Ha nem jelenik meg jól a hírlevél, kattints ide!

Éva magazin

Kedves Olvasónk!

Soha nem járok a dalmát tengerpartra nyaralni, bármilyen gyönyörű; nem szeretem a tömeget, a hőséget még kevésbé. De idén a hozzátartozóimmal úgy döntöttünk, hogy megkockáztatjuk Dubrovnikot. Talán most még kevesebben áramlanak oda a járványhelyzet miatt, gondoltuk. A magam részéről szerencsésen megúsztam az első hullámot, ami azt is jelentette, hogy végigdolgoztam az egész karanténidőszakot. Nyilvánvaló volt, hogy rám fér a pihenés, és éreztem, hogy kezdenek kimerülni a tartalékaim.
Közben persze figyeltem a híreket, amik nem voltak maradéktalanul megnyugtatóak. Hol lazításokról, hol újraszigorításokról szóltak. Ha bevezetik a karanténkötelezettséget a külföldről hazatérők (vagy a külföldre érkezők) számára, akkor vajon hogyan fogom viselni? Kibírok-e két hetet otthon vagy valami külföldi szállodában? Persze racionálisan végiggondolva tudtam: a horvát gazdaság abszolút ellenérdekelt abban, hogy a magyar turisták számára is korlátozásokat vezessen be. De az elutazásom előtti napon, a kimerültség és a stressz szorításában gyötrődve egyszer csak kimondtam magamban, hogy „nem akarok Horvátországba menni”, és elöntött a megkönnyebbülés. A következő hetet pihenéssel szeretném tölteni, nem pedig azzal, hogy folyton azt kérdezgetem magamtól: haza tudok-e majd jönni. Utólag tudom, hogy valahol mélyen bennem volt az „idén nyaralj belföldön” imperativus is, amely az Éva Utazó melléklet üzenete is. Úgyhogy belföldön nyaraltam. Pár napot azzal töltöttem, hogy elintéztem néhány régóta halogatott restanciámat, aztán újabb pár napot bicikliztem. Jó volt itthon, na. Dalmáciába meg majd talán ellátogatok jövő tavasszal.
Alább pedig ajánlok néhány szabadidős tevékenységet azoknak, akik hozzám hasonlóan itthon üdülnek. Akárhol is, de pihenjetek stresszmentesen! (Ez egy kívánság, nem tanács.)

 

Eörsi Sarolta
online főszerkesztő-helyettes, evamagazin.hu

Menj szabadtéri koncertre
Bus István elment egy 500 fő alatti szabadtéri Kiscsillag-koncertre és aztán beszámolt az evamagazin.hu olvasóinak, hogy mekkora élmény volt.
281214.775x400

Látogass el egy kísértet járta magyar helyre
Ha nem vagy megrögzött katasztrófaturista, akkor is le fogsz hidalni egy-egy ilyen elhagyatott, romos épület láttán. Botás Enikő kalauzol végig minket a romtúrán, Nagykanizsától Zugligetig.
281250-elhagyatott-helyek.775x400 (1)


Süss teljes kiőrlésű csokis kekszet
8–10 perc sütés még a kánikulában is belefér, főleg ha már nagyon vágysz egy kis édességre. Katt a receptért:
281015.775x400

Olvass magasirodalmat a strandon
Adamik András jórészt kortárs könyvekkel szokott kifeküdni a vízpartra – fene az ízlését és a jó dolgát. Most mindenesetre elmeséli, mely olvasmányok voltak rá a legnagyobb hatással az utóbbi időben.
279970-olvasas-konyv.775x400

Jógázz 35 percig
Gottschall Eszter rövid jógaflow-videóját bárhol és bármikor kipróbálhatod; ha hetente párszor elvégzel egy ilyen félórás gyakorlatsort, rövid időn belül észrevehetően hajlékonyabb, izmosabb, és ami a legfontosabb, kiegyensúlyozottabb lehetsz.
280888.775x400

Létesíts fűszerkertet
A kertészkedés a karanténidőszak egyik legnagyobb slágerének bizonyult; Szilvay Máté összeállításából most az derül ki, hogy milyen fűszernövények vannak barátságban egymással, és mik azok, amiket inkább ne ültess egymás mellé.
279630-fuszer-fuszerkert.775x400

Sétálgass Sopronban, ülj kenuba, nézz csillaghullást
Aggódni akkor sem szégyen, ha már nincs veszélyhelyzet; Kremmer Magdi összeállítása segít választani a fertőzésbiztos nyári programok között.
278529-nyar-csillaghullas.775x400

52 hétvége Magyarországon
Lapozd fel Éva Utazó mellékletünket a legfrissebb, nyári Éva magazinban!
EVAUTAZO_1200x628

…és jön, jön, jön:
EvaKulonszam_Evamentes_600x800_eDM

 

Szervezz online borkóstolót! (X)

Az elmúlt időszakban sok minden megváltozott. A járvány terjedése alatt sajnos nem volt módunk személyes borkóstolókat, pincelátogatásokat tartani. Nagyon hiányoztak nekünk a vendégeink, nehéz volt ez az időszak személyes kapcsolattartás nélkül. Hogy egy kicsit magunkban és bennetek is enyhítsük ezt az űrt, létrehoztuk Facebook oldalunkon hét alkalmas online borkurzusunkat, ami nagyon jól sikerült. Rájöttünk, hogy hiába a személyes kapcsolat hiánya, a kényszer nagy úr, így volt időnk és lehetőségünk megtapasztalni az online felületek nyújtotta lehetőségeket. Rájöttünk, hogy ha teljesen nem is pótolható minden tevékenységünk a virtuális térben, mégis számos lehetőségünk van közel kerülni a vendégeinkhez. Így alkottuk meg az ONLINE BORKÓSTOLÓ-t.

ELOLVASOM

Anyatest – ez egy újkori fogalom. Kicsit átformálódott, kicsit eltér a szabványtól, de valami szépről mesél. Mit kéne szeretnem a lógó melleimen és a kinyúlt hasamon? – teszi fel a kérdést Rozi, és mindjárt hozzá is teszi: Hát pont ezt!
280972.775x400
Ha már anyaság, és testi változások: imádom Amy Schumer bevállalós humorát, amit akkor is rendszeresen megvillantott, mikor gyereket várt. Most sírva röhögős dokusorozatban követheted le a terhességét.
280751.775x400
Az idősebb nő-fiatalabb férfi örökzöld téma. De hiába egyre hétköznapibb jelenség Mrs Robinsonnak lenni, még mindig kíséri valami enyhe rosszallás. Pedig nagyon is emberi és érthető a folyamat, ahogy egy nő összejön egy öccse vagy fia korabeli férfival.
280912.775x400
Neked a home office kevesebb vagy több munkát jelent? Ha az elmúlt hónapokban azzal szembesültél, hogy az otthon végzett munka hajnaltól estig tart, mostanra könnyen kerülhettél végkimerültség közeli állapotba. Hat kemény kérdés, amit fel kell tenned magadnak, ha úgy érzed, ki vagy égve.
280687-kieges-karrier.775x400
Július van, ideje utazni, ha nem is rögtön külföldre, de belföldre mindenképp. Addig is járd a világot velünk fejben, mutatunk néhány lélegzetelállító elhagyatott helyet a föld minden tájáról!
280598-elhagyatott-helyek-reschen-to.775x400
És bár erre jóval kisebb az esélyed, sikítós pánikot jelenthet, ha a hálószobádat mondjuk egy kósza denevérrel kéne megosztanod, ezért erre az esetre is felkészítünk!
280844.775x400

 

Ugyanez a kérdés sokunknak eszébe jutott két tragédia kapcsán is, az elmúlt csütörtökön sokkolta az országot a hír, hogy elhunyt Benedek Tibor. Mi egy 2012-es interjúval emlékeztünk rá, amit Csurka Gergely készített,
280281-benedek-tibor-vizilabda.775x400

és egy 2018-as írással, amit Dudics Emese jegyzett le.
280259-benedek-tibor-gyasz.775x400
Pár nappal később egy újabb csodálatos ember hagyott itt minket, akit az ország csak Bálint gazdaként emlegetett. Összegyűjtöttük néhány emlékezetes mondatát.

280452-balint-gazda-balint-gyorgy.775x400

Idén helyenként elmaradtak a ballagások, máshol megtartották őket. Volt, ahol maszkban, távolságot tartva, máshol épp úgy, ahogy ballagni szokás. És akadt titkos ballagás is, erről egy általános iskolai pedagógus mesélt nekünk.
280570-ballagas-iskola.775x400

Te is belefutottál már a neten azokba a kommentháborúkba, amelyek a jelenlegi amerikai helyzetet magyarázzák két ellentétes szemszögből? Engem mindig megdöbbent, mikor valaki azért kardoskodik, hogy nyíljon ki a szemünk, mert ez csak egy felfújt ügy, ami mögött bomlasztó érdekek állnak. A teljes igazságot persze nem tudhatom (jelzem, a kommentelők sem), de valóban arról vitázunk, hogy létezik-e rasszizmus? Botás Enikő gyűjtött néhány filmet, amelyek alapján ezt a kérdést sosem kéne feltennünk.
280042-when-they-see-us.775x400

Társadalmi jelenségeknél maradva – ugyanilyen furcsa vitákat kavart nemrég a metoo és kavar folyamatosan a szexizmus kérdése. Ennek jegyében született a „Megan Foxnak tartozunk egy k… nagy bocsánatkéréssel” című cikkünk is.
280584-megan-fox-szexizmus.775x400

Szóval sok minden változik, de sok mindennek még változnia kell, hogy egyenlőbben, békésebben élhessünk. Ám vannak dolgok, amik szerencsére nem változnak, Eörsi Sári például mit sem vesztett a kíváncsiságából és az olasz témájú hírek továbbra is foglalkoztatják. Most épp annak járt utána, miért van olyan nyomdafestéket nem tűrő neve a világ egyik leghíresebb tésztaételének, a spaghetti alla puttanescának? Persze lejegyezte hozzá a receptet is…
280532.775x400

És egy abszolút hétköznapi, de annál gyakrabban feltett kérdés: mi a szöszt kell csinálni, hogy a banán ne barnuljon meg napok alatt? Van rá 5 tippünk is. 280172-banan-tarolas.775x400

EVAesUTAZO_1200x6283

„Előfordult már, hogy valaki a ruhája színéhez illő fagyit kért”
Szokron Niki hosszú, kacskaringós karrierjének egyik legfontosabb állomása a fagylaltozó, ahol az egész világon egyedülálló fagylaltkölteményekkel, mint például a rózsa formájúval, a lazacossal vagy a meggylevesessel várja a rajongókat. De a sokféle fagyiízesítés csak egy a számtalan projekt közül, amikbe Niki már belevágott. Érdemes elolvasni a történetét a 36. oldalon.
036-037_EVA2003_promo_post

Csak semmi kötögetés – az öregkor 21. századi kihívásai
Hintaszékben kötögetni, kertészkedni, unokázni, élvezni a gondtalan nyugdíjas éveket – az időskor sztereotípiája. A mostani negyvenes–ötvenes korosztály azonban már nemigen számíthat rá, hogy valóban így tölti az élet utolsó szakaszát – de ez talán nem is olyan nagy baj. El kell kezdenünk egyfajta projektként tekinteni az időskorunkra, aminek során újra „feltaláljuk” magunkat. Ezt a témát több cikkben is körüljártuk; a fenti címmel rendelkező írás a 64. oldalon kezdődik, a szerzője pedig nem más, mint Antoni Rita.
064-065_EVA2003_promo_post

Huzella Júlia elmeséli, hogyan jött le az okostelefonozásról
A színésznőnek elege lett abból, hogy a telefonja szinte hozzánőtt a kezéhez. Úgy döntött, „lejön a szerről”, vagyis megpróbál okostelefon nélkül is létezni. Beszámolója szerint felszabadító élmény.
080-081_EVA2003_promo_post

Grecsó Krisztián: Minden könnyű volt
A József Attila- és Libri-díjas író most a balatonszárszói gyerektáborban szerzett emlékeit idézi fel, méghozzá fiatal felnőtt- és kamaszkorából. Még egy kéthetes üdülés sem hozza vissza úgy a Balaton kilencvenes évekbeli hangulatát, mint ez a néhány oldal. És itt muszáj megemlítenünk, hogy Palya Bea és Karafiáth Orsolya is hozzájárult egy-egy írással a nyári olvasnivalókhoz. A 90. oldaltól követik egymást ezek sűrű egymásutánban.
090-091_EVA2003_promo_post

Édeshármas, lélektani szemszögből
Fából vaskarika, azt mondjátok? Az összeállításunk leginkább azzal foglalkozik, hogy miért olyan nehezen megvalósítható a hármas szex annak ellenére, hogy ez az egyik leggyakoribb erotikus fantázia. Mondanunk sem kell, hogy több kutatás is foglalkozott már a témával, sőt, könyv is megjelent a közelmúltban, és az egyik felmérésben kerekperec leszögezik a kutatók, hogy a megvalósított szexuális fantáziák közül rendre ez végződik a legkiábrándítóbban. A 121. oldalon kezdődő cikkünkben megpróbálunk választ adni arra, hogy mi lehet ennek az oka.
122-123_EVA2003_promo_post

52 hétvége Magyarországon
Éva Utazó mellékletünkben belföldi úti célokkal foglalkozunk. Hogy miért? „Mert olyan szerencsés vagyok, hogy egy gyönyörű országban élek. Mert 40 éves létemre még számomra is rengeteg újdonságot tartogatnak a magyar tájak. Mert így a magyar szállásadókat és szolgáltatókat támogathatom. Mert azt szeretném, hogy a gyerekem itthon is otthon legyen” – adja meg a választ beköszöntőjében Dudics Emese főszerkesztő-helyettes, és a következő 33 oldal bizonyítékot ad rá, hogy igaza van.

Az Éva nyári lapszáma június 23-tól az újságárusoknál!

EVAUTAZO_1200x628

Kedves Előfizetőnk!

A rendhagyó digitális JOY-Napok után most megtartjuk a hagyományos shopping hétvégét is, de felkínáljuk a választás lehetőségét, hogy személyesen, az üzletekben szeretnéd-e felhasználni a kuponokat, vagy a kényelmes online vásárlás mellett döntesz. Mivel a kedvezményes időszak június 22-től 28-ig tart, a következő Éva magazin pedig június 23-án jelenik meg, előfizetőnkként a kuponokat ezúttal is digitálisan töltheted le.

A kuponjaidat ITT tudod letölteni.
(linkre kattintva automatikusan elindul a letöltés)

A kuponjaid az ingyenesen letölthető ShoppieGo alkalmazáson belül a https://shoppiego.hu/ajandekkupon/ linken is kényelmesen elérhetőek.

Töltsd le az alkalmazást és jó vásárlást kíván neked

az Éva magazin szerkesztősége!

Erre persze mondhatjuk, hogy mulatságos történet, de az a cikkünk, amit a héten a legtöbben olvastak el, korántsem ilyen vidám. Vagy legalábbis a szerzőt idézve: az életnek akasztófahumora van.

A férjem terméketlen – és két gyereke van

279582-apa-csalad.775x400

Az amerikai tüntetések kapcsán a világ elkezdi újraértékelni a rasszizmus különböző formáit, és úgy tűnik, ez az út egészen messzire vezet. Az HBO kínálatából például eltűnt az Elfújta a szél című film. De miért is? És mi lett a színésznő eltűnt Oscar-díjával?

279941-hattie-mcdaniel.775x400

Az aktuális évfordulók közül egy magyar művész testvérpár alkotásait és élettörténetet idéztük fel. A legmenőbb ikerpár – 130 éve született Ferenczy Noémi és Ferenczy Béni

279990-ferenczy-karoly-ferenczy-beni.775x400

És a zuhogó eső ellenére is kertészkedtünk: Saját fűszerkert: mit mi mellé ültess?

279630-fuszer-fuszerkert.775x400

Egy olyan világban, ahol az újságpapír egyre ritkábban lesz megtalálható a háztartásokban, időszerű leleplezés: a mai papírok már nem garantálják a csíktalan ragyogást ablakpucolásnál. És jöjjön még további 9 takarítási mítosz, amely többet árt, mint használ.

279488-takaritasi-mitoszok.775x400

Kertészkedés és takarítás után kicsit lakberendeztünk is, a heti feladvány: hogyan teheted világosabbá az otthonodat anélkül, hogy vagyonokat költenél?

279947-otthon-hogyan.775x400

215857.w

Őrületes sikert fut be a #vegyélhazait csoportunk a Facebookon. Tényleg itt van az ország képzőművészeinek, hobbialkotóinak, mestereinek java része. Fotós kollégánk ezúttal olyan látványos grafikákat válogatott a munkáikból, melyek nála biztos felkerülnének a falra. És nálunk is.
279607-vegyelhazait-grafika.775x400 (1)

A kávét hisszük a legkényelmesebb ébresztőnek. Pedig van, ami jobban működik. Például ez a 10 perces reggeli jóga.
279549.775x400 (1)
Mit művelt a koronavírus az albérletpiaccal? Kollégánk utánajárt, és annyit elárulunk, mást mondanak (egyelőre) a szakemberek, és mást a tapasztalat.
279458-koronavirus-alberlet.775x400
Humuszrajongók, figyelem! Kolléganőnk ismét megosztotta velünk az egyik kedvenc reggelireceptjét, ami 3 perc alatt elkészül. Itt a nutella legyőzője, a mézes pisztáciás pirítós!
279669-piritos-pisztacias-piritos.775x400
Biztos érezted már te is, hogy picit kevesebb húst kíván a szervezeted. Nyáron ez még a legnagyobb húsimádókkal is előfordul. De a fehérjére szükséged van, és nem is kell lemondani róla. Ezek a legjobb növényi fehérjeforrások:
279486-vegan-feherje.775x400
Van valami, amit online elég nehézkes volt eddig megvenni, de végre nyitva vannak a boltok és várnak ránk a csodás fehérneműk. Ezeket a modelleket a hamarosan kezdődő JOY-napokon kedvezményesen tudod majd megszerezni.
279445.775x400

Hiába tűnik külső megjelenés alapján egy trauma átélője egésznek és egészségesnek, lehetséges, hogy egy olyan láthatatlan sebet hordoz magában, amely egyre gyengíti a teste védekezési mechanizmusait, megbetegít. Lássuk, mi történik az agyunkkal, amikor súlyos sokk éri!
279463-trauma-agy.775x400

“Azt mondtam az embereknek, hogy a férjem nagyon beteg, mert ez jobb volt az igazságnál.” Kemény és őszinte vallomás ez a cikk, érdemes elolvasni.
279194-no-magany.775x400
Ha keményen diétázom, a lecsó az egyik “emberi étel”, amibe menekülök. És végre friss zöldségekből is készíthető. Így lesz tényleg diétás:
279753
Mindenhonnan fogyok, csak hasból nem, mi lehet az oka? Összeszedtük a lehetséges okokat, jó hír, hogy van megoldás.
216107.w
Ez az időjárás nem kedvez a hangulatodnak? Íme néhány híres nő gondolata, amiket olvasva te is jobban fogod érezni magad a bőrödben.
279395-drew-barrymore-cameron-diaz.775x400

Ha egyszer eljön az ideje, olyan fodrászt akarok magamnak, mint Jack Martin. Gyönyörűen emeli ki festéssel, melírral az ősz tincsek ragyogását, nézd csak meg a cikkben a galériát! Szerintem ebből pár éven belül dübörgő trend lesz.

279321-haj-frizura.775x400

A karanténban sokan álltak neki otthon tornázni, sőt, egész családok fogtak közös sportba. Találtunk egy videót, amiben Jennifer Lopez és Alex Rodriguez egy 20 perces gyakorlatsorral edz kint a szabadban, és azt kell mondjam, hogy ez egy nagyon jól felépített és egyszerű program. Szóval ha másra nem jut időd, ajánlom a figyelmedbe.

278984-jennifer-lopez-alex-rodriguez.775x400

Többek között sportra is több energiánk jutna, ha bevezetnék a 4 napos munkahetet, de ahogy azt Eörsi Sári megírta, Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök törvényjavaslata szerint egy ilyen intézkedés nagyban hozzájárulna a károsanyag-kibocsátás csökkenéséhez, a klímavédelemhez is. Legyen úgy!

279214-jacinda-ardern-klimavedelem.775x400

Az előző cikk alapján nyilván sejted már, hogy Sárinak szívügye a környezetvédelem, és nemcsak beszél róla, de cselekszik is. Például  évek óta komposztot termel a szerves hulladékból. Úgy is mondhatnánk, egy rakás gilisztával osztozik az otthonán. Ám a napokban némi komposzt-hibaelhárításra volt szüksége. Nyugi, a giliszták jól jöttek ki a dologból!

279283-komposzt-giliszta.775x400

Újabb #vegyelhazait összeállításunkban ezúttal olyan divatmárkákat gyűjtöttünk össze, amikből szívesen bevásárolnánk a gardróbunkba.

279360-vagyelhazait-divat.775x400

Mindenkinek vannak titkai, de a szülőnek néha nehéz meghúzni a határt faggatózásban és kutakodásban, ha a gyerekük privát szférájáról van szó. Mennyire mássz bele a gyereked titkaiba, és mit hagyj meg neki?

279116-gyerek-kolyok.775x400

Amekkora tabu a szex, akkora a kereslet a filmek iránt, amik nyíltan tárgyalják a témát,  ahogyan az az „5 sorozat, amiben igencsak szabadosan jelenik meg a szexualitás” című írásból is kiderül. Neked megvolt már például a „Mondd, hogy szeretsz?”

279079-sense8-sorozat.775x400

A főzés most sem marad el, már ha kedveled az egzotikus ízeket, mert akkor próbáld ki ezt a 15 perc alatt összedobható hamis Pad Thai receptet!

279213-pad-thai-recept.775x400

A thai vacsorához jól illik mondjuk, egy Virgin Mimosa mocktail is – ez lett az én kedvencem a cikkben szereplő receptek közül – vagy választhatsz magadnak valami más finomságot is a galériából.

278980-mocktails-koktel.775x400

Írd be a naptáradba: már csak pár nap és Éva Psziché est! Június 11-én, este 8-kor. Az előadók: Orvos-Tóth Noémi és Al Ghaoui Hesna, az est háziasszonya Bombera Kriszta.
A témák: hogyan formáljuk át a félelmeinket és a nehézségeinket hajtóerővé? Mit örökítettek át nekünk az őseink, és mit örökítünk át mi?
Várunk téged is, váltsd meg a jegyed ITT.

EVA_PszicheOnline_2020_1080x1080_eloadok_2

Írd be a naptáradba: már csak pár nap és Éva Psziché est! Június 11-én, este 8-kor. Az előadók: Orvos-Tóth Noémi és Al Ghaoui Hesna, az est háziasszonya Bombera Kriszta.
A témák: hogyan formáljuk át a félelmeinket és a nehézségeinket hajtóerővé? Mit örökítettek át nekünk az őseink, és mit örökítünk át mi?
Várunk téged is, váltsd meg a jegyed ITT.

 

Addig is az evamagazin.hu friss cikkei között interjút olvashatsz az est egyik előadójával, Orvos-Tóth Noémival “Jó lesz újra látni, érezni, ölelni egymást” címmel arról, hogyan telt számára az elmúlt két hónap.
278788-orvos-toth-noemi-interju.775x400
Szerencsére fogyatkoznak a koronavírussal foglalkozó témák, mindannyian reméljük, hogy tényleg kifelé lábalunk az egészségügyi vészhelyzetből, de azért akadnak még kérdések a biztonsággal kapcsolatban. Például egy esetleges tengerparti nyaralás kapcsán: hogyan strandolunk majd 2020 nyarán?
278482-scheveningen-hollandia.775x400
Persze most kevesen gondolkodnak külföldi utakon, annál fontosabb eldönteni, menjen-e táborba idén a gyerek? Táborszervezőt kérdeztünk arról, hogyan készülnek a szezonra, milyen szabályozás vonatkozik a gyerektáborokra?
278772-gyerektabor-nyari-tabor.775x400
Egészen biztonságos családi programnak ígérkezik egy autós kirándulás az ország első szafariparkjába, amit Kalmár Virág rögtön le is tesztelt a kislányával, Grétivel.
278425-szada-szafari.775x400
 A héten is sokat foglalkoztunk a szerelemmel, párkapcsolatokkal. Ez a cikk például megrendítő őszinteséggel mutatja be egy kudarcba fulladt házasság történetét és a pillanatot, amikor eljön a felismerés – nincs tovább. “Szex közben döbbentem rá, hogy el akarok válni a férjemtől”
278558-szex-valas.775x400
Elővettük Maros András egy régi írását az online társkeresők világáról. Ez a cikk évekkel korábban jelent meg az Éva magazainba, de sajnos mostanra sem vesztett az aktualitásából semmit. Ki hazudik nagyobbat, avagy az online társkeresés sötét bugyrai.
278698-internetes-tarskereses-tinder.775x400
A #vegyelhazait Facebook-csoport megállíthatatlanul dübörög tovább, már 296 ezren csatlakoztak! Mi ezúttal magyar kozmetikai márkákból készítettünk egy válogatást, bemutatunk 5 hazai kézműves arckrémet.
278902-kozmetikum-magyar.775x400
Miért fordít hátat valaki egy olyan diétás módszernek, amivel döbbenetesen sokat fogyott? Válasz a cikkben: 50 kilótól szabadultam meg a keto diétával, elmondom, miért hagyom mégis abba
278279-fogyas-ketogen-dieta.775x400
Irány a konyha! Retekszezonban aktuális kérdés: te mit csinálsz a levelével? Kidobod, ugye? Pedig csodás pestót is turmixolhatsz belőle, nézd csak meg a receptet!
278400.775x400
Na és mit szoktál csinálni az üres sörösdobozzal? Nyilván azt is kidobod. Nincs is ezzel semmi baj, kivéve ha kedved támad megsütni életed első saját kürtőskalácsát, mert akkor szükséged lesz arra a fémdobozra. És sok-sok szabadidőre, ugyanis nem lesz rövid a menet. De Hámori Zsófi kitaposta neked az utat, felmérte a lehetséges buktatókat, így a recept mellé azokat is megosztja veled.
277909.775x400

Ha már itt tartunk: te hogyan tervezed a visszatérést? Az első “szürke hétköznapot”? Dudics Emese megfuttatta a fantáziáját, és megírta: “elképzeltem a jövő hétfőmet a régi-új kerékvágásban”
278068-regi-uj.775x400 (1)

Ez is visszatérés – végre címlapot fotóztunk! Maszkosan, visszafogottan, de boldogan, mert végre egymás közelében lehettünk. Gyönyörű fotók születtek (by Lábady István) és egyébként is annyit készültünk már a következő megjelenésre a csendes hetekben, hogy N-A-G-Y-O-N izgalmas szám lesz! (Ez persze még nem egy Lábady-fotó, hanem saját és telefonos, és kicsit életlen, bocsi!)

unnamed (1)

Még egy örömhír: már 275 ezren csatlakoztak a Facebookon a #vegyélhazait csoporthoz, ahol magyar divattervezők, képzőművészek, kézművesek, élelmiszergyártók, vendéglátóhelyek mutatkoznak be. Kategóriákra szűrve is kereshetsz olyan termékeket, amiknek a megvásárlásával a hazai kisvállalkozásokat támogathatod.  Kicsit már válogattunk is neked: 7 magyar dizájnerékszer, ami nem fog szembejönni veled az utcán

277778-ekszertervezok-ekszer.775x400

Utálatos egy dilemma, amikor jobban ízlik a gyorséttermi sült krumpli, aminek nincs sok köze a krumplihoz, mint a sajátom, amihez piacozok, hámozok, szeletelek, de valahogy sosem lesz elég ropogós. Emily Blunt neten terjedő receptje kicsit macerásabb, mint szeretném, de végre lenyomja szkanderben a műkrumplit.
277952-sult-burgonya-recept.775x400

Tart még a kenyérsütő lendületed? Akkor tégy egy próbát Plachi Franciska pizzatésztájával  – lelkiismeretfurdalás-mentes, mert mindenmentes.277810-elesztomentes-pizza-pizza.775x400

Ez is nagy kedvenc volt a héten, tiszta sor, hogy szeretjük tesztelni magunkat!  Okosabb vagy, mint az átlag? 7 kérdés, ami segít kideríteni
278217-okos-intelligencia.775x400

Nem hallottam még a kerti ágyás építésnek erről a módjáról, de a cikk megihletett, hogy kipróbáljam: a dombágyás 20 éven át is elláthat zöldséggel
277547-kerteszkedes-kert.775x400

Felelősségvállalásból ötös – neked is ez jut majd eszedbe Eörsi Sári írását az idősotthonról, ahol  a személyzet “pizsamapartival”  tartotta távol a vírust a bentlakóktól.
278311-idosotthon-franciaorszag.775x400

Újabb történetek, amik tiszteletet érdemelnek: Szuperhősök? Egészségügyi önkéntesek a járvány idején
277801-koronavirus-korhaz.775x400

Eközben Indonéziában az állatvédő aktivisták sajnos még mindig hiába várják, hogy a hatóságok betiltsák az őserdőből származó vadhús árusítását a piacokon, ahol most is keresett áru a denevérhús.
278208-indonezia-piac.775x400

Megtartva jó szokásom, hogy búcsúzóul csak könnyed témákat ajánlok: Denise és Maria, két barátnő megmutatta a világnak, milyen szuperül állhatnak ugyanazok a ruhák a 36-os és a 44-es alkaton. 30 millió lájkot gyűjtöttek a képekkel.
277741-ruhameret-testpozitiv.775x400

Töltöttem már le olyan képszerkesztő appot a telefonomra, amiről kiderült, hogy a reklámja profibb volt, mint maga a termék. Úgyhogy nekem ez egy hasznos útmutató volt a fotósunktól, Hámori Zsófitól, aki utánanézett, mit tudnak a 2020-ban legmenőbb  alkalmazások.
277432.775x400unnamed

Kedves Előfizetőnk!
Idén tavasszal sem maradnak el a JOY-Napok, de ezen a hétvégén a #maradjotthon jegyében digitális kuponokkal juthatsz hozzá a kedvezményekhez, és online vásárolhatod meg kedvenc termékeidet. Az eddigi évek során az Éva magazinban is fellelhetők voltak a JOY-kuponok, ám idén nem jelent meg ez a számunk.
Hogy ne érjen benneteket hátrány emiatt, szeretnénk a kuponokat digitális formában eljuttatni számotokra.

A kuponfüzet INNEN tölthető le.

Kellemes hétvégét, jó vásárlást kívánunk nektek!
Hamarosan találkozunk!
unnamed

Értsd meg a múltat, hogy alakíthasd a jövőd!

Mi okozhatja a párkapcsolati kudarcokat, a szorongást, a sikertelenséget? Vajon mitől függ, hogy képesek vagyunk-e építkezni egy nehéz helyzetből, és tanulni belőle? Orvos-Tóth Noémi felmenőink múltjának megértéséről és jövőnkre gyakorolt hatásáról, Al Ghaoui Hesna a félelem és a bátorság kapcsolatáról, a nehéz helyzetek hajtóerővé alakításáról mesél. Vegyél részt te is az első ONLINE Éva Psziché Esten, június 11-én! Új helyszín: az otthonod, a kanapéd, a kedvenc foteled. Írd át te is a jövődet!

Kattints ide a részletekért >>

EVA_Psziche_EDM_2020_600x800_eloadokv2_1 (1)

 

Az elmúlt napokban nálam az abszolút No 1 Eörsi Sári cikke volt, amihez jó sok forrást nézett át, hogy te magad dönthesd el, milyen választ adnál a kérdésre: és ha a svédeknek volt igazuk? Akkor minden járványügyi korlátozás hiábavaló volt?
277518-svedorszag-stockholm.775x400
Sári írt kritikát egy május 6-án bemutatott Netflix-produkcióról is: Megnéztem Michelle Obama új dokuját (ami nem a könyvet dolgozza fel)
277613-michelle-obama-dokumentumfilm.775x400
„Tajvan, Új-Zéland, Norvégia, Izland, Észtország a hírek szerint lassanként teljesen leszámol a koronavírus-járvánnyal. Ezekben az országokban nő kezében van a kormány. Véletlen az egybeesés? Vagy akkor a női világvezetők tényleg ügyesebben kezelik a koronavírust?
277445-nok-politikus.775x400
Hányféleképpen hathat egy érintés? Dudics Emese utánajárt és az írás is bekerült a heti kedvenceim közé: Miért fontos az érintés – és miért hiányzik annyira?
277385-erintes-lelkem.775x400

Csak egy pohár bor a vacsorához, aztán meg az esti film mellé. Még kettő. Esti feszültségoldó bódulat. Manapság talán kicsit többen fejezik be így a napjukat, mint máskor. Ez ihlette Botás Enikőt arra, hogy lejegyezze a történetet: Egy édesanya vallomása: Miért nem iszom egy kortyot sem a házi karantén alatt
276898-alkohol-bor.775x400
Bor helyett ez a cikk is lelazít: a technika segítségével megnézheted ugyanazt a konyhát 16. századi, aztán 17., 18… és végül 21. századi enteriőrrel. Háztartási evolúció: hogyan változtak a konyháink ötszáz év alatt?
277125.775x400
Pikáns ügy: a brit királyi konyha megosztotta titkos salátareceptjét. És erre mondjuk, hogy clickbait (kb. klikkvadász) cím, mert az egyetlen pikáns dolog a receptben a menta. De azért még ki fogom próbálni.
277578-recept-salata.775x400
Kolléganőm megkívánta a túrógombócot. Azt én mondtam neki, hogy próbálja már ki azt a hatalmas, habkönnyű fajtát, ami nekem még sosem sikerült szépre. És kipróbálta. Óriás túrógombóc „majdnem” úgy, ahogy Náncsi Néni készíti
277276-turogomboc-recept.775x400

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezt a levelet az evamagazin.hu -t üzemeltető Marquard Media Magyarország Kft.-től kaptad.
[unsubscribe]LEIRATKOZÁSÉRT KATTINTS IDE[/unsubscribe]

Ha a felület kezelésével vagy az adatkezeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük az adatvedelem@marquardmedia.hu e-mail címre írjon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Marquard Media Magyarország Kft. 1031 Budapest Záhony utca 7. (Graphisoft Park)
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60762/2012.