Ha nem jelenik meg jól a hírlevél, kattints ide!

Éva magazin

A neten lógunk, a lányom és én is. Csak míg ő a telefonján pötyög egy kézzel gyors válaszokat az öt másodpercenként érkező üzenetekre, addig én a laptopomat nyomogatom. Többnyire dolgozom rajta, kora reggel, késő este, meg a kettő között… Az az új projektem, hogy le akarok jönni a netről. Mert hogyan beszélhetnék arról a gyereknek, hogy szánjon ennél többet magának, ha magamnak csak ennyit szánok? Nem mutatok jó példát. És te?

 

Tomsits Tímea
Éva magazin crossplatform főszerkesztő

EVA_1910

Októberi számunkban 34 oldalas Egészség-mellékletet is találsz, benne hasznosabbnál hasznosabb cikkekkel, a helyes antibiotikum-használattól kezdve, a képalkotó vizsgálatokon, a gyerekkori gerincferdülésen és a védőoltásokon át a vérzészavarok lelki hátteréig. A kedvencem azonban az az anyag, amelyben sérült emberek mesélik el, hogyan szeretnék, ha bánnánk velük.

EVA_1910_EGSpromo_post_p4-5

Hogyan él a kétezres években egy apáca? Gitározik? Focizik? Ismeri a szerelmet? Judit nővérre ez mind igaz. Ózd mellett él, ahol nap mint nap azon dolgozik, hogy oldja a kallódó gyerekek elégedetlenségérzését. „Csak sok-sok év szeretgetéssel lehet gyógyítgatni az ő sérüléseiket” – mondja. Ismerd meg őt te is!

EVA_1910_promo_post_p46-47

Ma átlagosan 11 évet töltünk az életünkből kütyünyomkodással. Mit érzel, amikor ezt olvasod? A miénk az utolsó olyan generáció, amely még képes lehet az informatikán túli világ értékeit megszerettetni a fiatalokkal. Nincs több időnk, muszáj lépni.

EVA_1910_promo_post_p40-41

Hogy a politikába kellenek a nők, nem kérdés. Három ikonikus példát hozunk okos, bátor és karizmatikus politikusnőkre: kettőt messziről, egyet pedig egészen közelről.

EVA_1910_promo_post_p32-33

Miért halunk bele a munkába? Meddig lehet még kiszipolyozni bennünket? Amíg hagyjuk. A fiatalok már nemigen áldozzák életüket és vérüket a munkahelyért, a magánélet szent, véleményt mondani alapjárat. Te milyen munkaerő vagy? És milyen főnök?

EVA_1910_promo_post_p80-81

A macskák remek terápiás állatok, gondoltad volna, hogy a dorombolásnak gyulladáscsökkentő és sebgyógyulást segítő hatása van? Gyerekeknek is rengeteget segítenek, autista kicsiknél különösen beválnak.

EVA_1910_promo_post_p90-91

Egy csapat barátnő, egy hétvége és hat tökéletes helyszín. Indulhat a társasozás, a főzőcskézés, a nagy beszélgetés!

EVA_1910_promo_post_p100-101

Mit viselj az irodában? Huzella Júlia színésznő mutatja be az izgalmas power woman szetteket.

EVA_1910_promo_post_p112-113

 

Miért vinnéd haza a nejlont? 6 budapesti bolt, ahol kimérve és/vagy ökotudatosan szerezhetsz be bármit, ami az otthonodba kell

Manapság a csapból is a bolygónk ősellenségeinkről: a nejlonzacskókról, PET-palackokról és egyéb nem lebomló, a ránk és környezetünkre káros anyagokról olvashatunk. Azonban sajnos továbbra sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen rossz irányba halad a fogyasztói társadalom.

ELOLVASOM

Ültess egy fát! Faültetési mozgalmak a Föld körül

A falültetés az egyik legősibb, legismertebb, legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a környezetvédelemnek. Most összefoglaljuk, miért olyan fontos, hogy minél több fa legyen a Földön, és még mit érdemes tudnod, ha faültetésre adnád a fejed.

ELOLVASOM

40 dolog, amit mind megtehetnénk a bolygó túléléséért

Úgy érzed, minden tőled telhetőt megteszel az ökológiai lábnyomod csökkentéséért: vászonszatyorra cserélted a nejlont, nem folyatod feleslegesen a csapvizet és egy életre elfelejtetted a szívószálat és PET-palackot?

ELOLVASOM

„Amikor először mentem oda a henteshez egy csatos üveggel, hogy abba kérem a húst…” – Bea Johnson, a Zero Waste Home bloggere

A hulladékmentes életmód nagyasszonyának világszerte több százezer követője van, akiket egymaga inspirált arra, hogy iktassák ki a szemetest az otthonukból. A francia származású amerikai blogger 2008-ban kezdett bele a nulla hulladék projektbe; azt állítja, hogy ha ő meg tudta csinálni, akkor bárki képes rá. Most magyarul is megjelent a könyve, ez alkalomból járt újra Budapesten.

ELOLVASOM

9 lépés, amivel csökkentheted a szeméttelepekre vagy óceánokba kerülő műanyag mennyiségét

És ha még mindig az motoszkál a fejedben, hogy egyetlen ember erőfeszítései nem számítanak, akkor csak próbáld meg kiszámolni, hány darab vagy kiló újonnan termelt nejlonzacskót, műanyag palackot, nejlonfóliát és más csomagolóanyagot viszel haza egy évben.

ELOLVASOM

Mentsd a méhet, ne siránkozz! 15 izgalmas tény és méhbarát tippek

A méhek a Föld legfontosabb állatai közé tartoznak, nem csak az ember, hanem a teljes élővilág számára. Az elmúlt években több fajuk is a veszélyeztetett kategóriába került. Összegyűjtöttük, milyen szuperképességekkel rendelkeznek a méhek és azt is összefoglaljuk, mit tehetsz értük a háztartásodban.

ELOLVASOM

Okos ötlet-e a gyerekvállalás a klímakatasztrófa korában?

Minden korban akadtak férfiak és nők is, akik hirdették: erre a világra nem érdemes gyereket szülni. A globális felmelegedés és a szemétválság korában azonban mintha mind többen tennék mérlegre: képesek lennének-e végignézni, hogy a gyerekük egyre súlyosbodó káoszban nő fel?

ELOLVASOM

Downton Abbey-mozifilm – minden, amit eddig tudunk

Szeptember 12-től adják a magyar mozik a régóta várva várt és óhajtott Downton Abbey-filmet. A legendás tévésorozat folytatásaként készült mozifilm tartalmáról minden készítő mélyen hallgat. Azért mi végigvettük, mit lehet tudni már a filmről.

ELOLVASOM

5 „érzékenyítő” film, amit a gyerekeim is imádtak

Bár ezek a filmek nem gyerekeknek készültek – épp ezért mindet mi is velük néztük –, semmi olyan nincs bennük, amiért megbántam volna, hogy a 6 és 13 éves gyerekeim láthatták. Sőt!

ELOLVASOM
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezt a levelet az evamagazin.hu -t üzemeltető Marquard Media Magyarország Kft.-től kaptad.
Az Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően a Marquard Media Magyarország Kft. külön az adatkezelésre szolgáló felületet biztosít minden felhasználó számára. A Marquard Media adatkezelési felülete a https://adatvedelem.marquardmedia.hu címen érhető el, ahol e-mail cím megadása után minden felhasználói adat megtekinthető, módosítható, törölhető.

Ha a felület kezelésével vagy az adatkezeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük az adatvedelem@marquardmedia.hu e-mail címre írjon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Marquard Media Magyarország Kft. 1031 Budapest Záhony utca 7. (Graphisoft Park)
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60762/2012.