Ha nem jelenik meg jól a hírlevél, kattints ide!

Éva magazin

Habos home office-tejbegríz
 

Ugyan nincs karantén, mégis itthonról dolgozunk. És ha itthonról dolgozunk, akkor nem tudunk kiugrani a Körétterembe vagy a Pöttyös bögrébe, befalni gyorsan valamit. Hanem akkor, sajna, nekünk kell gondoskodni magunkról. Valamit össze kell ütni, hogy délután háromkor ne forduljunk le a székről végelgyengülésben, sőt, ha hazajön az iskolából a gyerek, hát neki is kell valamit enni adni. Szóval, akárcsak a tavaszi nagy home office periódusban, megint főzőcskézünk. És valahogyan, egy isteni sugallatra, a feleségem felütötte az Éva Mentes különkiadványát. És egyszer csak azt vettük észre, hogy olyan a magazin, mint egy post-it sündisznó: a már megfőzött kajákat bejelölgetjük. A cukkinis-tejszínes zöldborsófőzeléket saját kezűleg raktam össze. Volt vagy 15 perc az egész, és egész egyszerűen mennyei lett. Sütöttem rá tökéletes tükörtojást, és elégedetten dőltem hátra. Másnap a kókusztejes-mogyoróvajas csirkére ugrottam rá: osztatlan sikert aratott. Ha megvan neked is otthon az Éva Mentes, és csak olvasgattad, de nem főztél belőle – akkor most itt az ideje, hogy előszedd. Igazi aranybánya.

 

Bus István
Éva magazin, szerkesztő

De nem kell külön magazint venned, hogy pofonegyszerű, de remek receptekre bukkanj. Itt van például a tejbegríz, amit simán megbolondíthatsz. Én a múltkor a Dubarry sertésszeletet dobtam fel éppen ezzel a technikával: a besamelbe tojássárgáját kevertem, majd hozzáadtam a habbá vert fehérjét is. Egy új minőség született. Ha a tejbegrízzel csinálod ugyanezt, még ha vendégek jönnek, desszertként is felszolgálhatod, kis parféspoharakban! Legyen a gasztrosznob neve, mondjuk: „Gyerekkor, újragondolva”.
277521-tejbegriz-recept.775x400

Színházba járni a járvány alatt is lehet. Ma este a Zeneakadémiára megyek, mert még januárban bérletet vettem, de hétfő este régi tartozásomat róttam le a Grecsó testvérek felé: megnéztem őket a színpadon. Ráadásul most mindketten kiállnak a nézők elé: míg Krisztián felolvas, és ultraviccesen konferál, addig Zoli a táncművészet segítségével mesél nekünk. Vigyétek el a férfiakat is erre a különösen szívet melengető estre! (És vigyetek természetesen maszkot is!)
285895.775x400

Nemcsak írni, de olvasni is szeretek kisállatos cikkeket. És most megtaláltam az evamagazin.hu-n a világ leghumorosabb macskás írását. A galéria minden szövege egy-egy poéngyöngyszem, az olvasásakor többször is hangosan felröhögtem. „Mit csinálsz, papa?” – kérdezte a feleségem. „Dolgozom!” – kiabáltam át a másik szobába. Valószínűleg nem hitte el. De hát mit tegyen az ember, ha ilyeneket olvas? „A macskában megfér a gondolat, hogy ő minden élőlények legfélelmetesebbje és legnagyszerűbbje, de ez nem zárja ki azt, hogy ha túl hangosan állok fel a székből, összefossa magát ijedtében.”
285769.775x400

Terheljük-e szénné a gyereket különórákkal? Jót tesz-e neki, ha mazsorettről megy angolra, onnan meg játékos labdatornára? Hát végül is, mi is teher alatt nőttünk fel, nem? Meg hát szereti is! Nos, nem biztos. Dudics Emese megírja a gyerek bámulatos heti különórarendjét, majd vekerdysen magába száll, és rájön, hogy nem biztos, hogy jól csinálja. Őszinte, önreflexív, hasznos cikk. Olvasd el te is!
285807.775x400

Mikor ezt a hírlevelet írom, dr. Merkely Béla, a SOTE rektora egy döbbenetes felfedezésről szóló The New England Medical Journal-cikket oszt meg a közönséggel: a maszkviselés nemcsak segít, hogy ne kapjuk el a koronavírust, de ha rendesen hordjuk, és mégis megfertőződünk, a betegség lefolyása enyhe, vagy akár tünetmentes is lehet. Nagyszerű hír! Ennél még nagyszerűbb, hogy mi ezt már a múlt héten megírtuk.
285746.775x400

És akkor bónuszként: a bevezetőben említett tökéletes tükörtojás receptje.
285822.775x400

 

Az 5 legjobb DIY boros programötlet őszre (X)

ELOLVASOM
Kedves Előfizetőnk!

Immár másodszor rendezi meg kiadónk a JOY-Napok Digital Specialt, melynek keretében több boltban és webshopban lehet jelentős kedvezményekkel vásárolni. A legfrissebb Éva magazinod 19. oldalán egy egyedi kódot találsz, amellyel online tudod letölteni a joynapok.hu oldalról a kuponlistát.
FONTOS! A Joy Napok Digital Special szeptember 10–13. között esedékes, a kódok utána már nem lesznek érvényesek!

Ha valaki nem bánja az évek múlását, az Bus István kollégám, vagy ha bánja is, ügyesen előnyt kovácsol belőle: negyven felett csapott bele a rock and rollba, és Midlife Crisis nevű zenekarának frontembereként koncertről koncertre ezerrel termeli az endorfint. Cikkében öt pontban meséli el, miért tesz jót a személyiségnek ez az egész.
284911-a-szerzo.775x400

Van-e egyáltalán ideális pillanat a szüzesség elvesztéséhez?
Lehet, hogy nincs, de az azért elég durva, ha a szerelmed apja szól be, hogy szerinte még nincs itt az ideje. Katona Eszter Vica történetét meséli el, akinek így ért véget az első nagy szerelme: beteljesületlenül. Persze mit számít ez ma már?
285045.775x400

„Anya, ugye ti nem fogtok elválni?”
Ezt az én kislányom kérdezte, és miközben megnyugtattam őt, ráébredtem, hogy a 
férjemmel nemcsak egymás felé tartozunk felelősséggel azért, hogy jól vagyunk-e, hanem a gyerekünk felé is. És hogy ezzel mikor kell foglalkozni? Minden nap.
285044.775x400

„Te vagy a gyerek kihelyezett idegrendszere”
– mondta a legutóbbi Éva Psziché Esten Orvos-Tóth Noémi, én pedig kétszer is aláhúztam ezt a mondatot a jegyzetfüzetemben. Többek között az ilyen mondatokért szeretem az Évát az első perctől fogva: mondatokért, amelyek belém égnek, amelyek nem hagynak nyugodni, amelyek töprengésre késztetnek, amelyek helyre raknak bennem valamit. Az Éva Psziché Estnek már a három legújabb, őszi időpontja is eldőlt, úgyhogy itt a pillanat, hogy beírd a naptáradba. Ráadásul az élő vagy az online verzió mellett is dönthetsz. További részleteket itt találsz:
EVAPszicEst_Banner_1200x628_early_001


Az időzítés a másodjára megrendezett JOY-napok Digital Special esetében is fontos: szeptember 10–13. között több boltban és webshopban vásárolhatsz jelentős
kedvezményekkel. A legfrissebb Éva magazin 19. oldalán egy egyedi kódot találsz, amellyel online tudod letölteni a joynapok.hu oldalról a kuponlistát. (A kódok szeptember 13. után már nem lesznek érvényesek.)
Joy-napok_digi_2020_bannerek_600x300_EVA

Világosítsd fel gyermeked! Nagyjából akkor, amikor tízéves lesz. Mielőtt okostelefont – azzal meg netet – kaparint a kezei közé. Különben veszélyben lesz, és azt fogja gondolni, hogy a pornó az egyetlen létező szeretetnyelv. A méltán népszerű és közkedvelt Steigervald Krisztián generációkutató ennél többet is mesél az alábbi interjúban. Például, hogy miért untunk rá a szexre, és hogy miért nem számít ma már lázadásnak egy kiadós, egész estét betöltő, jó kis malackodás.

284263-szexualis-felvilagositas-generaciok.775x400

Imádom, hogy olyan okosak vagyunk! (Pontosabban fogalmazva: hogy az Éva és az Éva online ilyen okos.) Mielőtt itt dolgoztam volna újra, mindig elképedtem, hogy ez itt nem egy, a lakossági átlag IQ-szintjét alulról nyaldosó női magazin. Mi sem jelzi ezt jobban, minthogy merünk idegen szavakat használni. Hmmm… Ízlelgessük csak ezt a kifejezést: parentifikáció! Mégis, mi a fene ez? Zubor Rozi kiváló cikkéből kiderül: hát az, amikor megfordulnak a szerepek, és a gyereknek kell átvenni a szülői higgadságot. Olvasd csak, tök izgi!

284869.775x400

Ha már vírus és annak megközelítése: ezt a cikket is érdemes úgy olvasni, hogy közben nincs párhuzamosan megnyitva sem YouTube, sem sminktanácsokat osztogató TikTok-oldal. Ez az írás ugyanis tudományos alapossággal magyarázza el, vajon miért veszítjük el a szaglásunkat, ha nekünk támad a koronavírus. Koncentrálj, és értsd meg! Hiszen minél jobban ismerjük a Covid-19 hatásmechanizmusát, annál kevésbé fogunk bedőlni Dr. Gődénynek, meg az oltás- és maszkellenesek szélhámos hadoválásának.

284743.775x400

Hogyan működünk, ha utasításra kell másoknak ártanunk? A világhírű Milgram-kísérlet szerint simán feladjuk erkölcsi skrupulusainkat. A „parancsra tettem”, mint védekezés számos korban hangzott fel önfelmentő indokként. Azonban, ha ismerjük Milgram kísérletét, és ismerjük saját lelki működésünket, talán tetten tudjuk érni magunkat, amikor éppen lazán átszambázunk néhány igenis látható, plasztikusan tapintható erkölcsi-etikai határmezsgyén. Oly korban élünk újra, amikor a belső tartásunkra és iránytűnkre, na meg gerincünkre nagyobb szükség van, mint eddig valaha.

284289.775x400

Szexszel kezdtük, szexszel is fejezzük be. Éljenek a tökéletes délutánok, a hibátlan éjszakák, a remegő lábak és az endorfin-cunami! Ha van valami, ami a koronavírusos-iskolakezdős-egyetemelrablós időkben el tud vonni a hétköznapok elől, és átlőni egy másik dimenzióba, ahol semmi más nem érdekel, csak az elragadtatás pillanatai, meg az azokat követő puha, jóleső, világgal megbékélt lustálkodás – hát, az a szex. Alább öt tipp, hogy még jobban elhagyjuk az agyunkat tőle.

284555-akt-meztelen.775x400

Kedves Előfizetőnk,
köszönjük, hogy az elmúlt időszakban az előfizetőnk voltál, és reméljük minden alkalommal sok érdekes tartalmat találtál az Éva magazinban!
Az előfizetésed most lejár, de ha továbbra is velünk tartasz, egyetlen kattintással eljutsz az oldalra, ahol 50% kedvezménnyel meghosszabbíthatod
azt.
Ha időközben már meg is újítottad az előfizetést, csak nálunk nem jelentkezett még a bizonylat, akkor is örülünk, hogy megírhattuk, milyen megtisztelő számunkra a bizalmad!
Üdvözlettel,
az Éva magazin szerkesztősége

EVA_2004_COVER_3D

A tiszta fekete a múlté, ma már bármilyen színt felvenne

Vanyovszki Mária életét fekete korszak szeli ketté, vastag választóvonallal. Egy személyes tragédia után két évig nem vásárolt ruhát, de azóta ő maga öltöztet másokat. Olvass bele a legfrissebb Éva magazinban megjelent címlapinterjúba!

Ülünk a kávézóban, egymással szemben. Lágy esésű, piros nyári ruháját apró kék virágok pöttyözik, haja fürtökben ereszkedik a vállára, a szája szegletében mosoly bujkál, de a tekintetében látok valami szomorúságot. Arról mesél, hogy Benedek Tibor halála kapcsán nemrég rádióinterjút készített egykori pszichológusával – napra pontosan hat évvel azután, hogy ő maga is elvesztette a férjét. Mert már hat éve annak, hogy a sógorától hívást kapott: Kálmán a túrán szakadékba zuhant. Hogy két agyműtét és négy nap küzdelem után kimondták az agyhalált. Ez a mostani volt az első évforduló, amit már nem összeomlással, hanem emlékezéssel töltött. Ennyi időre volt szüksége, hogy elcsendesedjen a gyász és elkezdődhessen egy új élet.

screenshot-archive.colorcom.hu-2020.08.28-10_08_54

Mária Erdélyből származik, egy határ menti kis faluból. A szülei a földdel, állatokkal foglalkoztak, minden munkának utánanyúltak, és álmukban sem gondolták volna, hogy az ő lányuk egyszer majd egyetemre akar járni. Hogy bölcsészkarra megy és mesterdiplomát is szerez vizuális művészetekből… Húszéves volt, mikor egy Magyarországon szervezett nyári táborban találkozott Kálmánnal. Csak ránézett és tudta, hogy ez az ember fontos lesz az életében, több akkor mégsem történt köztük. Három évvel később a kolozsvári egyetemen újra összehozta őket az élet, és innen már együtt folytatták. Diploma után Nagyváradra költöztek, onnan pedig Budapestre. Mária egy osztrák ingatlanfejlesztő cég magyarországi portfóliójának bővítésével foglalkozott, az utolsó néhány évben már ő vezette a részleget. Szerette a munkáját, úgy érezte, élete a legjobb úton halad.

Tizennégy éve voltak együtt, amikor Kálmán elment arra a bizonyos túrára Szlovéniába. Eső után sáros volt a föld, és ő megcsúszott egy szakadék szélén – felfoghatatlan. Pár hónappal később Mária az édesapját is elveszítette. „A gyász olyan, mint egy érzelmi hullámvasút. Sokk, tagadás, kétségbeesés, depresszió, harag, stressz… Érzelmi káosz. A pszichológusom mutatott annak idején egy ábrát, egy gubancosan ábrázolt köteget, melynek minden szálára más érzelem volt írva. Megértettem, hogy ezt kibogozni hosszadalmas, lassú feladat. Közben nemcsak a szeretteidet kell elengedni, hanem a velük közös életedet, az együtt szőtt álmokat, a megválaszolatlan kérdéseket. A fájdalom akkora fizikai energiát emészt fel, mintha folyton maratonokat futnál. A munkám valamennyire elterelte a figyelmemet, de alig vártam, hogy este végre egyedül maradhassak. Nehéz volt enni, aludni, létezni.”
„Kevesen értik, miről is szól a gyász. Mindenkinek rögtön a halál jut eszébe róla, pedig hasonlóan veszteséget élünk meg egy szakítással, szakmai bukással, vagy akár a változások miatt, a mostani járványhelyzet után. 

A történet folytatásához lapozd fel az Éva 2020/04. lapszámát a 38. oldalon!

EVA_2004_COVER_3D

EVA_2004_COVER_3D

E havi számunkból ajánljuk:

EVA_2004_PP_38-39

Címlapsztori
Vannak súlyok, melyek terhe alatt kettétörik az élet. Mária történetét egy fekete korszak szeli ketté, vastag választóvonallal – de a vonal innenső oldalán a lélek megint elkezdhetett színekbe öltözni. Két évig nem is vásárolt ruhát – ma pedig már ő öltöztet másokat. Vanyovszki Mária történetét a 38. oldaltól ismerheted meg.

EVA_2004_PP_50-51

Hol van már a tavalyi mobil?
Okostelefonod teljesítménye több tízmilliószorosa annak a számítógépének, amivel 51 évvel ezelőtt a Holdra szálltunk. Mégis dühösen maszatolod a képernyőt, ha nem egy szempillantás alatt tölt be az Instagram. Kezdjük felismerni, hogy egy-két mobilgeneráció eltelte már nem hoz eget rengető változást a hétköznapokba, így sokan gondolják úgy, hogy egy középkategóriás, ad absurdum egy használt készülék is megteszi. Te hány évig bírod ugyanazzal a mobillal? És vajon utánad ki lesz a gazdája a készülékednek?

EVA_2004_PP_34-35

Nők nadrágban
Késésben vagyunk? Semmi baj, gyorsan magunkra kapunk egy pólót, beleugrunk a farmerunkba, és már rohanunk is. Üknagyanyáinknak ez nem volt ilyen egyszerű – és akadnak nők, akiknek még ma sem az. Kiknek köszönhetjük, hogy ma már választhatunk a nadrág és a szoknya között – legalábbis a világnak ezen a felén, ahol élünk?

EVA_2004_PP_96-97

Muszáj megvennem
Néha mindenki vásárol fölösleges dolgokat, ez természetes, de vannak jelek, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a vásárlói magatartás már kezd eltérni a normálistól. Hogy melyek ezek a jelek, azt Mannhardt András pszichológus fejti ki bővebben.

EVA_2004_PP_104-105

Mozijóga
Hallottál már a mozijógáról? Mondd el, milyen filmeket nézel, és megmondom, ki vagy. Sőt: gondold át, miért szereted vagy nem szereted ezt vagy azt a filmet, és használd fel ezt a személyiségfejlődéshez. Izgalmas utazás!

EVA_2004_PP_76-77 (1)

Nyáry Krisztián: Egyedül te vagy az élvezetem, gyönyöröm
Kinek bulvárhír, kinek sorsdráma: Nyáry Krisztián egy 16. századi szerelmi történettel bizonyítja, hogy nincs új a nap alatt, legyen szó hűtlen hitvesekről, felszarvazott házastársakról, nem kívánt gyermekáldásról, menekülő szeretőkről.

EVA_2004_PP_80-81

Lackfi János: Eleven emléktáblák
„Ebben a házban sem lakott 1912–1916 között Albert Einstein.” Lackfi János „vasbácsiknak”, emléktábláknak, inimini szobrocskáknak, civil gerillaművészek falnyomatainak járt utána, sőt, maga is felállított pár efféle emlékművet – legalábbis papíron.

EVA_2004_PP_84-84

Szabó T. Anna: Ragaszkodás, elengedés
„Azért lettem költő, mert meg akartam állítani az időt. Volt egy titkos gyakorlatom kiskoromban: ezt jegyezd meg, szóltam rá magamra a leghétköznapibb helyzetekben. Pár képre ma is emlékszem: állok a Sörgyár sarkán, vagy egy autóban ülök, villog az előttünk haladó irányjelzője – találomra kiemelt, jelentéktelen pillanatok, amelyeket az érzelmi telítettség határhelyzete tett mégis fényessé: ott a sarkon azon gondolkoztam, hogy ősztől iskolás leszek, az autó irányjelzője pedig az első budapesti városnézésem örömét lüktette éppen.” – Szabó T. Anna sorai ezek, aki a nekünk készített írásában egy szál ibolyától jut el a japán zen-buddhista halálversekig.

Joy-napok_digi_2020_bannerek_600x300_EVA

Immár másodszor lesz JOY-Napok Digital Special, melynek keretében több boltban és webshopban lehet jelentős kedvezményekkel vásárolni. A legfrissebb Éva magazin 19. oldalán egy egyedi kódot találsz, amellyel online tudod letölteni a joynapok.hu oldalról a kuponlistát.
FONTOS! A Joy Napok Digital Special szeptember 10–13. között esedékes, a kódok utána már nem lesznek érvényesek!

 

EVA_2004_webefi_600x300

 

Nem hittek a koronavírusban – és ez tragédiát okozott
Rengetegen vannak, akik kamunak tartják az egész Covid-19 járványt; Bus István összegereblyézte az utóbbi idők legszomorúbb történeteit olyan emberekről, akik a saját összeesküvés-elméleteik áldozatává váltak.
283826-covid-19-fake-news.775x400

A mi családunk az egyetlen, amelyik még mindig tartja a szociális távolságot?
Te szoktál néha arra gondolni, hogy minek teszel egyáltalán járványügyi erőfeszítéseket, ha mások oda se bagóznak, például pancsolnak a zsúfolt strandon vagy nagy létszámban ünneplik a nagyszülők házassági évfordulóját? Ribáry Éva egy ilyen sztorival rukkolt elő nemrég.
283319.775x400

A filteres kávét egy drezdai háziasszony találta fel
Tudtátok ezt? Én nem tudtam, de aztán szembejött egy hír, aminek alaposan utánaolvastam és tényleg így történt, ráadásul az illető a fia iskolai füzetéből készítette az első papírfiltert a kávé leszűréséhez. 1908-at írtak ekkor. Részletek kattintás után!
280764-kave-filter.775x400

Így készülök a #maradjotthon második hullámára
Levonva a tavaszi korlátozások tanulságait, Dudics Emese összegyűjtötte, hogyan csinosítja az otthonát, milyen recepteket, játékokat táraz be és még egy csomó hasonló tippet. Egyikünk sem akar újra karantént, de megnyugtató, hogy most már fel tudunk készülni rá, ha mégis bekövetkezne.
284050.775x400

Hat elpusztíthatatlan szobanövény, amiket még egy kutyaütő is életben tud tartani
Ha sok időt töltesz mostanában otthon (már megint vagy még mindig), akkor azért, ha meg szinte állandóan távol vagy, akkor meg azért van szükséged olyan szobanövényekre, amik egy elhagyott sarokban, kevés fényben, túl- vagy alulöntözve is megbízhatóan zöldellenek. Még Zubor ‘IgenAnya’ Rozi spártai tesztjén is átmentek!
283894.775x400

Aranyhíd a gyerekkorba – balatoni nyár 2020
A #nyaraljitthon mozgalom jegyében Páktuss Bori elmeséli, hogyan vált számára újra igazi élménnyé a Balaton harcsapaprikásával, aranyhídjával – egyedül a német turisták hiányoztak így a járvány után.
282063.775x400

Mesés álompite egyenesen a Disney (birodalom) kemencéjéből
Van benne egy jó adag fanyar Granny Smith alma, az egyik legjobb, ha sütésről van szó, valamint egy mennyei, omlós, vajas tészta, amely a süteményt körbeölelve igazi torta összhatást kölcsönöz a desszertünknek. Megéheztél? Remek. Akkor kattints a receptre, amelyet Ribáry Éva hozott el nekünk.
283772.775x400

Kedves Vásárlónk! Hibáztunk. Elnézésedet kérjük!

Néhány piktogramot rosszul tettünk ki a receptek mellé. A hibajavított változatot webáruházunkból a mentes2020 kuponkóddal ingyenesen tudod megvásárolni és letölteni!

ELOLVASOM

Megbántam az anyaságot, elválok és új életet kezdek!

Fiatal korom óta tudtam: gyereket akarok, meg akarom élni az anyaságot. Hat éve ismertem meg a férjem. Addig még sose voltam szerelmes, de vele megtapasztalhattam az érzést. Repültem a boldogságtól, csodás volt minden. Már valamikor a kapcsolatunk kezdetén elmondtam neki, mennyire vágyom anyává válni. Kiderült, hogy ő is rég szeretne gyereket. Nem sokkal később összeházasodtunk, és hamarosan a babánk is megfogant. Gyönyörű kilenc hónap következett, minden percét élveztem. Aztán ahogy megszületett a gyerekünk, 180 fokot fordultak bennem az érzések. Ahogy hazaértünk a klinikáról, minden megváltozott. Azt hiszem, akkor tudatosult, hogy ez már végleges: anya lettem. Ez örökre szól. Elfogott a pánik. Rettegtem, hogy az életem soha sem lesz már olyan, mint amilyennek ismertem. Az a szárnyalós boldogság, ami a férjem megismerésétől egészen a szülésig tartott, hirtelen elillant. A helyét mély szomorúság vette át, közben egy hang azt ismételgette a fejemben: Te akartad ezt, erre vágytál, meg is kaptad, hát most már csináld, ne nyavalyogj! A pánik helyét később aztán átvette a düh. Hogy miért csináltam ezt az egészet? Miért nem gondolkoztam, miért mentem pusztán az érzéseim után?

ELOLVASOM

Indítsd a hétfőt húsmentesen, ami a bolygónk egészségét is kíméli. A vegán pestós lasagna, amit ráadásul sütni sem kell, szerintem tökéletes választás kánikula idején. 281213.775x400

Kedden, ha már kellőképpen kiéheztél egy húsos fogásra, próbáld ki ezt a szuperszaftos mézes-mustáros csirkereceptet, amit rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, burgonyával, tésztával vagy akár salátával is fogyaszthatsz.
277860-saltandlavender.com-mezes-mustaros-csirke.775x400

Szerdán újra egyél valami könnyűt, például krémes-spenótos puliszkát buggyantott tojással. Ez egy igazi aduász recept, mert tényleg pillanatok alatt elkészül, és csak pár alapanyagra lesz szükséged hozzá.
276642-puliszka-ebed.775x400

Csütörtökön már szívesen ennél egy nagy tál tésztát, igaz? Rajtam ne múljon, mutatom a kedvenc csemegémet, a sajtos nokedlit, de előtte még elárulom, hogy nagyon laktató fogás, így nem árt valami mozgást beiktatnod azután, hogy magadhoz tértél a kajakómából.
275458-recept-sajtos-nokedli.775x400

Péntekre a kedvenc melegszendvicsemet ajánlanám neked. Igen, jól olvastad, melegszendvicset ebédre – na, de nem akármilyet! Egy portugál változatot, amibe rengeteg sajt és hús kerül, majd nyakon öntik egy sörös vagy boros (esetleg mindkettőt tartalmazó) paradicsomszósszal. Őrületesen finom!
282649.775x400

Mivel lassan a nyár végéhez közeledünk, azt tanácsolom, szombaton, ha teheted, grillezz egy jót a szeretteiddel. Süssetek grillkolbászt, húsokat, halat vagy épp hamburgert, csak egy dolgot ne felejts el: egy isteni finom karamellizált hagymát készíteni hozzájuk.
282649.775x400

Vasárnap lepd meg magad egy klassz levessel, hiszen ha betartottad a receptlistát és szombaton grilleztél, a gyomrodra ráfér némi kímélet. Melegen ajánlom!
272574-leves-recept.775x400

 

5 ok, amiért két borimádó jó párt alkot (X)

ELOLVASOM

A férjem terméketlen – és két gyereke van

„Ha valaki más mesélné, azt gondolnám: túl élénk a fantáziája vagy komoly feltűnési viszketegségben szenved. De mindez velem és a férjemmel történt meg, így a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a valóság a legbénább hollywoodi fantáziát is felülmúlja.” Marival és Dáviddal filmbe, vagy inkább rémálomba illő dolog esett meg. Dávidnak két ikergyereke van az első házasságából. Mindkettő erős, egészséges, intelligens huszonéves. Az egyiknek a szemszíne az apjáé, a másiknak az arcformája. Nagyon jóban voltunk mind a hárman, semmi ellenvetésük nem volt a babaprojektünk ellen: igaz, az anyjuknak egyelőre nem árulták el, Gabi ugyanis máig nem bocsátotta meg a férjének azt, hogy szétmentek. Egy ideig hagyományos módon próbálkoztunk, majd amikor nem sikerült, elmentünk egy nőgyógyászhoz. A doki azonnal megkérdezte, vannak-e gyerekei a férjemnek, és első körben nyákleszívást javasolt. Legyünk együtt, 16 órán belül menjek vissza hozzá, ő leszívja a nyákot, és megvizsgálja, rendben feljutott-e a sperma. Aztán megtárgyaljuk a folytatást. A következő héten jött az első kellemetlen meglepetés. Az orvos „gyönyörű nyákot” állapított meg, spermát azonban mutatóban sem talált...

ELOLVASOM

Magazin-újságírók nem nagyon szoktak díjat kapni. Tényfeltárók, riporterek, szépírók annál inkább. Velem mégis megtörtént a csoda. Először is: majd’ tíz éve született egy fantasztikus kislányom. Másodszor: bár nem akartam megírni, mégsem bírtam ki. Kilenc hónapon át hordozgattam magamban az alábbi cikket, aztán körülbelül másfél óra alatt kiröppent belőlem, a billentyűzeten át. Meg is kaptam érte a Komlósi Gábor által alapított Zsigmond Márta Médiadíjat. És a mai napig büszke vagyok rá. Nem csak a díjra és a családomra; a cikkre is!

25129.w

Na de: elég a nosztalgiából, térjünk vissza a mához. Beszélgetsz eleget a gyerekeddel? Biztos vagyok benne. De ez a cikk segít abban, hogy még tovább fejleszd és bontogasd a kicsiben azt a képességet, amivel boldoggá és sikeressé válhat az életben. Az érzelmi intelligenciáról van szó.

282615-erzelmi-intelligencia.775x400

Sosem értettem, anyámék miért rohantak a munka után azonnal a telekre, ahol aztán szőlőt kötöztek, veteményeztek és dugványoztak. Amikor minket, kamaszokat is befogtak földművesnek, az volt mindig számomra a mélypont. Ma azonban egyre szívesebben molyolok a növényekkel, és a balkon helyett kertről ábrándozom. Paradicsomtermesztésről, bablugasokról. Melegágyakról, dugványozásról.

282766-kerteszkedes.775x400

Megvallom, volt bennem némi para, amikor a feleségem befestette a gyerek haját. Hova jut a világ? – morfondíroztam. – Mindjárt jön az orrpiercing! Na, az még szerencsére nem jött, és én is megbékéltem Stefike mahagóniárnyalatú hajától. Jelentem: a gyerek nem lett hülyébb tőle. Viszont, ha már úgysem volt iskola, miért ne színesíthették volna meg a hétköznapokat? Ráadásul ezek kimosható színezők: ahogy jön a szín, úgy megy is.

282775.775x400

Mivel a közösségi oldalakon azt írta valaki, hogy gáz, ha az orvosnők bikiniben mutogatják magukat (minő erkölcsi fertő!), az orvosnők csak azért is bikiniben pózolnak, hogy ezzel is kiálljanak a jogaik mellett… Izé… Mondtam már, hogy én is elítélem a szexizmust?

282793-medbikini-szexizmus.775x400

„Mi is az a szitkom? Tudod, amikor egy lakásban (vagy valami hasonló zárt helyen) lebzselnek a szereplők, akik roppant vicceseket mondanak egymásnak (ezeken a laza poénokon egy írócsapat persze éjjel-nappal vért izzadva dolgozik), a közönség vagy egy gép pedig hangosan röhög rajtuk” – írja a bevezetőben a cikk szerzője. Ezen akkorát vigyorogtam, hogy azon nyomban magam is elolvastam a legmenőbb szitkomokról szóló összeállítást.

282630.775x400

Biztosan parázol a korodon. Akkor hadd áruljak el valamit: én is. És az a helyzet, hogy nem akarok megöregedni! Fennen hirdetem, hogy az életkor, az csak egy szám, és szívlapáttal csapjanak arcon, ha először kiejtem a számon, hogy „Bezzeg az én koromban!” Ettől persze még meg fogok öregedni én is. De ha lehet, akkor úgy szeretnék, mint Mick Jagger. Vagy mint ez a mókás japán pár.

282645.775x400

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezt a levelet az evamagazin.hu -t üzemeltető Marquard Media Magyarország Kft.-től kaptad.
[unsubscribe]LEIRATKOZÁSÉRT KATTINTS IDE[/unsubscribe]

Ha a felület kezelésével vagy az adatkezeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük az adatvedelem@marquardmedia.hu e-mail címre írjon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Marquard Media Magyarország Kft. 1031 Budapest Záhony utca 7. (Graphisoft Park)
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60762/2012.