolgáló felületet biztosít minden felhasználó számára. A Marquard Media adatkezelési felülete a https://adatvedelem.marquardmedia.hu címen érhető el, ahol e-mail cím megadása után minden felhasználói adat megtekinthető, módosítható, törölhető.

Ha a felület kezelésével vagy az adatkezeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük az adatvedelem@marquardmedia.hu e-mail címre írjon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Marquard Media Magyarország Kft. 1031 Budapest Záhony utca 7. (Graphisoft Park)
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60762/2012.