Ha nem jelenik meg jól a hírlevél, kattints ide!

Joy

Te mennyire élsz tudatos életet?

Ez a kérdés – szerencsére – egyre többször merül fel, és egyre inkább státusszimbólum erre megfelelő választ adni. Úgy gondolom, hogy mindenkit beemelhetünk az #ökoharcos-ok nemes táborába, aki legalább már egy kis lépést tett afelé, hogy fenntarthatóbb életet éljen. Újrahasznosított, vegán, zero waste, cruelty free… Ha most szeptemberi, tudatos lapszámunkat a kezedben tartod, már az is egy kis lépés, mert többet szeretnél tudni a felsorolt fogalmakról. Nem kell megijedni, nem arról írunk, hogy táplálkozzon mindenki növényi alapúan, hogy soha többé ne vásároljon se ruhát, se bezacskózott élelmiszert, hanem hogy mindenki a saját életéhez mérten próbáljon egy kicsivel figyelmesebben élni, mert igenis, kis háztartásonként is lehet forradalmat csinálni, és nem kell rögtön mindenről lemondani – elég akár egy kulacs vagy egy húsmentes, műanyagmentes nap.

 

Alberti Petra
crossplatform főszerkesztő, JOY

A JOY csapatával büszkék vagyunk arra, hogy a már év eleje óta dédelgetett álmunk ezzel a lapszámmal meg tudott valósulni, és a mi „kis lépésünkként” az egész magazint átjárhatja a tudatosság: 50%-ban újrahasznosított papíron olvasható cikkeink mindegyikében fenntartható, újrahasznosított, cruelty free márkákat, termékeket ajánlunk, fontos témákat veszünk górcső alá, mint a klímaszorongás vagy a hazai szaporítóhelyzet, és olyan példaértékű hazai és külföldi hírességeket, tervezőket, alkotókat mutatunk be, akik életvitelükkel, termékeikkel, projektjeikkel tesznek azért, hogy állat- és környezetbarát világban élhessünk.

Címlaplányunk, Eke Angéla hazánk egyik kiemelkedő tudatos példaképe, ám saját bevallása szerint ő sem tökéletes e téren: „Nem lehet és nem is kell tökéletesen csinálni, de meg kell próbálni.” Szóval ne vesszen el a lelkesedés, tarts velünk itt és a joy.hu-n, tegyük meg együtt a kis lépéseket!

A joy.hu/magazin linken sok-sok pluszinfót, interjúfolytatást és tippet találhatsz, ami a tudatos lapszámunk témáihoz kapcsolódik. Emellett pedig a lapszám megjelenése kapcsán elindult “Tudatos élet” rovatunk, ahol hétről hétre követheted majd tudatos témáinkat: joy.hu/tudatos
A JOY márka mindig is fontosnak tartotta, hogy a nagy elérését és hangját jó ügyek támogatására használja, és egyúttal érzékenyítse és edukálja az olvasóközönséget, hogy ők is figyeljenek a környezetükre és a rászorulókra, a Bolygónk jövőjére. Évente kétszer a JOY Tündér egy kiválasztott alapítványt támogat nagy összeggel, a magazin utolsó oldalán a JOY Zoo rovatunk és online a külön kutyás témájú Kutyadolog blog a tudatos állattartókhoz szól, a szórakoztató mellett edukációs tartalmakkal, illetve a magazinban állandó rovat az Életmódhírek, ahol a főszerepben a tudatos életmód áll, ökotudatos tippeket és a témakör legújabb innovációit, híreit mutatjuk be. Ezen felül a jövőben az online rovat mellett a magazinban is szeretnénk kiemeltebben folytatni ezt a témakört.

Eke Angéláról címlapfotózásunkon bebizonyosodott, hogy igazi vadon leánya, a vele készült interjúban pedig mesél arról, mit tesz nap mint nap a környezetünk védelméért, igazi tudatos példakép.

Az Etyeki lovardában fotóztunk, a helyi ''házörző'', Chirchill pedig örömmel állt modellt Angi mellett

Vele együtt pedig számtalan olyan személyt mutatunk be, akik számára környezetünk védelme kiemelten fontos: #ökoharcos hírességet is bemutatunk, illetve greenfluencereket, és olyan bolygómentő szakmákat végző hétköznapi hősöket, akik alkotásaikkal, találmányaikkal és munkásságukkal sokat tesznek azért, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk.
Apropó ökológiai lábnyom, ha te is szeretnéd kicsit tudatosabban és hulladékmentesebben élni az életed, ajánlom a 76. oldalon található cikkünket, amelyben szerzőnk elmeséli, hogyan lett zero waste a háztartása közel 1 év alatt – a hangsúly a fokozatosságon van!Kép

Ha pedig eljátszottál már a vegán étrend kipróbálásának gondolatával – akár csak alkalomszerűen is -, Németh-Hindi Fatima receptjei biztosan elcsábítanak majd! Én a vegán csilis bab receptjének megpillantása óta csak arra éheztem, kipróbáltam, és mennyei, szóval nagyon ajánlom!!! Na persze a palacsinta is felejthetetlen élmény. (Receptek: 124. oldal)

Kép

Ha pedig a vegánság nem csak a konyhában, de a szépségápolásban is fontos neked, a Szépség rovatunkban vegán, bio, cruelty free termékeket mutatunk be, Divat rovatunkban pedig minden terméket a fenntarthatóság jegyében válogattak be stylistjaink – éljen a vintage, a biopamut, az újrahasznosított anyagok és a hazai márkák.

Kép

Ha tetszik ez a tematika, megígérhetem neked, hogy a következő lapszámokban is sokat fogsz találkozni ezzel a témakörrel, mert a már meglévő Zoo és Életmódhírek rovatunk mellett kiemelten fogunk továbbra is foglalkozni a tudatosság, fenntarthatóság, állatvédelem témakörével, szóval ha számodra is fontosak ezek a témák, itt tudsz előfizetni a JOY magazinra: joy.hu/elofizetes

JOY_EFI_1909

Sziget 2019: Menő szettekben buliznak az influencerek

Chloe from the Woods, Cinthya Dictator, Palkovics Zóra és Nagy Niki mutatták meg csini szettjüket, és azt, hogy mi van a táskájukban.

ELOLVASOM

25 teljesen elszúrt esküvői fotó, amit az ellenségünknek sem kívánnánk

A tökéletes esküvői fotó titkáról már sokszor beszéltünk, most inkább jöjjenek azok, akiknek ez nem jött össze!

ELOLVASOM

5 hajviselet, amit muszáj kipróbálnod a Szigeten

Már te is számolod vissza a napokat a kedvenc fesztiválodig? Már nem kell sokat várni!

ELOLVASOM

Ebben a házban élt Meghan Markle, mielőtt hozzáment Harry-hez

Hogy korábban is fényűzésben élt-e Meghan hercegné? Nézd meg a most épp eladó régi otthonát!

ELOLVASOM

Híres emberek, akik anyagi gondjaik miatt már nem élhetnek luxus körülmények között

Ezek a hírességek egykor karrierjük csúcsán voltak, de már egy ideje anyagilag nincsenek túl jó helyzetben.

ELOLVASOM

Az ok, amiért a mobilod időnként nagyon lassan működik

Veled is megesik, hogy a telefonod hirtelen lassúvá válik, és alig tudsz megnyitni egy fotót vagy appot? Derítsd ki, milyen okok állhatnak a háttérben!

ELOLVASOM

5 kutyafajta azoknak, akik hektikus és elfoglalt életvitelt folytatnak

Ha állandóan úton vagy valamerre, az életviteled pedig minden, csak nem nyugis, akkor az alábbi kutyafajták passzolnak hozzád!

ELOLVASOM

#TelóTitkok: Viszkok Fruzsi Pamkutyáékról, kínos szelfikről,keresési előzményekről…

Megtudtuk, mit rejteget a Youtube-királynő, Viszkok Fruzsi a telefonjában! A videóban kiderül, ki Fruzsi telefonjában a leghíresebb kontakt, milyen a legutolsó, nem épp publikálásra szánt szelfiije, és hogy milyen videókat nézett legutóbb...Fruzsi a JOY nyári lapszámának címlaplánya, a fotózáson kaptuk el őt egy kis játékra, a vele készült címlapfotózás kulisszatitkaiba itt tudsz belesni:

ELOLVASOM

Koccintsunk együtt a Szigeten is!

Itt kaphatsz a Szigeten jó bort. (X)

ELOLVASOM
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezt a levelet a joy.hu -t üzemeltető Marquard Media Magyarország Kft.-től kaptad.
Az Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően a Marquard Media Magyarország Kft. külön az adatkezelésre szolgáló felületet biztosít minden felhasználó számára. A Marquard Media adatkezelési felülete a https://adatvedelem.marquardmedia.hu címen érhető el, ahol e-mail cím megadása után minden felhasználói adat megtekinthető, módosítható, törölhető.

Ha a felület kezelésével vagy az adatkezeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük az adatvedelem@marquardmedia.hu e-mail címre írjon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Marquard Media Magyarország Kft. 1031 Budapest Záhony utca 7. (Graphisoft Park)
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60762/2012.