Ha nem jelenik meg jól a hírlevél, kattints ide!

Éva magazin

Megjelent a szeptemberi Éva!

Arra nem emlékszem, kitől hallottam először a couchsurfingről, de amikor megértettem a lényegét, világos volt, hogy eljött az én időm. Tudod, ez még az Airbnb előtt létezett, ingyen szállásolhattál el külföldieket, csupán az ismerkedés kedvéért (no meg azért, hogy téged is elszállásoljanak majd imitt-amott). A lányom akkor volt 12, épphogy hajlandó volt már megszólalni angolul. Szerettem volna egy közös kalandot magunknak, így hát egy nyáron át egymásnak adták a kilincsünket a kanapészörfösök. Jó nyár volt, bejártuk a fél világot, pedig el sem hagytuk az országhatárt. Senki sem játszotta el a bizalmunkat, s senki sem akart többet annál, amit vendég akarhat. Mindenki életéből kaptunk egy szeletet, ahogy mi is adtunk nekik a miénkből. Nem akarlak rábeszélni semmire. Legfeljebb csak ha te is kíváncsi típus vagy (már-már kalandor). És kedvet kaptál a helyben utazáshoz. Mert akkor keresd meg az alkalmat, hogy szélesre tárd az ajtót egy szimpatikus átutazó (és a világ) előtt.

Tomsits Tímea
crossplatform főszerkesztő, Éva magazin

Egy egész világ a konyhában
Nagyon megörültem, amikor Málna, egyik külsős újságírónk beajánlotta nekünk e havi címlapunk szereplőit: a Budapesti Bukott (?) Háziasszonyokat. Ők ugyan csak pár órára látják vendégül a külföldieket, de a tapasztalataik nagyon hasonlóak az enyémekhez. Zsófi és Lujza külföldieknek tart mini főzőkurzusokat, és örömmel tapasztalják, hogy mindenkivel van közös pont.
EVA_1909_PP_p42-43

Gyereklányok, akik megváltoztathatják a világot
A 2012-ben Nobel-díjjal jutalmazott Malála Júszafzait, akit a tálibok sem tudtak megállítani a lányok oktatásáért vívott küzdelmében, már mindenki ismeri. Az utóbbi időben a környezetvédő Greta Thunberg is – jól megérdemelten – egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. De nincsenek egyedül a harcukban, sorra ismerhetünk meg gyereklányokat, akik azért kampányolnak, hogy a világunk jobb hely legyen.
EVA_1909_PP_p56-57
Csöpögjön!
Miért vágyunk annyira a sematikus romantikus történetekre? Baj-e, hogy előre tudjuk a végét? Nem leszünk-e nagyon csalódottak, amikor rájövünk, hogy a saját életünk sokkal szürkébb, mint egy romantikus lányregény? Talán meglepő a válasz, de nem! Hogy miért? Olvasd el cikkünket.
EVA_1909_PP_p82-83

Miniló? Otthon?
Tudtad, hogy egy csomó különleges állat otthoni tartásához nem is kell engedély? Mielőtt azonban túlságosan belelkesednél, gondold át, mivel jár egy ilyen vállalás – hiszen hosszú távra szól.
EVA_1909_PP_p66-67

Bill és Melinda
Bill Gates jelenleg a világ harmadik leggazdagabb embere. Hatvanhárom évesen azonban nem éri be ennyivel, a világ megváltásán dolgozik. Oldalán a feleségével. Vajon sikerülhet nekik? És egyáltalán: mi az a filantrokapitalizmus?
EVA_1909_PP_p70-71

Eddig kidobtad, mostantól a kedvenc nasid lesz, mi az?

Neked is azt szajkózták folyton, hogy egyél több zöldséget és gyümölcsöt? És hogy a héjukban van a vitamin? Ha eddig mégis maximum az almáét etted meg, érdemes a répa, krumpli vagy paszternák héját is kipróbálnod, hiszen amellett, hogy egészségesek, még finomak is.

ELOLVASOM

Rántott kovászos uborka, tejfölös mártogatóssal

Kirántva minden jobb – állítjuk mi magyarok. Még ha ez nem is feltétlenül igaz minden esetben, a kovászos uborkára igen, ugyanis kipróbáltuk.

ELOLVASOM

A dinnyemag az új chia: finom, egészséges és még fogyaszt is!

Kétféle ember létezik: az egyik, aki megeszi a dinnyemagot, a másik, aki vagy versenyt csinál a köpködésükből vagy kifejezetten a mag nélküli példányokat keresik. De azzal valószínűleg egyikük sincs tisztában, hogy a dinnyemag fogyasztása mennyire egészséges!

ELOLVASOM

Édes-krémes házi fagylalt mirelit kukoricából

Az amerikaiak legtöbbször áfonyás pitével szervírozzák, de más gyümölcsös pitével, vagy önmagában fogyasztva is meggyőzően finom.

ELOLVASOM

Meglepően jó finomságok görögdinnyehéjból

Ahelyett, hogy kidobnád, inkább hasznosítsd a dinnye héját, ugyanis kifejezetten sokféle receptben tesznek róla említést.

ELOLVASOM

Muszáj néha hagynod a gyereket egyedül játszani – az ő fejlődése érdekében is

Elmúltak már azok az idők, amikor az anyukák csak kicsapták a kölköket az utcára játszani, aztán naplementéig nem is látták őket viszont. De tényleg így kell ennek lennie? Tényleg a szülő feladata, hogy reggeltől estig szórakoztassa a gyerekét?

ELOLVASOM

Szabó T. Anna: Levél gyermekeimnek az anyai aggódásról

Drága fiaim, féltelek benneteket, és örülök, ha kinevettek érte. Akkor neveltelek jól, ha bátrak vagytok, ha nem rezzentek össze mindentől, mint az anyátok, aki kapásból bármiről meg tudja mondani, hogyan okozhat pillanat alatt vészhelyzetet.

ELOLVASOM

A te gyereked mer kérni magának egy kólát a pincértől?

Reklamál a boltban, ha rosszul adnak vissza? Egyáltalán: elengeded a boltba? Az önállóságról, az önállóságra nevelésről kérdeztük Herczegh Tímea gyerekpszichológust, aki maga is háromszoros anyuka.

ELOLVASOM

Szörfözni tanul a gyerek – jön a tanulság dögivel

A 80-as években mindenki szörfözött, aztán jött a wakeboard, majd mostanában a SUP mánia. Meggyőződésem, hogy a történelem ismételni fogja magát, hamarosan újra a szörfösök lesznek a legmenőbbek.

ELOLVASOM
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezt a levelet az evamagazin.hu -t üzemeltető Marquard Media Magyarország Kft.-től kaptad.
Az Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően a Marquard Media Magyarország Kft. külön az adatkezelésre szolgáló felületet biztosít minden felhasználó számára. A Marquard Media adatkezelési felülete a https://adatvedelem.marquardmedia.hu címen érhető el, ahol e-mail cím megadása után minden felhasználói adat megtekinthető, módosítható, törölhető.

Ha a felület kezelésével vagy az adatkezeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük az adatvedelem@marquardmedia.hu e-mail címre írjon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Marquard Media Magyarország Kft. 1031 Budapest Záhony utca 7. (Graphisoft Park)
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60762/2012.